Atomháború | Élet a Földön az emberiség után

kopterek

Az emberiség fontos, és elkerülhetetlen válaszút előtt áll a 21. században

Két lehetőség adott:

– Megpróbál ezentúl békében élni önmagával és környezetével a bolygón.

– Képtelen megváltozni, és kiírtja saját magát, természeti katasztrófa vagy atomháború következtében.

Sajnos, amennyiben minden érzelem nélkül próbálunk rá választ adni a mostani időszakban racionálisan a második lehetőségre van nagyobb esély.

klima1

Nézzük az első lehetőséget, most csak röviden, objektíven.

Jelenleg a levegőszennyezés, az egyre növekvő erdőírtás, a folyók, tengerek, óceánok szennyezése és a globális felmelegedés már érezteti hatását.

Ezeken kívül  most még apró, jelentéktelen dolognak tűnik, de sorsdöntő lehet a méhek egyre nagyobb mértékű pusztulása az egész bolygón.

Napról napra, egyre nagyobb valószínűséggel visszafordíthatatlanná válnak a fenti folyamatok, és zárul be az első lehetőség az emberiség számára.

zsklima

Nézzük a második lehetőséget, szintén röviden, politika és érzelem mentesen.

Amennyiben visszatekintünk – csak az elmúlt kb. 5-6 ezer évre – azt láthatjuk, hogy az emberiség történelmében az ártó és gyilkos szándék, a folyamatos háborúk nem változtak, csak az eszközök,

Rézkor, bronzkor, vaskor, római kor, népvándorlások kora, középkor, új kor, modern kor. Munkaeszközként és fegyverként a rezet és annak első ötvözeteit vagy nem alkalmazták, vagy csak a kőeszközökkel együtt a rézkorban – újabban kőrézkornak nevezik.

Itt kezdődött, majd idővel megjelentek a bronz és vas fegyverek, a puskaport is feltalálták stb…a kardtól az ágyúkig, majd egészen a bombázó repülőgépekig, rakétákig jutva egyre hatékonyabb gyilkoló fegyverek, módszerek jelentek meg.

Egyre több konfliktus, csata keletkezett folyamatosan mindenhol, a 100 éves háborún át az első és a második világháborúig nem volt megállás, sőt a második világháború végén bevetésre került két atombomba is.

Nos, ezek után a folyamatokat, az idővonalat látva csak abban lehet reménykedni, hogy az emberiség eddigi viselkedése meg fog változni, vagy ez mostani civilizáció eltűnik a bolygóról.

kopterek2

Még egy megjegyzés:

Megdöbbentő az eddigi atombomba robbantások száma ezen a bolygón, eddig több mint 2050 kísérleti és teszt nukleáris bombát robbantottak fel. És mindezt csak 77 év időtartam alatt. Döbbenetes, és ez pár évvel ezelőtti adat – azóta ez a szám növekedett.

Ne járjon úgy az emberi faj, mint ezelőtt 66 millió évvel a dinoszauruszok, és ne tűnjön el a Földről. Bár azokat a “buta dinókat” (akik nem is voltak annyira buták) egy aszteroida becsapódás irtotta ki… nem pedig ők saját magukat, buta és oktalan módon.

De az már egy másik történet és blog.

Népszava aszteroida

Következzék néhány videó, ezekhez nem szükséges nyelvtudás, a képek és számok önmagukban beszédesek.

Jobban kellene vigyázni erre a csodálatos szép Kék Bolygóra!

fold

fold

fold

Élet a Földön az emberiség után

utan

Ha a Föld négy és félmilliárd éves létezését 24 órába sűrítenénk, 10.000 év leforgása egyetlen másodperc töredékének felelne meg. Ezt az analógiát követve az idő amit az emberiség eddig a Földön töltött úgy fél percet tenne ki. Így a globális léptékkel mérve lakatlan falunak számító Föld továbbra is él. Ahogy volt élet a bolygón az emberiség előtt, úgy utána is lesz.

