C TERV 2222

kopterek2

Üdvözlet Kedves Látogató!

Most elindulunk egy időutazásra, emberi léptékkel nehezen felfogható időskála lesz amin utazunk.  Ahol nem évszázadok, évezredek, hanem 10-30 millió év egy beosztás. Nagy távolságok, méretek és hatalmas erők, csodálatos élőlények, valamit információk várnak ránk.  (idézet az Időutazás / A 230 millió éves Galaktikus Rulett blogból)

A

251 millió éve, a perm és a triász időszakok határán a tengeri családok 53%-át, a tengeri nemek 84%-át, a tengeri fajok 96%-át ás a szárazföldi fajok mintegy 70%-át törölte ki a legnagyobb ismert kihalási hullám, a perm–triász kihalási esemény vagy P-Tr kihalási esemény. A “Nagy Kihalás” fontos evolúciós következményekkel járt: a szárazföldön véget vetett az emlősszerűek dominanciájának, utat nyitott az archosaurusok fejlődésének és később elvezetett a dinoszauruszok uralmához.

B

65,5 millió évvel ezelőtt következett be a legismertebb kihalási hullám, amely végzett a dinoszauruszokkal. A kréta–tercier kihalási esemény vagy K–T kihalási esemény a fajok mintegy felével végzett. Az emberi evolúció számára ennek a kihalási hullámnak óriási jelentősége volt, hiszen megnyitotta az utat az  a specializációja és dominánssá válása előtt a szárazföldeken. A tengerekben tovább esett a szesszilis állatok aránya, körülbelül 33%-ra.

C

Az emberiségnek már csak ezer éve van hátra, vagy még annyi se, mielőtt teljesen kihal, mondta Stephen Hawking világhírű tudós 2016 novemberben az Oxford Egyetemen rendezett konferencián tartott beszédében. Hawking szerint az emberi nem fennmaradását egyaránt veszélyezteti az atomháború, a katasztrofális méreteket öltő globális felmelegedés és a genetikailag módosított vírusok.

halley

A Földön egy emberi élet csupán egy villanás, a bolygón történtek pedig röpke pillanatok a végtelen  Univerzumban.

galax1

A Milky Way apró porszem az Ic 1011 galaxishoz képest.

galax2

A fenti képen GALAXISOK láthatók, kint a világűrben nincs lent és fent… ha XXII. századi detektáló eszközünk van akkor majd bármerre nézünk végtelen számú galaxist látunk körülöttünk egy hatalmas gömbszerű kiterjedésben. Tehát….ezek nem csillagok mint a mi Napunk, hanem galaxisok…. mindenhol…. döbbenetes.

És természetesen mindegyik galaxisban több száz millió csillag található, mely körül több milliárd bolygó, és azok körül a holdjaik keringenek.

Aki azt állítja hogy csak a Földön van élet azzal nem érdemes vitatkozni, mert nincs értelme. (a Föld lapos, korong, körülötte kering a Nap, körülötte kering az összes csillag, csak 1 Galaxis van, csak 1 Univerzum van, csak a Földön van élet, csak szénalapú élet van stb.) De ebbe a témába most ne menjünk bele mélységében, az egy másik blog. Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds

planetdim3

A mi galaxisunkban ennyi csillagot látunk este ha felnézünk az égre.

1f366-galaxy11

Naprendszerünk 225 millió évente tesz meg egy fordulatot Tejút galaxis központja körül. Amikor legutóbb volt a jelenlegi helyzetében, a dinoszauruszok éppen csak elkezdtek kóborolni a Földön.

3a7ff-milky252c

A CIVILIZÁCIÓK TECHNOLÓGIAI FEJLETTSÉGE, ALAPVETŐEN HAT FOKOZATBAN

Ez a besorolás az energiahozzáférés mellett a tudás birtoklását is elég jól jelzi. A két szempont az energiatermelés és a technológiai fejlettség, amelyek egymással szoros összefüggésben vannak: minél több felhasználható energiával rendelkezik egy adott civilizáció, annál gyorsabban tud fejlődni a technológia, és minél fejlettebb a technológia, annál hatékonyabban tudják kitermelni az energiát.

I. típus: civilizáció, amely a lakóhelyéül szolgáló bolygóra szórt csillagenergiát hasznosítja.
II. típus: szupercivilizáció, amely saját csillagának energiáját teljes egészében hasznosítja.
III. típus: szupercivilizáció, amely a saját galaxisának teljes energiáját uralja és hasznosítja.
IV. típus: univerzum szintű civilizáció, amely az egész világegyetem energiaforrásai felett rendelkezik.
V. típus: multiverzum civilizáció, amely uralja az egész multiverzumot, az összes létező univerzum minden energiája a rendelkezésére áll.
VI. típus: legfelsőbb szintű civilizáció, amely felette áll az időnek és a térnek, így képes akár új univerzumokat is létrehozni.

93070-fanta10

A Földön jelenleg az a helyzet hogy ez a civilizáció az energiát még a több millió évvel ezelőtt elpusztult, megkövesedett növényi és állati tetemekből, fosszíliából nyeri, amit nagyon rossz hatásfokkal éget el (kőszén, kőolaj) és a bolygóját sem nagyon tudja elhagyni. Jelenleg sajnos ezen a listán kívüli, 0-s típusú civilizáció, és még nagyon hosszú az út és idő az I. típusú civilizáció eléréséhez is.

a0033

Most pedig csak nézzük meg ezt  a rövid animációs filmet. Az eleje talán kissé lassú de érdemes végig nézni, és nem főként a megjelenítés forma, hanem a mondanivaló ami figyelemre méltó.

