Egy biztos: ezt ember nem építhette – vagy mégis?

meg2

A megalitikus építmények 

Ez egy nagyon nehéz és bonyolult téma, már az alapoktól kezdve több szempontból is

 • Ki tervezte?
 • Miért építették?
 • Hogyan építették?
 • Milyen célt szolgáltak?
 • Milyen társadalom építette?

Azt hogy óriások éltek a földön több dolog bizonyítja

 • A Biblia kánonba felvett szövegei, a muszlim írások a Korán, és a hindu írások
 • A világ minden részén található megalitikus kőépítmények
 • Hatalmas méretű faragványok, megmaradt szobor részletek
 • Yonaguni (japán) tenger alatti leletek
 • Perui, bolíviai, chilei megalitikus építmények

ori5

Ezek azt bizonyítják, hogy az óriások hatalmas, akár ezer tonnás kőtömböket is kivágtak és elszállítottak az özönvíz előtti korszakban. Az későbbi egyiptomi megalitikus szobrok azért fontosak, mert a vezető szerepet betöltő óriásokat ábrázolják. A Szentírás a méreteket és az arányokat is megadja, az óriások mérete általában 4-8 méter között volt, amint azt az egyiptomi kőszobrokon is látni. Testi erejük tudatában kegyetlenek voltak. Valamint hatalmas testüknek nagyok voltak az anyagi szükségletei. Ebből következik, hogy nagyszabású kiszolgálásra volt szükségük az élelmezés és a ruházat terén.

ori6

Tehát, valószínűleg az óriások hozták létre az első rabszolgatartó társadalmat, amelyben az emberek folyamatosan robotoltak, hogy előteremtsék az óriások szükségleteit és ha nem engedelmeskedtek, akkor a büntetés az azonnali halál volt. Az egyiptomi szobrokon megfigyelhetjük hogy az óriások keze ökölbe van szorítva. Az oroszlánt használják mint az erő szimbólumát. Az óriások hozhatták létre a megalitikus építményeknek egy részét, főleg a nagyon nagy súlyú és méretű dolgokat.

ori1

Az Özönvíz katasztrófájának ideje alatt nyugatra az amerikai magaslatok felé menekültek. Könnyen észrevehető, hogy a megalitikus kultúra egyfajta torzabb, gyengébb formája, leginkább Közép- és Dél-Amerikában található ( Mexikó, Peru, Chile és Bolívia). Ugyanakkor valószínűleg egyes magaslatokon, tutajokon vagy más eszközökön több óriás menekülhetett meg az Özönvíztől és fennmaradt a fajuk egészen Mózes, sőt Dávid idejéig. A óriások végül teljesen kipusztultak az elegendő élelem hiánya miatt, valamint a megerősödött és egyre intelligensebb emberi társadalmak által, melyek legyőzték a nyers erőt.

ori3

Megfigyelve a megalitikus építményeket, a következő dolgok szembetűnőek

Elméletileg lehetséges megépíteni a megalitikus építmények zömét, mégis van néhány dolog, ami lehetetlen: a baalbeki kőterasz 1.500 tonnás alapköveinek mozgatása, a Shoria hegység építményeiben lévő 3.000 tonnás köveknek a felemelése és elhelyezése, az egyiptomi, 15-20 méteres, egytömbű kőkolosszusok felállítása.

ori9

ori10

Habár a megalitikus építmények köveinek mozgatói az óriások lehettek, mégis, az építmények kialakításában emberléptékű dolgokat is találunk ( pl. vannak óriásméretű ajtók, termek, de vannak ember méretű ajtók, járatok, lépcsők is ). Az építményeket az óriások és az emberek is használták.

ori2

Hogyan viszonyítsuk a megalitikus építményeket az Özönvízhez ? Valószínűleg egyeseket az Özönvíz előtt alkották és másokat az Özönvíz után. Lehetséges hogy az egyiptomi és libanoni építmények nagyjai az Özönvíz előttiek, míg az amerikai építmények az Özönvíz utániak. Megfigyelhetjük, hogy a Gízai piramis burkolata olyan, mintha víz mosta volna le és csak a víz feletti rész maradt volna meg (habár azt állítják, hogy a helyi lakók hordták el). Ugyanakkor több kutató is megállapította, hogy a Szfinx szobor alja olyan mintha tengervíz koptatta volna el. Vajon nem az Özönvíz volt az?

