Yonaguni Monument – Ősi víz alatti város vagy természetes képződmény?

yona

Az emberi civilizáció története még sok titkot rejt.

Abban az értelemben, hogy fogalmunk sincs arról, milyen messzire nyúlik vissza a civilizációnk eredete. Az emberi civilizáció – mai tudományos főirányzat szerint – legkorábbi példái az ókori Sumériában (Irak) találhatók, nagyjából 4400 évesek.

Az ember alkotta tárgyak, épületek, szimbólumok funkciója, keletkezési körülményei, célja átlagosan már két – háromezer év távlatában is homályba vész. Sok dologról azt sem tudjuk hogyan tervezték és miért építették őseink.

A Földünk felületének 71%-át víz borítja. Ezért is nevezik kék bolygónak. Egyértelmű hogy a klímaváltozás mindig is közvetlen hatással volt az emberiségre.

Kr. e. 7500-5000 között özönvizek voltak a Földön, nagyon sok helyen és jelentős változásokat hoztak létre.

A tengerszint emelkedésével világszerte megváltoztak a tengerek partvonalai. A Beringia szubkontinens eltűnt, akárcsak az ázsiai szárazföldet, Japánt és Indonézia nagy szigeteit összekötő földhidak, például a Szunda-föld. Örökre megszűnt a szárazföldi kapcsolat Ausztrália és Új-Guinea között, India és Ceylon, továbbá Afrika és Madagaszkár között. A világon mindenhol nagy tengerparti régiók kerültek víz alá, amelyek korábban lakott területek voltak.

Kr.e.5.500 körül csobogás hallatszott a Boszporusznál, majd a víz a Niagara-vízesésnel 400-szor hatalmasabb erővel tört át, ami az európai történelem legnagyobb árvízi katasztrófájának kezdetét jelezte. Az egykori nagy édesvizű tóból a Fekete tenger lett. Ezt az özönvizet sokan a Gilgames eposz történetével és a bibliai özönvízzel kötik össze. A korai történelmi időszakból a tengerek melletti kultúrák maradványai azóta a tenger alatt fekszenek eltemetve. Nagyon keveset ismerünk közülük, többségük a víz alatt van több ezer éve már, és várja hogy egy napon majd felfedezzük őket.

Yonaguni Monument – Ősi víz alatti város vagy természetes képződmény?

yogu4

Mélyen a japán déli szigetek hullámai alatt található a Yonaguni Monument néven ismertté vált helyszín.

yogu10

A Yonaguni Monument a tengeralatti régészet egyik legnépszerűbb és legvitatottabb lelete. A tudósok legtöbbje úgy véli, hogy a  képződmény a természet alkotása, néhány kutató azonban egy letűnt civilizáció munkásságát véli felfedezni bennük.

yogu6

1986-ban történt felfedezése óta búvárok látogatják a világ minden tájáról a helyszínt, bár csak nagyon kevesen tudják, mi is az. Úgy tűnik, hogy a japán tengerfenék szilárd alapkőzetéből faragták ki. Sokan azt állították, hogy a természet felelős azért, hogy elbűvölő struktúrákat alakítson ki, de ez nagyon valószínűtlennek tűnik, tekintve néhány szöget és mértani jellemzőt, amelyek itt megtalálhatók.

yogu7

A  Yonaguni Monument nem természetes vonalai ránézésre az emberi kéz nyomát viselik, formái piramisra emlékeztetnek. Bár vannak olyan szkeptikusok, akik szerint ez egy természetes képződmény, de látva a szabályos alakzatokat nehéz elhinni, hogy a természet bármi módon ilyet alkothatna.

yogu11

Szabályos derékszögek találhatók végig, valamint nagy lépcsők, sőt két oszlop is. Bár az elrendezésnek nem sok logikai értelme van az építés szempontjából, nincs kétség afelől, hogy a tenger sok olyan tulajdonságot tönkretett, amelyek egykor rendkívül figyelemre méltó és fejlett helyszínt alkottak.

yogu9

Valószínűleg ez egykor egy erőd volt, amely a tengerre nézett, és stratégiai védelmi célokat szolgált.

