A 9-es körzet – Distric 9

dist,

Johannesburg felett egy hatalmas idegen űrhajó áll meg. Három hónap tétlenség után az emberek megközelítik a hajót majd behatolnak. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A járműben több mint egymillió, két lábon járó, rákszerű élőlényt találnak. Jobb híján a városi nyomornegyedbe, a kilences körzetbe (district 9) költöztették be az ártatlannak tűnő buta lényeket.

A két faj között elmérgesedett a helyzet. Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elől elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe? Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre.

A lakosság egyre jobban tiltakozik a menekültek ellen. Az idegenek guberálásból és kereskedésből tengetik életüket. A szervezett bűnözés is megjelent a telepen, ahol a nigériai bűnbandák ételért cserébe idegen technológiákat vásárolnak. A lényeket az MNU vagy más néven az Idegenügyi Részleg tartja kordában. A nyomortelep egyre szűkösebbnek bizonyul és a város is folyamatosan tiltakozik a szomszédok miatt. Végül az MNU úgy dönt, hogy egy új helyre költözteti a lényeket.

Ehhez azonban ki kell lakoltatni mindenkit. A lényeket emberként kezelik, ezért szükséges a beleegyező nyilatkozatuk is. Az egyik kunyhóban a Christopher nevű lény a hazatérést tervezgeti. Fiával a roncsok között idegen hajtóanyag maradványokat gyűjt. Sikerrel jár, de már túl későn. A kilakoltatás miatt nem tudja befejezni a tervét és az MNU lefoglalja az üzemanyagot (bár nem tudnak róla, hogy az, mert csak egy rövid fémcsőnek látszik).

Az akciót vezető Wikus Van De Merwe azonban beszennyeződik a folyadékkal, amitől állapota egyre romlik. Orrvérzés, hányás, rosszullét jelzi a közeledő bajt. Kórházba kerül, ahol kiderül, hogy DNS-e elkezdett átalakulni és hamarosan ő is rákemberré fog válni. A hadsereg szeretne mindent tudni a folyamatról, mert a birtokukban lévő idegen fegyverek csak az idegenek és Wikus kezében működnek, ezért azt tervezik, hogy Wikust élve feldarabolják, mert csak így nyerhető ki a DNS-e, és ezt a tudást később fegyvergyártásban akarják alkalmazni, ami óriási üzletnek ígérkezik.

Azonban Wikusnak sikerül elmenekülnie és a kilences körzetbe megy. Itt összetalálkozik újra Christopherrel. Megtudja tőle, hogy az idegenek már hazafelé készülnének, de ehhez hiányzik az előállított üzemanyag. Wikus felajánlja, hogy visszaszerzi, ha visszafordítják a rákká válását. Ekkor elszabadul a pokol.

Az eléggé eseménydús történet végén Wikust eltűntnek nyilvánítják, de nem tűnt el…..

A film magyar nyelven ezen a linken tekinthető meg: Distric 9

dist

gömb

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ. Látogasd meg ezt a további néhány oldalt is! 

univ3

planetgalax

Egy napon majd megérkeznek a Látogatók, akár a mi galaxisunkból – akár egy másikból, ne várd őket… mert nem lesz benne sok örömünk

galax1

A Milky Way apró porszem az Ic 1011 galaxishoz képest.

galax2

A fenti képen GALAXISOK láthatók, kint a világűrben nincs lent és fent… ha majd XXII. századi detektáló eszközünk lesz, akkor majd kint a világűrben bármerre nézünk végtelen számú galaxist látunk körülöttünk egy hatalmas gömbszerű kiterjedésben. Lábunk alatt, fejünk felett, tőlünk jobbra-balra, elől- hátul, mindenhol. Ez csak egy kis részlet, de már önmagában ez is jól érzékelteti a dolgokat. Tehát….ezek nem csillagok mint a mi Napunk, hanem GALAXISOK …. mindenhol…. az apró fénypontok is a távoli galaxisok fényei…. döbbenetes.

És mindegyik galaxisban több száz milliárd csillag, közülük pedig több száz millió a mi Napunkhoz hasonló csillag található, amelyek körül több milliárd bolygó, és azok körül a holdjaik keringenek. Ha ismét csak a földi élethez hasonló helyeket vesszük számításba.