Vajon milyen lesz világunk órákkal, napokkal, hetekkel, hónapokkal, évekkel és évezredekkel az után, hogy az utolsó ember is eltűnik a Földről? Mi történik az emberek táplálékául szolgáló állatok millióival, mi lesz az ipartelepeken tárolt vegyi anyagokkal, kik hódítják meg az aluljárókat és az épületeket, mi a Föld körül keringő műholdak sorsa? Mérnökök, biológusok, geológusok, éghajlatkutatók és régészek valamint számítógépes animációk segítenek megválaszolni e kérdéseket.

Néhány órával később

Ha minden ember hirtelen eltűnne a Föld felszínéről, akkor nem kéne sok időnek eltelnie ahhoz, hogy ennek a hatása érzékelhetővé váljon. Csak néhány óra elteltével a bolygó olyan változásokon menne keresztül, ami teljes mértékben megváltoztatná azt a helyet, amit ma az otthonunknak nevezhetünk.

Mivel a legtöbb erőmű emberek által irányított, így az első néhány órában a Föld teljes energiaellátása megszűnne, amit nagyjából úgy kell érteni, hogy az összes fény és gép, ami csak az erőművek által előállított energia miatt képes működni egyszerűen leállna. A Föld szinte teljes sötétségbe borulna és csak olyan helyek maradnának egy ideg energiával ellátva, ahol esetleg szélerőművekkel, vagy napenergiával termelik az áramot.

Néhány nappal később

A háziállatok elkezdenének éhezni és szomjazni, ami annak köszönhető, hogy nincs aki ezekre az állatokra odafigyeljen. A legtöbb házi és haszonállat az életét vesztené, mivel ezek az állatok olyan körülmények között nőttek fel, ami nem látta el őket a megfelelő képességekkel ahhoz, hogy az ember ellátása nélkül is életben tudjanak maradni.

Pár nap múlva a hatalmas szélerőművek és napelemek, amik eddig működtek, leállnának, ami a karbantartás hiányának lenne köszönhető, és ez az a pont amikor is a Földön már semmiféle energiaellátás nem működne tovább.

A metróvonalak és állomások, szerte a világon elkezdenének megtelni vízzel, mivel azokat a szivattyúkat, amik segítenek ezeket szárazon tartani, már senki nem tudná üzemelni, ráadásul még áram sincs, ami nélkül nyilván ezek szintén nem működnek.

Néhány héttel később

A nevelésnek és a túlélőképesség hiányának köszönhetően, az összes apróbb kutyafaj teljes mértékben eltűnne az életben maradt élőlények soraiból. A nagyobb kutyák csapatokat alkotnának és kisebb állatokra vadásznának, ami az ő életben maradásukat biztosítaná egy darabig. A haszonállatok bekerülnének a megfelelő helyükre a táplálékláncon, mivel itt már semmi és senki nem védi meg őket a vadvilágtól. Ez alatt a néhány hét alatt az állatkertekben élő állatok közül rengeteg képes lenne kiszabadulni és újra ragadozóvá válni.

Egy hónappal később

Az atomerőművek hűtővize ez alatt az egy hónap alatt teljesen elpárologna, aminek következtében olyan nukleáris robbanások következnének be, amik a történelem során eddig még soha nem történtek. A sugárzásnak köszönhetően több millió állat, rákos megbetegedésekben pusztulna el. A szennyvíz elvezető rendszerek szintén felmondanák a szolgálat és az ezekben található rengeteg szennyvíz elkezdené feltölteni a folyóinkat és tavainkat.

Egy évvel később

Egy évvel azután, hogy az emberek eltűntek a föld felszínéről a természet elkezdené visszavenni azokat a részeket, amiket mi emberek az évek során az épületeinkkel elvettünk a természettől. Szerencsére a Föld képes lenne rövid időn belül újjáépíteni magát, még a rengeteg nukleáris, vegyi és földgáz okozta katasztrófák után is.