ori8

Az Özönvíz után az erőre kapott emberek elfoglalták és kultúrájuk részévé tették a megalitikus építményeket. Rávésték feljegyzéseiket, kiépítették papjaik által a saját kultuszaikat, stb. Ezért aztán az ősi kultúrák nyomai mára már összekeveredtek.

Néhány feltárt megalitikus építmény

ori4

Napjainkban már nagyon sok megalitikus komplexumot tártak fel és kutattak át. Ebből a szempontból a mai kor sokkal több információval rendelkezik, mint bármelyik más kor. Mára már nemcsak az egyiptomi piramisok gondolkodtatják el az embereket, hanem ott vannak pl. az oroszországi Shoria hegységben található megalitikus kövek vagy a Szakkarai Szerapeum. Az embernek tudomásul kell vennie, hogy világszerte vannak olyan építmények amelyeket nemcsak hogy a barlanglakó szakócás, bőrruhás ősemberek nem tudtak volna megépíteni, hanem még a mai ember sem, aki rendelkezik a  mostani tudomány és technológia minden eszközével.

 • Gízai nagy piramisok, a Szfinx, az egyiptomi templomok és a nemrég megtalált egyiptomi tenger alatti város
 • A Szakkarai Szerapeum, ahol 70 tonnás óriási gránit szarkofágok vannak óriási alagsorokban
 • Baalbek komplexum Libanonban
 • Máltai megalitikus templomok
 • Mexikói piramisok, szobrok és falak
 • Chilei megalitikus építmények és a Húsvét szigeteki szobrok
 • Bolíviai és perui megalitikus építmények
 • Nazca vonalak
 • Yonaguni tenger alatti leletek
 • Indiai víz alatti város Dwarka
 • Kuba partjai mellett talált, 600 méter mélységben fekvő, tenger alatti piramis komplexum
 • Chilei megalitikus építmények és a Húsvét szigeteki szobrok
 • Stonehenge és az angliai fehér óriásrajzok, Törökország, Korea megalitikus építményei és a rengeteg dolmen világszerte
 • És végül… a szibériai Shoria hegy megalitikus építményei?

ori11

ori12

ori13

Egy biztos: ezt ember nem építhette – vagy mégis?

És akkor itt vagyunk  a főcímnél… az éremnek két oldala van, bár tény hogy egyszerre csak az egyiket látjuk, vagy ha az élét nézzük akkor egyiket sem. Oroszországban a szibériai Shoria hegyen megalitok, hatalmas struktúrák és óriási, mesterségesnek tűnő sziklák találhatók.

Kérdés: ősi civilizáció építette a több száz tonnás sziklákat mérnöki pontossággal egy  magas hegy tetején 40  méter magasra? Vagy csupán a természet erői alakították ilyenre őket?

meg

meg1

A Gornaya Shoria megalitok

Az érem első oldala ( természetes )

A Gornaya Shoria sziklaalakzatokat az oroszországi Dél-Szibériában, az Altay-hegység keleti részén fedezték fel.  A hírekben elterjedt hogy ezek a sziklaalakzatok óriási őskori mesterséges struktúrák vagy megalitok. Úgy tűnik, hogy ezek a világon a legnagyobb méretűek, mert nagyobbak mint a baalbeki megalitok.

Az orosz cikkek azt is megjegyzik, hogy az orosz tudósok azt gondolják, hogy ez a sziklaképződés a Shoria hegyi intenzív időjárásával összefüggő geológiai folyamatok eredménye. Mind a talapzatra ható tektonikus erők, mind a nyomás alatti kioldódás miatt, amely az alapkőzet szerkezetében keletkezik, mikor az felemelkedik és erodálódik, általában téglalap alakú, tömbszerű, sziklaalakzatokból áll. Mindkét tektonikus erő masszívan hat, és az alapkőzet például gránit a nyomás alatt ortogonális együttes lesz, közel 90 ° -ban metszett élekkel.