De ez még csak egy másik galaxis, nézzünk rá ismét a fenti képre, mindenhol galaxisok, – az apró fényes pontok is azok – amerre csak a mostani technikával rendelkező űrteleszkóp ellát….mindenhol. És persze még úgymond  a látóhatár, az általunk eddig észlelt világon kívül ott van bizony még a többi galaxis. Természetesen nem csak a Földhöz hasonló bolygókon van élet, és nem csak szén alapú rendszerekben kell gondolkozni.

A Hubble új adatai valamint egy kutatócsapat elképzelései alapján amíg korábban a tudósok úgy gondolták 100-200 milliárd galaxis van az univerzumban, az új becslés szerint ennél tízszer több, nagyjából 2 billió.

Aki azt állítja hogy csak a Földön van élet azzal nem érdemes vitatkozni, mert nincs értelme. De ebbe a témába most ne menjünk bele mélységében, az egy másik blog. Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds

a0033

A CIVILIZÁCIÓK TECHNOLÓGIAI FEJLETTSÉGE, ALAPVETŐEN HAT FOKOZATBAN

Ez a besorolás az energiahozzáférés mellett a tudás birtoklását is elég jól jelzi. A két szempont az energiatermelés és a technológiai fejlettség, amelyek egymással szoros összefüggésben vannak: minél több felhasználható energiával rendelkezik egy adott civilizáció, annál gyorsabban tud fejlődni a technológia, és minél fejlettebb a technológia, annál hatékonyabban tudják kitermelni az energiát.

I. típus: civilizáció, amely a lakóhelyéül szolgáló bolygóra szórt csillagenergiát hasznosítja
II. típus: szupercivilizáció, amely saját csillagának energiáját teljes egészében hasznosítja
III. típus: szupercivilizáció, amely a saját galaxisának teljes energiáját uralja és hasznosítja
IV. típus: univerzum szintű civilizáció, amely az egész világegyetem energiaforrásai felett rendelkezik
V. típus: multiverzum civilizáció, amely uralja az egész multiverzumot, az összes létező univerzum minden energiája a rendelkezésére áll
VI. típus: legfelsőbb szintű civilizáció, amely felette áll az időnek és a térnek, így képes akár új univerzumokat is létrehozni

A Földön jelenleg az a helyzet hogy ez a civilizáció az energiát még a több millió évvel ezelőtt elpusztult, megkövesedett növényi és állati tetemekből, fosszíliából nyeri, amit nagyon rossz hatásfokkal éget el (kőszén, kőolaj) és a bolygóját sem nagyon tudja elhagyni. Jelenleg sajnos ezen a listán kívüli, 0-s típusú civilizáció, és még nagyon hosszú az út és idő az I. típusú civilizáció eléréséhez is.

ufo

EGY NAPON MAJD MEGÉRKEZNEK A LÁTOGATÓK… NOS TEHÁT AMIKOR MÁR ITT VANNAK…

Egyedül vagyunk az Univerzumban? Ha szinte végtelen galaxis van a megfigyelhető univerzumban és legalább 500 milliárd bolygó a Tejútban, nem gondolod, hogy mostanra valamit kellett volna találnunk?

Még ha a bolygók milliárdjainak apró százalékán van csak intelligens élet, akkor is nagyon sok földönkívüli civilizációnak kell lennie. Mégis, nem láttunk eddig semmit. Hol vannak ők? Továbbra is csodálkozunk azon, hogy miért nem vettük észre ilyen sokáig őket, és nem volt kapcsolat felvétel.

De mi van, ha elmondom nektek, hogy az összes földönkívüliek közül a legbarátságosabb is elpusztíthatja az egész civilizációnkat? Az elméleteinket az univerzum többi részére akarjuk alkalmazni. Bízunk benne hogy az idegenek meglátogatnak minket, még akkor is ha mi saját magunk eddig még ki sem mozdultunk bolygónkról a saját csillagrendszerünkön belüli szomszédos bolygókra sem. De  úgy gondoljuk hogy vannak mások tőlünk sokkal fejlettebb civilizációk, és több idejük volt a technológiai fejlődéshez hogy a komolyabb szintű űrutazás számukra lehetséges legyen.

ufo22

Tehát itt vannak, fényes, idegen űrhajójukkal a fejünk felett. Mit csinálnánk? Amennyire tudjuk, ezen a bolygón egyetlen kormány sem rendelkezik „idegen köszöntő minisztériummal”  vagy profi stábbal arra az esetre ha az idegenek hirtelen megjelennek a horizonton. Csak mindenkit próbálnának megnyugtatni az országokban.