25 évvel később

Anélkül az emberek nélkül akik hosszas éveket töltöttek el azzal, hogy a különféle növényeket gén manipulálják, hogy azok gyorsabban nőjenek, a Földön található növények elkezdenének megváltozni és visszaállnának az eredeti génmanipulálás előtti állapotukba. A növények ekkorra már teljes városokat borítanának be és az egykor híres utcák és épületek 25 évvel később már tetőtől talpig növényekkel lennének belepve.

300 évvel később

300 évvel később a teljes földet az állatok uralják és az olyan egykor veszélyeztetett állatfajok is mint az elefántok, nyugodt és békés körülmények között élhetik az életüket, akiket az elefántcsont kereskedők egykor veszéllyel fenyegettek.

10.000 évvel később

Az egykori összes város teljes mértékben eltűnne és csak néhány kőből készült építmény maradna talpon, és ez lenne az egyetlen dolog ami arra utalna, hogy egyszer itt már járt valaki.

50 millió évvel később

Az egyetlen dolog, ami túl fogja élni ezt az ötven millió évet az nem más, mint a rengeteg műanyag szemét, melynek 100 millió év kell a teljes lebomláshoz.

100 millió évvel később

Az emberiség jelenlétére már semmi sem emlékeztetne a bolygó felszínén, annak semmi nyoma nem maradna.

utan2

Magyar nyelven itt lehet megnézni a filmet:  Élet az emberek után

fold

De a  történetnek még nincs vége… sok százmillió évig lesz még élet a bolygón, amelyet új és változatos életformák népesítenek majd be.

utan3

298 ezer év múlva: űrhajó a Szíriusznál

A Voyager-2 űrszonda megközelíti a Szíriuszt, az égbolt legfényesebb csillagát. A szonda ekkor már bizonyára nem fog üzemelni, az emberiség sem létezik, így az eseménynek csak elvi jelentősége van. Talán ez tekinthető az utolsó pillanatnak, amikor egy emberkéz alkotta űreszköz megközelít egy Naprendszeren kívüli objektumot.

50 millió év múlva: bezárul a Földközi-tenger

Afrika összeforr Európával, és egy új, a mai Himalájához fogható hegylánc születik.

250 millió év múlva: új szuperkontinens

Minden szárazföld egyesül, a szuperkontinenst egyetlen óceán övezi.

600 millió év múlva: nem lesznek teljes napfogyatkozások

A Holdnak a Földtől mérhető lassú távolodása miatt többé már nem következnek be teljes napfogyatkozások. Az egyre messzebb keringő Hold látszó mérete az égen ugyanis kisebb lesz, mint a napkorongé – ezért csak gyűrűs fogyatkozások lesznek: a Nap felszíne a Hold pereme mentén körben megfigyelhető marad a fogyatkozás maximuma idején is.

3 milliárd év múlva: ütközés az Andromédával

Az egyre közelebb kerülő Androméda-galaxis peremvidéke a Tejúttal ütközik. A jelenség során egyes csillagok feltehetőleg nem találkoznak egymással, azonban a csillagközi felhők összenyomódása révén új, aktív csillagkeletkezési zónák jöhetnek létre.

5,7 – 6 milliárd év múlva

Majd nagyon sokára, kb. 5,7 – 6 milliárd év múlva a Naprendszerben végzetes átalakulás történik. Amikor a Nap a távoli jövőben vörös óriássá tágul, nagyjából a Föld pályájáig fog érni. Ahogy egyre melegebb lesz, a forróság megöl növényt és állatot, tüzek pusztítanak, majd elillan a légkör, elpárolog a víz az óceánokból, a talaj felforrósodik, míg végül a Föld az izzó gázgömbbe kerülve jókora, olvadt kőzetgolyóbissá válik.