yogu5

Na igen ám, de mégis hogyan lehetett ilyesmit megépíteni? Nem mintha az ókori emberek képesek lettek volna az óceánok alá merülni és ezt kifaragni a sziklákból. Az egyetlen logikus magyarázat, hogy ez akkor jött létre, amikor a tengerszint sokkal alacsonyabb volt. Ez a dátumot, amikor a Yonaguni Monument a felszín felett volt, elképesztő messzire, Kr.e. 10.000-re tolja! Ez azt jelenti, hogy már 12.000 éve vesztes csatát vív a tenger ellen, ami kétségtelenül teljesen felismerhetetlenné tette ezt a helyet ahhoz képest, ahogyan akkoriban nézett ki.

yogu1

Túlságosan szabályosak és rendkívül hasonló a lépcsők mérete, nem is beszélve az építmény további részein található, egyértelműen emberkéz alkotta sajátosságokról. Kimura professzor fogalmazta meg először, hogy biztosan egy régvolt civilizáció nyomait fedezték fel, és a piramisalakzat majdnem 5000 évvel előzi meg az első egyiptomit is! Itt viszont felmerül a kérdés, hogy az egyiptomi Gizában álló 3 piramis valóban 4500 éves-e, mert újabb kutatások szerint ( nem hivatalosan) kb. 12 ezer évesre becsülik őket.

yogu2

Abban mindenki egyetért, hogy a Yonaguni Monument kb. 10.000 évvel ezelőtt kerülhetett víz alá, egy akkoriban bekövetkezett nagyobb földrengésnek, és szökőárnak köszönhetően. Akik az emberi eredetet látják ebben az objektumban ezzel magyarázzák annak a civilizációnak az eltűnését, amely létrehozta a rejtélyes építményt.

yogu3

Amennyiben azoknak a kutatóknak van igaza, akik a víz alól felhozott leleteiken jeleket, állatfigurákat, írást vélnek felfedezni, akkor egy olyan civilizáció létezésének ténye hiányzott eddig a kollektív tudásunkból, amely képes volt hatalmas sziklatömbök kifaragására, majd nyomtalanul eltűnt a tengerben.

yogu8

Ami miatt ez az oldal kissé nehezen illeszkedik az idővonalunkba, azon egyszerű tény, hogy az emberi települések Japánnak ezen a részén egyszerűen nem értek el ilyen szintű tervezést és kifinomultságot. A vadásztársaságok voltak az egyetlenek, amelyekről azt mondták, hogy ezeken a szigeteken kóboroltak, és amelyek közül nem bizonyították, hogy rendelkeztek volna az építőipari -mérnöki know-how-val az ilyen hatalmas erődítmények faragásához.

Ez csak azt sugallhatja, hogy a társadalmak ebben az időszakban és a térségben sokkal fejlettebbek voltak, mint azt korábban gondoltuk. Talán van egy hatalmas fejezet a történelemkönyvekben, ami teljesen kimaradt, és csak arra vár, hogy az új ismereteket az emberi civilizációról betöltsék.

yogu13

yogu14

yogu12

Nézzük meg ezt a két videót, a megtekintésük után mindenki saját maga döntse el, és találja meg a helyes választ a feltett kérdésre: Yonaguni Monument – Ősi víz alatti város vagy természetes képződmény?

fold

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ.
Látogasd meg ezt a további néhány oldalt is! 

dim4

meg2

ori10

A megalitikus építmények 

Ez egy nagyon nehéz és bonyolult téma, már az alapoktól kezdve több szempontból is

  • Ki tervezte?
  • Miért építették?
  • Hogyan építették?
  • Milyen célt szolgáltak?
  • Milyen társadalom építette?

Azt hogy óriások éltek a földön több dolog bizonyítja

  • A Biblia kánonba felvett szövegei, a muszlim írások a Korán, és a hindu írások
  • A világ minden részén található megalitikus kőépítmények
  • Hatalmas méretű faragványok, megmaradt szobor részletek
  • Yonaguni (japán) tenger alatti leletek
  • Perui, bolíviai, chilei megalitikus építmények

Kérdés: ősi civilizáció építette a több száz tonnás sziklákat mérnöki pontossággal egy  magas hegy tetején 40  méter magasra? Vagy csupán a természet erői alakították ilyenre őket?