Az alkotók sok tudás birtokában vannak, de nyilván nem abban a helyzetben mint annak idején  a Star Wars stábja. Az ő első filmjüket 1977-ben mutatták be a mozikban Csillagok háborúja címmel. Majd utána következtek sorban a többi filmek amelyeken generációk nőttek fel.

Láthatjuk, a 80-as években még sok sci-fi dologból azóta ma már valóság lett.

Nem is olyan régen, pár száz évvel ezelőtt, ha valaki szembe ment  a dogmatikus tudománnyal az máglyán végezte, jobb esetben a diliházban vagy börtönben.

Versek, mesék, festmények, építészet – csak ezekkel tudtak információkat átadni és sok ember felé közölni. Ma sem árt óvatosnak lenni, tehát mit tehet az aki messze megelőzte adott technológiai korszakát amelyben él – marad neki is a művészet, és az internet.

gömb

af14

C Terv 2222

A tények röviden:

Globális felmelegedés 2030-ra teljesen eltűnhet a jég az északi sarkvidéken

A Föld népessége soha nem látott ütemben növekszik, és az ENSZ jóslatai szerint 2050-re elérheti a 9 milliárd főt. 

Brazíliában, Kongóban és Indonéziában folyó erdőirtás

Mesterséges intelligencia veszélyei

Korunk egyik vezető innovátora Elon Musk szintén ezektől tart, illetve legjobban a majd egy napon magát önállósító AI-től. Mikor megkérdezték tőle hogy akkor a robotok elől elmenekülne a Marsra, rövid és tömör volt a válasza: “Minek? Oda is utánam jönnének”.

Az emberi faj túlélésére két lehetőség van:

  • Gép megy az emberbe
  • Ember megy a gépbe

Amennyiben ez nem következik be, nos akkor valószínűleg ezt a rendszert is újratervezi a magasabb intelligencia, mint már tette ezt több más alkalommal is. Lehet a neve Isten, Alkotó, Teremtő, bárhogy nevezzük a lényeg attól változatlan.

Volt már több esetben is hogy  nem a várt eredmény született. Például a bolygón régen beposhadtak az óceánok, tengerek vizei, újra kellett tervezni  a rendszert és azóta a Hold megfelelő pályára állításával egy állandóan vízkeringető – mozgató feladatot lát el. Van a Földön sok olyan part ahol 10-11 m az árapály különbség. Az egész világon a Fundy-öbölben a legerősebb az árapály mozgása, az apály és dagály közti szintkülönbség elérheti a 16-20 métert is.

Belátható hogy ilyen tudással, és erővel  (nevezhetjük bárminek) rendelkezve a jelenlegi káros tevékenységeket az emberi faj számára sokáig ezen a bolygón nem hagyják már tovább folytatni.

Visszatérve a C Terv, két lehetőségre : az első már beindult, gép megy az emberbe – nanotechnológia.

Ahhoz hogy jobban megértsük a vírusok, bacilusok, sejtek működését, be kell menni az ő világukba, dimenziójukba. Erre a célra megfelelőnek tűnik a nanorobotok alkalmazása.

Viszont ez nagyon kockázatos is egyben, mivel a saját szervezetünkben folyamatosan zajló csatákat, védelmi háborúkat a külső betolakodók ellen sem tudjuk kontrollálni – kb. 1 az 1,3 arány a testben az emberi sejt és a baktériumok aránya – akkor hogyan lehet majd a mindenhol jelenlévő nanorobot rajokat, tehát nem csak a véráramban hanem mindenhol ellenőrizni.

Marad a második lehetőség: ember megy a gépbe.

Amikor kimondjuk egy rokonunk nevét vagy pld. a citrom szót – nos akkor sohasem a gyermekünk névét alkotó betűk vagy a  -c i t r o m-  6 betű, hanem egyből a holografikus kép jelenik meg agyunkban. Gyakorlatilag korlátlan a memória, mert minden hologramban van.

A holográfia magyarázattal szolgál arra, hogyan képes az agyunk ilyen sok emléket elraktározni egy ennyire kis helyen (az agyunk 280 000 000 000 000 000 000 bit információt képes eltárolni). A feladat adott: olyan eszközt kell alkotni amellyel az agyban tárolt összes hologram lehívható, és átmásolható további helyekre. Melyek közül lehet egy inaktív biztonsági tartalék, és akár több aktív alkalmazású is azután.

A robot avatárok már akár a következő évtizedben megjelenhetnek, és a tudósok szerint 2045-re arra is képesek leszünk, hogy a tudatunk digitális másolatát feltöltsük a rólunk mintázott robotokba, így létrehozva a robot énünket.

Sajnos más lehetőség az emberiségnek nincs, vagy jön az újratervezés, mint már sokszor a bolygó történetében. Mert a mostani folyamatok semmi jóra nem vezetnek.

Nézzük meg  szintén ezt a videot… and don’t forget: THE ROBOTS ARE COMING

fold

ver

Smart microrobots can change shape, swim in blood vessels, and deliver drugs

fold

robota

The Future is coming! Faster than we like

gömb

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ.

Látogasd meg ezeket az oldalakat is!

mega4

Megalodon és a Kék Bolygó

fold

ufo9

Az Időkapszulák Nyomában

fold

7d792-d0

Időutazás / A 230 millió éves Galaktikus Rulett

fold

Kapcsolódó kép

5062d-k25c325a9k1

planet5

We love ❤️ Earth | We love ❤️ Mars | We love ❤️ Space  

univ3

Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds

5d194-planet3

Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW

fold

planets,

We love Earth | We love Mars | We love Space  

gombhat

cropped-c682a-ship6

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 THANK YOU FOR VIEWING!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s