Azután amikor majd a Nap kihűl és fehér törpévé válik, a Föld  izzása is lehűl és a bolygó ismét “pályán kívülre” kerül. Az élettelen, hideg, légkör nélküli, egykor Földnek hívott kőbolygó mindaddig rója majd hűségesen köreit halott csillaga körül keringve, míg egy fekete lyuk végleg el nem nyeli őket, és eltűnnek a 3D-s létezési világból, örökre.

De az már egy másik történet és blog lesz majd…

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ.
Látogasd meg ezt a további néhány oldalt is! 

fold

civ12

A Föld ősi civilizációs történelme – Egy földönkívüli szemszögéből
— Lásd / Kilencedik fejezet / Az események időrendje —

Információ:  A Föld ősi civilizációs történelme – Egy földönkívüli szemszögéből

fold

troodon5

TROODON — Alternatív történelem – Haladóknak

Ha az égi bomba pár pillanattal előbb vagy később (pár száz kilométerrel arrébb, az Atlanti vagy a Csendes-óceánban) landol, akkor minden másként alakul a bolygón.

Információ: TROODON — Alternatív történelem – Haladóknak

fold

space.

futurenegy

Időutazás | Dinoszauruszok – Kőkorszak – Piramisok – Robot Evolúció – Látogatók – Intergalaktikus Utazás

Üdvözlet Kedves Látogató!

Most elindulunk egy időutazásra, emberi léptékkel nehezen felfogható időskála lesz amin utazunk.  Ahol nem évszázadok, évezredek, hanem 10-30 millió év egy beosztás. Nagy távolságok, méretek és hatalmas erők, csodálatos élőlények, helyszínek, valamit érdekes információk várnak ránk.

Térben és időben nagy utat fogunk megtenni a dinoszauruszok korszakától egészen a távoli jövőig, amint az a blog címéből is kitűnik.

Lesznek tartalmon belül könnyű, vidámabb feldolgozások, de pár komoly, elgondolkodtató blog is majd. Témakörönként időrendben haladunk. Főként magyar nyelven van ez a kis összeállítás, néhány rövid video kivételével (pld. kőkorszak), de az is érthető a látvány miatt.

Kezdődjék tehát az utazás korszakokon, dimenziókon át a számunkra végetlen térben és időben. Mindenkinek jó kalandozást, sikeres visszatérést kívánunk!

Információ: Időkapu | Múlt – Jövő

galax

futurespaces

Látogatók…ne várd őket

Egy napon majd megérkeznek a Látogatók, akár a mi galaxisunkból – akár egy másikból, ne várd őket… mert nem lesz benne sok örömünk.

Nézzük  a számokat és az esélyeket röviden ezzel kapcsolatban.  Mindenképp  a mi galaxisunkban maradjunk belül mert a nagyobb – több galaktikus – lépték számunkra már szinte felfoghatatlan (majd teszünk egy kis kitérőt és látni fogjuk hogy miért is az).

És bizony még így nagyon leredukálva, csak a földi élethez hasonló  paraméterekkel is már hatalmas számok jönnek ki. Mai becslések alapján 150-400 milliárd csillag található galaxisunkban. Legújabb ismereteink szerint valószínűleg minden csillag körül kering bolygó. Legalább egy, de inkább több… minden csillag körül.

e3b59-milky252c

Ezen csillagok közt nagyon sok a mi Napunkhoz hasonló égitest van, de még sokkal több ami tőle kisebb. Ezek a vörös törpék és körülöttük keringő bolygókon is lehet élet, de most mi szigorúak vagyunk és csak a földi élethez hasonló helyeket nézzük.

A Nap típusú csillagok egyötöde körül kering a Földhöz hasonló exobolygó, amely a miénkhez hasonló kőzetanyagból áll, és esély van arra, hogy folyékony víz lehet a felszínén. Ez borzasztó nagy szám, nagyon nagy, és ez még csak a Tejútrendszer.

Azt jelenti, hogy csak a mi galaxisunkban legalább néhány milliárd ilyen potenciálisan lakható bolygó létezhet. Nagy részük bizonyára nem lakható, de ha az egymilliárdnak csak egy kis része élhető, az is még mindig sok, több milliós nagyságrendű.