Az ortogonális együttesek gyakran olyan sziklaalakzatok kialakulásához vezetnek, amelyek mérete és alakja összehasonlítható az állítólagos megalitok képein látható blokkokkal. Ezek a dombok és hegyek tors vagy koppies néven ismertek. A geológusok által is ismert koponya, vagy egy kopje, egy nagy, szabadon álló sziklafelszín, amely hirtelen kiemelkedik a környező sima és szelíd lejtőkből, a lekerekített hegy csúcsból vagy a gerincből. Anglia délnyugati részén a kifejezést általában maguk a hegyek is használják – különösen a Dartmoor magas pontjait Devonban és Bodmin Moorot Cornwallban.

Ezeket az alapkőtömböket általában különböző méretű repedések választják el. Lehetnek egyaránt dombok és hegyek, és hasonlóak a Shoria hegységben található szikla alakzatokhoz.

meg3

meg6

Az érem második oldala ( nem ember )

A Georgy Sidorov vezette expedíció, egy 19 kutatóból álló csoport arra vállalkozott, hogy nyomába ered a Gornaya Shoria-ban, egy 1.100 méter magasan a tengerszint felé emelkedő hegységben található számos különös megalit rejtélyének.

Az említett terület elérése során a kutatócsapat olyan hatalmas kőtömbökbe botlott, amelyekről úgy tűnik, hogy gránitból vannak, a felületük sima, derékszögekkel és éles sarkokkal bír. Az óriási kőtömbök némelyike eléri a 20 méteres hosszúságot és a 6 méteres szélességet, és 40 méter magasságban van felhalmozva. Míg a Baalbekben található kőterasz egyetlen monolitját, a legnagyobb megalitnak tekintik, melynek súlya körülbelül 1.500 tonna, becslések szerint ezek a gigantikus gránit blokkok körülbelül 3-4.000 tonnásak.

A megalitikus kőstrukturáról először is le kellene szögezni, hogy az egy mesterségesen épített fal és nem egy természetes képződmény. Ezt az bizonyítja, hogy a kőtömbök tövében nem kőszikla van, hanem termő talaj. Másrészt, könnyen látni, hogy többféle anyagú kőtömb van összerakva a falban. Harmadrészt, olyan vájatok is vannak ott, amelyek egyértelműen kézi faragások nyomai. A fal csak részlegesen lett elkészítve, mert valószínűleg az özönvíz katasztrófája gátat vetett a további építkezésnek. Az a kérdés, hogy miért akartak falat építeni az óriások? A válasz talán a kínai fal motivációjában keresendő. Azért, mert ellenségeskedés, harc volt az óriások között és az ellenség útját kőfallal kellett elzárni. Ha megfigyeljük a kőfalak magasságát, akkor meg lehet saccolni az ellenség méreteit is.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy ha ezek a megalitikus kövek ősi emberek művei, akkor ez alaposan átírná az eddigi ismert történelmet, és ez az ősi építmény lenne a legnagyobb a bolygón a maga elképesztő méretű kőtömbjeivel. Viszont őskori ember ilyet építeni nem tudott, a baalbeki kőteraszt görgőkkel még megmozdítani sem lehet, összeroskadna alatta az összes faanyag. A mai kor építő munkása is csak több komoly daruval tudná megemelni, de hogy vinné fel az 1.100 méter magas hegyre? És ráadásul ezek a szibériai kőtömbök kétszer akkora nehezek, 3-4 ezer tonna súlyosak, nem – ezt ember nem építhette.

meg5

meg11

Az érem éle ( vagy mégis )

A régi korokban az akkori technikákkal, bronzvésővel…stb. belátható, hogy nem épülhettek ilyen monumentális építmények. Ilyenkor természetesen felmerül bennünk, hogy a történelem oktatással nagyon nem stimmel valami, és ideje lenne átírni a tankönyveket. Mert a bolygó több pontján bukkant elő és fog még egyre több olyan építmény, aminek a mai ismert történelem szerint nem kellene ott lennie, de ott van.