Egy biztos: ezt ember nem építhette – vagy mégis?

fold

atlantis

Atlantis – Lemuria – Mu –  Avalon – Agartha – Shambhala – Hyperborea – Thule – El Dorado – Paititi – Brasil – Puma Punku – Gobekli Tepe – Cahuachi

A Föld elveszett kontinensei, eltűnt civilizációk

fold

aka7

A legenda szerint civilizációjukat Kr.e. 13000-ben alapították a kékesfekete hajú és szakállú fehérek, akik más naprendszerből származtak, de hasonlóak voltak az emberekhez, kivéve hogy hat ujjuk volt. Akakor, a titokzatos elveszett város Amazóniában olyan titkokat rejt magában, amelyek megfejthetik az El Dorado rejtélyét.

Akakor, a titokzatos elveszett város Amazóniában

fold

ufo1

Az egyiptomi meló 

farao6

Rendkívüli teljesítmény volt – mind a felépítése, mind a kirablása – abban a korban, négyezer évvel ezelőtt. III. Amenemhat fáraó havarai halotti temploma egy piramissal olyan egységet alkot, amelyet Hérodotosz és Diodorus Siculus a Labirintusnak nevezett. Sztrabón a világ egyik csodájának tartotta.

II. Amenemhat fáraó sírja közel négyezer évvel ezelőtt épült az egyiptomi Havarában. Az egész labirintusrendszer korának csúcstechnológiája,  a műszaki megoldások rendkívüliek. A jobb szemléltetés végett röviden: talán a mai korban Fort Knox lehet hozzá a legjobb összehasonlítási alap, mind őrzésben, mind a védelmi kivitelezés minőségében egyaránt.

Mégis kirabolták annak idején. A rablóknak két 13 tonnás gránittömböt kellett elhúzniuk és végül egy 45 tonnás fedőlapon átvágniuk magukat. És bizony abban az időben kő és bronz szerszámaik voltak csak.  Nem állt rendelkezésükre fúrógép, exkavátor, robbanóanyagok, GPS, lézer, stb.  El kellett kerülniük, és leküzdeniük az építők csapdáit a labirintusban. Ráadásul az akkor még zsúfolt város közepén lévő, őrökkel védett piramisból kellett a kincseket megszerezniük.

Mindezt a fáraó halála után csak 100 évvel. A fő kitervelőnek 1 év állt csupán rendelkezésére. Ez alatt az idő alatt kellett egy ütőképes csapatot összeállítani, és mindent megszervezni, még az elrabolt kincsek eladását is.

Egy kis kedvcsináló videó megtekintése után után klikkelj rá az információs linkre és vegyél részt Te is a nyomozásban. Kövesd és nézd az időben kb. négyezer évvel ezelőtt történt eseményeket.

 Az egyiptomi meló

fold

maja17

A maják titkai

fold

p30

Az Időkapszulák Nyomában

fold

Népszava aszteroida

Csak 2×22 másodpercen múlt…. / TROODON

fold

futurenegy

future,

ufoido

Üdvözlet Kedves Látogató!

Most elindulunk egy időutazásra, emberi léptékkel nehezen felfogható időskála lesz amin utazunk.  Ahol nem évszázadok, évezredek, hanem 10-30 millió év egy beosztás. Nagy távolságok, méretek és hatalmas erők, csodálatos élőlények, helyszínek, valamit érdekes információk várnak ránk.

Térben és időben nagy utat fogunk megtenni a Föld születésétől egészen a távoli jövőig.

Időkapu | Múlt – Jövő

gombhat

cropped-c682a-ship6

NATURE IS BEAUTY
BEAUTY IS NATURE
WE ARE ENGINEERS
BUT WHO ENGINEERED US?

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 THANK YOU FOR VIEWING!

Leave a comment