3e26b-plan2

Nagy számok…de még emberi léptékkel felfoghatók, viszont tegyük meg azt  a kis kitérőt. De csak óvatosan, mert a világűr, az univerzum olyan mint az óceán, – húz, vonz befele  a mélybe.

A Földön készített csillagtérképek már nem sokat érnek, például a Marson is más az ottani reális nézet, a Naprendszeren kívül, vagy pláne egy másik galaxisban aztán már végképp hasznavehetetlenek.

De az egy más szintű szupercivilizációs történet és blog, inkább itt most ne menjünk bele mélyebben a gondolat által vezérelt űrhajók, valamint a real time idejű, dinamikusan változó 3D holografikus csillagtérképek témakörbe.

galax1

A Milky Way apró porszem az Ic 1011 galaxishoz képest.

galax2

A fenti képen GALAXISOK láthatók, kint a világűrben nincs lent és fent… ha majd XXII. századi detektáló eszközünk lesz, akkor majd kint a világűrben bármerre nézünk végtelen számú galaxist látunk körülöttünk egy hatalmas gömbszerű kiterjedésben. Lábunk alatt, fejünk felett, tőlünk jobbra-balra, elől- hátul, mindenhol. Ez csak egy kis részlet, de már önmagában ez is jól érzékelteti a dolgokat. Tehát….ezek nem csillagok mint a mi Napunk, hanem galaxisok…. mindenhol…. az apró fénypontok is a távoli galaxisok fényei…. döbbenetes.

És mindegyik galaxisban több száz milliárd csillag, közülük pedig több száz millió a mi Napunkhoz hasonló csillag található, amelyek körül több milliárd bolygó, és azok körül a holdjaik keringenek. Ha ismét csak a földi élethez hasonló helyeket vesszük számításba.

De ez még csak egy másik galaxis, nézzünk rá ismét a fenti képre, mindenhol galaxisok, – az apró fényes pontok is azok – amerre csak a mostani technikával rendelkező űrteleszkóp ellát….mindenhol. És persze még úgymond  a látóhatár, az általunk eddig észlelt világon kívül ott van bizony még a többi galaxis. Természetesen nem csak a Földhöz hasonló bolygókon van élet, és nem csak szén alapú rendszerekben kell gondolkozni.

A Hubble új adatai valamint egy kutatócsapat elképzelései alapján amíg korábban a tudósok úgy gondolták 100-200 milliárd galaxis van az univerzumban, az új becslés szerint ennél tízszer több, nagyjából 2 billió.

Aki azt állítja hogy csak a Földön van élet azzal nem érdemes vitatkozni, mert nincs értelme. De ebbe a témába most ne menjünk bele mélységében, az egy másik blog.

univ3

Figyelembe véve hogy ezeknek a lényeknek van technológiájuk a Földre való utazáshoz, valószínűleg képesek voltak nagyon erős fegyverek kifejlesztésére is.

Egy napon majd megérkeznek a Látogatók, akár a mi galaxisunkból – akár egy másikból, ne várd őket… mert nem lesz benne sok örömünk ha nem készülünk fel.

Információ: Látogatók…ne várd őket

galax

a0033

Kőkorszak vagy űrhajó

Nagyon nagy a Földön jelenleg a civilizációk közötti fejlődési szintkülönbség. Ritkaság az ilyen nagy fokú eltérés egy bolygón, fent űrhajó – lent kőbalta, egy idősíkon mindez.

A Föld… nem lapos, nem korong… nem körülötte kering a Nap… nem körülötte kering az összes csillag… nem csak 1 galaxis van… nem csak 1 univerzum van… nem csak a Földön van élet… nem csak 5 elem alkothatja a DNS-t… nem csak szénalapú élet van már a Naprendszeren belül sem…stb.