A Gornaya Shoria megalitok fotó és videó nézésénél vannak olyan részletek a struktúrában amelyeknél az illesztéseknél a kövek tömbje tökéletesen csatlakozott, mint például Peruban, Egyiptomban, Indiában és a világ más részein. De csak egyes részek, részletek. Az óriások nagy fizikai erővel bírtak, de kevés intelligenciával. Ezért finom, apró munkára nem voltak képesek. Nem minden építmény írható az óriások számlájára, mert vannak olyan megalitikus építmények, alkotások, amelyek megépítése nemcsak fizikai erő kérdése, hanem szellemi erő, és tudás kérdése is. Ilyenek pl. a gízai nagy piramisok, de az egy másik történet.

meg4

Georgy Sidorov, aki egy kutató expedíció során készített először felvételeket ezekről a gigantikus struktúrákról elmondta, hogy teljesen letaglózta a felismerés, amikor megvizsgálták ő és más geológusok a dél-szibériai hegyekben található mesterséges formációkat. Az alábbi interjúban azt is megemlítette, hogy a területen olyan piramis alakú struktúrák találhatók, melyek a boszniai piramisoknál is nagyobbak. A földből áramló energia impulzusok olyan erősek ezeken a helyeken, hogy a fák magukon a hatalmas kőtömbökön kapaszkodnak és élnek mindenféle föld, vagy talaj nélkül.

Az építési módszerek nagyon hasonlítanak olyan helyekre, mint Puma Punku, Teotihuacan és Tiahuanaco, melyek létrehozására még ma sincs megfelelő magyarázat. Sidorov rámutat hogy az özönvíznél sok évezreddel korábban óriás lények éltek a bolygó minden szegletében, és ezen óriások történeteit minden kultúrában megtalálhatjuk szerte a világon. Teljesen mindegy hogy a földgolyón merre megyünk, és melyik ősi kultúrát nézzük, úgy tűnik, hogy az ősi óriás lények jóval az írott történelem előtt jelen voltak a bolygó régmúltjában. Márpedig azon időkben, a mai vezető tudósok szerint a civilizációk és emberiség még teljesen fejletlenek voltak, vagy talán nem is léteztek.

A videóból azonban egyértelműen látszik, hogy ezeket az ősi megalitikus dolgokat valahogyan mégis megépítették, de senki sem képes megmagyarázni, hogy miért, hogyan és milyen régen. Vagyis ezek az elképesztő, hatalmas méretű struktúrák szembeszállnak a történelemmel és mindazzal, amit az ősi civilizációkról és a bolygónkat lakó lényekről tudunk.

Kis kitérő, de érdemes összehasonlításként megemlíteni Göbekli Tepe régészeti lelőhelyet a mai Törökország délkeleti részén. A lelőhelyen végzett feltárások során a romok kiásásakor az emberiség eddig ismert legkorábbi körtemplomait tárták föl. A régészek szénizotópos mérései alapján az építmény mintegy 12.000 éves, folyamatosan építették 4 ezer éven át a köröket egészen Kr.e. 8.200-ig. Pedig ez nagyságrendekkel kevesebb súlyú kő mozgatását és megmunkálását kívánta meg az akkori kor emberétől.

73640-tgob

A Kr.e.11.000-ben készített szimbólumok a „Keselyűkő” néven ismert oszlopra vannak vésve, és azt ábrázolják, hogy egy széttöredezett üstökös darabjai eltalálják a Földet. A képek között van egy fej nélküli ember is, ez arra utal, hogy a katasztrófában emberek is életüket vesztették – olvasható a New Scientist cikkében.

Sokáig kérdéses volt az itt elhelyezkedő létesítmény pontos funkciója, ám egyre több bizonyíték utal arra, hogy valószínűleg részben ősi obszervatóriumként működhetett.