Viszont… jó hír hogy végre már van hivatalosan: anyag – antianyag… tér – antitér… gravitáció – antigravitáció… gravitációs hullámok – antigravitációs hullámok… fény – antifény… fekete lyuk – fehér lyuk… intelligencia – mesterséges intelligencia…stb.

És ma már lehet ezekről a dolgokról gondolkozni, mert ha kiejti az ember azt a szót hogy antifény, fehér lyuk, antigravitációs hullámok, negyedik dimenzió stb. akkor nem ad a doktor bácsi egy szúrit, illetve barátságos ápolók sem hozzák sietve a hátulgombolós kabátkát, egy bizonyos gondozó intézet bentlakásos beutalójával együtt:-)

Elektromotoros autók, tértechnológia, kvantumfizika, nanotechnológia, kibernetika, robotika, és főleg a mesterséges intelligencia már most egy új ipari forradalom része, melyet az internet indított el pár évtizede.

4c896-futurekr

Az emberiség fejlődési útját nézve elméleti szakemberek szerint ahogy egy civilizáció fejlődik és kiterjed a térben is, energiaszükségletei egyre meredekebb ívben növekednek az egyedszámmal és a gépeik igényeivel együtt. Ez alapján készült el a Kardasev-skála, amely egy-egy civilizáció technológiai fejlettségét tudja vizsgálni az alapján, hogy mennyi energiát birtokol.

Eredetileg a besorolást 1964-ben dolgozta ki az orosz asztrofizikus Nikolaj Kardasev, 3 alaptípust írt le energiafelhasználásuk alapján: I. típus (1016W), II. típus (1026W) és III. típus (1036W). Később a csillagászok kiegészítették még több kategóriával, a IV. típussal (1046 W) és az V. típussal. Ez utóbbinak annyi energia áll rendelkezésére, ami meghaladja a mi univerzumunkban található mennyiséget: ők az összes univerzum minden idővonalának energiáját felhasználhatják tetszés szerint.

Tulajdonképpen ha találkoznánk ilyen V. típusú civilizációval, lehet, hogy annyira meghaladnák elménket, hogy fel se fognánk, hogy egy másik élőlénnyel állunk szemben. Ha pedig a VI. típusú civilizációt nézzük akkor az már ahhoz hasonló ahogyan az isteneket elképzeljük, már nem csak a tér-idő ura hanem teremteni is tud.

A Földön jelenleg az a helyzet hogy ez a civilizáció az energiát még a több millió évvel ezelőtt elpusztult, megkövesedett növényi és állati tetemekből, fosszíliából nyeri, amit nagyon rossz hatásfokkal éget el (kőszén, kőolaj) és a bolygóját sem nagyon tudja elhagyni. Jelenleg sajnos ezen a listán kívüli, 0-s típusú civilizáció vagyunk, és még nagyon hosszú az út és idő az I. típusú civilizáció eléréséhez is.

1f366-galaxy11

Naprendszerünk 225 millió évente tesz meg egy fordulatot Tejút galaxis központja körül. Amikor legutóbb volt a jelenlegi helyzetében, a dinoszauruszok éppen csak elkezdtek kóborolni a Földön.

ufo20

A CIVILIZÁCIÓK TECHNOLÓGIAI FEJLETTSÉGE, ALAPVETŐEN HAT FOKOZATBAN

Ez a besorolás az energiahozzáférés mellett a tudás birtoklását is elég jól jelzi. A két szempont az energiatermelés és a technológiai fejlettség, amelyek egymással szoros összefüggésben vannak: minél több felhasználható energiával rendelkezik egy adott civilizáció, annál gyorsabban tud fejlődni a technológia, és minél fejlettebb a technológia, annál hatékonyabban tudják kitermelni az energiát.