Számítógépes szoftver segítette a tudósokat Az oszlopon szereplő ábrákat számítógépes szoftver segítségével sikerült megfejteni. A program az állatképeket  – amelyek valójában asztronómiai szimbólumok – hozzárendelte a megfelelő csillagképekhez, emellett meghatározta az esemény pontos időpontját is, amely Kr.e.10.950-re tehető. Az ősi becsapódás tényét egy grönlandi jégmag is alátámasztja.

A kataklizma a Földön egy kisebb jégkorszakot váltott ki, ami nagyjából ezer évig tartott. A lehűlést valószínűleg egy széttöredező óriásüstökös becsapódó darabjai idézték elő – áll a felfedezést ismertető tanulmányban. A kutatás eredményeit a Mediterranean Archaeology and Archaeometry című régészeti szakfolyóiratban közölték.

A kőoszlopok öt és fél méteresek, súlyuk 15 tonna körül van. A rajtuk levő domborművek állatokat ábrázolnak. A feltárt leletek jobb állapotban vannak mint az eddig ismert piramisok, annak köszönhetően hogy évezredekig a föld alatt voltak betemetve, egészen napjainkig.

meg19

De térjünk vissza  ismét  Dél-Szibériába, az 1.100 méter magas Altay-hegység térségébe. Más nagyságrendekről van szó, a térfogatok – méterek – tonnák itt fent a hegyen… ez már ahogy mondani szokták  ” nem embernek való “.

Lehetséges hogy a Gornaya Shoria megalitokat nem ember építette, csak tervezésben működött közre. De a fizikai rész, az építmény létrehozása már felülmúlta akkori és ott rendelkezésére álló technológiai képességeit, erőforrásait. Tehát az úgymond emberi léptékű, valójában ez esetben elhanyagolható apróbb részleteken dolgozott, míg a hatalmas kőtömböket az óriások illesztették össze védelmi kőfalat építve.

Összegezés

Természetesen ezek csak feltételezések, egyenlőre nincs konkrét tudományos válasz, nagy viták folynak. A kérdés három opcióval nyitva maradt, mindenki saját magának válaszolja meg. Egy dolog biztos csak… azok a kövek ott vannak, és nagyon régóta már. Valamint még Szibériában és az egész világon ( a földben – erdők mélyén – sivatagok alatt – tengerek alatt ) sok más helyen további megalitok, hatalmas gránit szarkofágok, szobrok. Ott vannak… évezredek óta…

5fa0c-pumapunku

Kapcsolódó kép

Néhány apró részlet a video megtekintése előtt

meg7

Figyeljük meg a precíz szögeket, éles széleket és vízszintes felületeket, amelyek újra és újra megjelennek a helyszínen. Ezek a kőtömbök nagyméretűek, és gránitból készültek, bronz eszközökkel ez lehetetlen. Úgy néz ki mintha lézerrel vágták, vagy óriási méretű acélfűrészekkel rendelkeztek volna (manapság a gránit vágásához gyémánt fűrészlapokat használnak).

meg8

Ugyanez a hely más szögből. Nagy függőleges blokkok, amelyek tökéletesen illeszkednek a tetején lévő kisebb blokkokhoz. Figyeljük meg ahol a blokkok találkoznak olyan pontosak hogy a varrat minimális.

meg9

Tökéletesen egyenletes felület. Figyeljük meg a kő egyenes szélét az alján.

meg10

Egy másik nagy, sima falú, derékszögű hatalmas blokk.

meg12

Mindig derékszögű, vízszintes és tökéletesen illeszkedő.

meg13

Egy folyosó két téglalap alakú blokk és a sima mennyezet között.

meg14

Valaki elkezdte kivágni ezt a sziklát, párhuzamosan szeletelve.

meg15

Néhány magas hőtől, vagy nagy energiájú különleges robbanástól keletkezett gödör a sziklákban.

meg16

Az energiahullámnak alulról kellett indulnia, és felfelé irányított szögben haladt a fal felé.

meg17

A gránit sziklába fúrt lyuk?