I. típus: civilizáció, amely a lakóhelyéül szolgáló bolygóra szórt csillagenergiát hasznosítja.
II. típus: szupercivilizáció, amely saját csillagának energiáját teljes egészében hasznosítja.
III. típus: szupercivilizáció, amely a saját galaxisának teljes energiáját uralja és hasznosítja.
IV. típus: univerzum szintű civilizáció, amely az egész világegyetem energiaforrásai felett rendelkezik.
V. típus: multiverzum civilizáció, amely uralja az egész multiverzumot, az összes létező univerzum minden energiája a rendelkezésére áll.
VI. típus: legfelsőbb szintű civilizáció, amely felette áll az időnek és a térnek, így képes akár új univerzumokat is létrehozni.

A Földön jelenleg az a helyzet hogy ez a civilizáció az energiát még a több millió évvel ezelőtt elpusztult, megkövesedett növényi és állati tetemekből, fosszíliából nyeri, amit nagyon rossz hatásfokkal éget el (kőszén, kőolaj) és a bolygóját sem nagyon tudja elhagyni. Jelenleg sajnos ezen a listán kívüli, 0-s típusú civilizáció, és még nagyon hosszú az út és idő az I. típusú civilizáció eléréséhez is.

Információ: Kőkorszak vagy űrhajó

galax

5d194-planet3

Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW

Az intergalaktikus utazás a galaxisok közötti hipotetikus, ember nélküli vagy pilóta nélküli utazás. Saját galaxisunk, a Tejút és még a legközelebbi szomszédaink pld. az Androméda (2,5 M fényév) között is a hatalmas távolságok miatt minden ilyen vállalkozás technikailag sokkal igényesebb lenne, mint a csillagközi utazás. Az intergalaktikus távolságok nagyjából százezrekkel (öt nagyságrenddel) nagyobbak, mint a csillagközi társaik.

A Föld bolygón lakva mi magunk is komplett Naprendszerestül egy galaxisban vagyunk amelyet Tejútrendszernek nevezünk. Galaxisunk fizikailag semmiben sem különbözik a többi spirálgalaxistól, pusztán a Földről észlelt látványa más a megfigyelői pozíciónk miatt.

A Nap ugyanis a Tejútrendszer lapos, nagyjából néhány ezer fényév vastag korongjában található nagyjából félúton – kb. 25.000 fényévre – a látható korong középpontja és annak széle között. A korong átmérője 100.000 fényév méretű.

Tejútrendszer ábrázolása felülnézetben, a Naprendszer becsült pozíciója sárga pont, amely azonban közel sem a méretét mutatja. (NASA)

Ha ezekkel a méretekkel összehasonlítjuk Naprendszerünk méretét, pld. a Nap és a Kuiper-öv két fényórás távolságát, egyszerűen megállapítható hogy bolygórendszerünk milyen apró, pontszerű kis helyet foglal el ebből a korongból. Tehát 100.000 fényév aránylik a 2 fényórához! Belátható hogy a mostani rakéta technológiával még a saját galaxisunk elhagyására sincs esély, ezért más működési elven alapuló technológiákat kell kidolgozni.

Ezeket az intergalaktikus utazásra javasolt módszereket fogjuk röviden áttekinteni a blogban.

Fénynél lassabb utazás:
Személyzet nélküli utazás / Emberi tudattal rendelkező gépek.
Személyzettel történő utazás / Hibernáció. Fúziós torlósugár-hajtómű.

Fénysebességű utazás:
Teleportáció.

Fénynél gyorsabb utazás: Warp drive, térbuborék, helyi tér-idő, féregjárat, hipertér, térugrás, dimenzió váltás.

Információ: Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW

gombh

We love ❤️ Earth | We love ❤️ Mars | We love ❤️ Space 

planets,

We love Earth | We love Mars | We love Space 

gömb

planet5

Save the Planet Earth!  Business Opportunity | Innovations & Future Technology

Renewable Energy – Water Management – Cleantech – Ecosystem – Biogas and Biofuels – Projects – Innovative Technologies

gombhat

cropped-c682a-ship6

NATURE IS BEAUTY
BEAUTY IS NATURE
WE ARE ENGINEERS
BUT WHO ENGINEERED US?

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 Thank you for viewing!

Leave a comment