meg18

Egy másik fal gondosan halmozott kövekből.

gömb

Egy biztos: ezt ember nem építhette – vagy mégis?


gömb

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ. Látogasd meg ezt a további pár oldalt is! 

ufo1

Az egyiptomi meló 

farao6

Rendkívüli teljesítmény volt – mind a felépítése, mind a kirablása – abban a korban, négyezer évvel ezelőtt. III. Amenemhat fáraó havarai halotti temploma egy piramissal olyan egységet alkot, amelyet Hérodotosz és Diodorus Siculus a Labirintusnak nevezett. Sztrabón a világ egyik csodájának tartotta.

II. Amenemhat fáraó sírja közel négyezer évvel ezelőtt épült az egyiptomi Havarában. Az egész labirintusrendszer korának csúcstechnológiája,  a műszaki megoldások rendkívüliek. A jobb szemléltetés végett röviden: talán a mai korban Fort Knox lehet hozzá a legjobb összehasonlítási alap, mind őrzésben, mind a védelmi kivitelezés minőségében egyaránt.

Mégis kirabolták annak idején. A rablóknak két 13 tonnás gránittömböt kellett elhúzniuk és végül egy 45 tonnás fedőlapon átvágniuk magukat. És bizony abban az időben kő és bronz szerszámaik voltak csak.  Nem állt rendelkezésükre fúrógép, exkavátor, robbanóanyagok, GPS, lézer, stb.  El kellett kerülniük, és leküzdeniük az építők csapdáit a labirintusban. Ráadásul az akkor még zsúfolt város közepén lévő, őrökkel védett piramisból kellett a kincseket megszerezniük.

Mindezt a fáraó halála után csak 100 évvel. A fő kitervelőnek 1 év állt csupán rendelkezésére. Ez alatt az idő alatt kellett egy ütőképes csapatot összeállítani, és mindent megszervezni, még az elrabolt kincsek eladását is.

Egy kis kedvcsináló videó megtekintése után után klikkelj rá az információs linkre és vegyél részt Te is a nyomozásban. Kövesd és nézd az időben kb. négyezer évvel ezelőtt történt eseményeket.

 Az egyiptomi meló

fold

Népszava aszteroida

Csak 2×22 másodpercen múlt…. / TROODON

fold

maja17

A maják titkai

fold

p30

Az Időkapszulák Nyomában

fold

atlantis

A Föld elveszett kontinensei, eltűnt civilizációk

fold

ngs

Hold – Mars – 2122

Az IDŐ…. – a Földön  / nap —- a  Marson / sol —-a  Milky Way / Galaktikus Idő / 203-209X – ajánlom szíves figyelmetekbe a 204X korszakot…

A Stanford Torust ezelőtt 100 évvel, a 2000-es évek elején gondolhatták akár az idegen civilizációk űrhajójának is. A Stanford Torus az akkori tudomány vélekedése szerint egy Unidentified Flying Objects (UFO) beépített időgéppel. Lényegében majdnem jól gondolták, ha megnézik ezt visszaküldött videot, talán kapnak majd pár dologra választ.

Az IDŐ…. Földön  / nap —- Marson / sol —- Milky Way / Galaktikus Idő / 203-209X

Üdvözlet a Jövőből

fold

futurenegy

future,

ufoido

Üdvözlet Kedves Látogató!

Most elindulunk egy időutazásra, emberi léptékkel nehezen felfogható időskála lesz amin utazunk.  Ahol nem évszázadok, évezredek, hanem 10-30 millió év egy beosztás. Nagy távolságok, méretek és hatalmas erők, csodálatos élőlények, helyszínek, valamit érdekes információk várnak ránk.

Térben és időben nagy utat fogunk megtenni a Föld születésétől egészen a távoli jövőig.

Időkapu | Múlt – Jövő

gombhat

cropped-c682a-ship6

NATURE IS BEAUTY
BEAUTY IS NATURE
WE ARE ENGINEERS
BUT WHO ENGINEERED US?

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 THANK YOU FOR VIEWING!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s