Tegyük fel, az idegenek nagyon udvariasak voltak, és jelzést küldtek nekünk, mielőtt bolygónk személyes terébe léptek. Nem tudnád azonnal. Mindaddig, amíg a különböző szervezetek által fenntartott megfigyelőközpontok nem ellenőrizték ezt a jelet. Igen, ez a kezdeti helyzet.

Azután… az idegenek itt vannak. Most már tudod. Ezt a sokkoló hírt kaptad a TV  vagy a rádió készülékedről. A NASA hivatalosan megerősíti … A Naprendszerben észlelt idegen hajót… Nem vagyunk egyedül az univerzumban… A Földet megtámadták? A világ minden táján működő ügynökségek és országok együtt dolgoznának. Gyorsan megpróbálják értékelni a fenyegetés szintjét.

A nyelvészet, a pszichológia, a harc és a biológia szakértőit hívják, és megpróbálják megkísérelni az első kapcsolatfelvételt a Látogatókkal. A szakértői csoportok minden kölcsönhatást feljegyeznének az egyszerű idegen gesztusok és a hallási reakciók elemzésére.

Ezek segítenek eldönteni, hogy az idegenek békében jöttek-e, vagy komoly károkat szándékoznak tenni. Vannak akik úgy gondolják, hogy a vallási vezetőknek mindent meg kell beszélniük. De valami azt mondja nekem, hogy az idegenek nem tanultak a nyelvünkön az iskolában, így sok szerencsét mindenkinek aki megpróbálja elérni őket.

Mialatt a világ legintelligensebb emberei és számítógépei elemzik az idegenek szándékait, hogy képesek legyenek a lehető legjobban értelmezni, még azt is tudni kellene hogy milyenek az idegenek, hogy néznek ki fizikailag?

Egyes evolúciós szakemberek egyetértenek abban, hogy a fehérjék és a DNS-ek ugyanazok, függetlenül attól hogy hol vannak az univerzumban. Ha ez igaz, az idegen evolúció közel állna az emberekéhez. Binokuláris látásuk van az agy közelében található szemekkel. Szintén  mint mi, a szárazföldön mozognak, és legalább két lábuk van a mobilitáshoz és három ujjuk, hogy kezelhessék az eszközöket.

Eközben a Földön, miután a kormányok egyeztették a cselekvési tervet, a média tájékoztatni fogja a lakosságot. Javasolják, hogy mindenki az otthonában bent maradjon, és várjon további utasításokat. Nehéz lesz kiszűrni, mi a törvényes hír és mi nem. De próbálj meg nem pánikba esni a hamis hírektől amelyek a Facebookon, vagy máshol terjednek, és maradj nyugodt. Mert majd neked inkább erőfeszítéseket kell tenned hogy összecsomagolj szükséges dolgokat  és a holmival menj fel a hegyekbe.

Ugyanakkor a kormányok és a tudományos szakértők megosztják egymással az idegenektől jövő reagálásokat. Innentől az események majd már többféle módon is kibontakozhatnak. Először is előfordulhat hogy nem kapunk hallható vagy vizuális választ. Semmit sem. Ez bármit is jelenthet: a felderítő űrhajó nem rendelkezik személyzettel a fedélzeten, vagy pedig az idegenek erősítésre várnak hogy legyőzzenek minket.

Egy másik lehetőség az, hogy az idegenek válaszoltak és megpróbáltak kommunikálni  fegyver nélkül.  Nem tudok beszélni a lehetséges szándékukról. Minden lehetséges, lehet hogy szeretnének megszabadulni tőlünk és megszerezni maguknak a Földet. A nyelvi akadálynak köszönhetően interakcióink nem fognak jól működni. A feszültségek emelkedni fognak.

Figyelembe véve hogy ezeknek a lényeknek van technológiájuk a Földre való utazáshoz, valószínűleg képesek voltak nagyon erős fegyverek kifejlesztésére is. A polgárok a lehető legerősebben nyomják már a pánikgombot. Eközben a kormányok készenléti állapotba helyeznék a nukleáris fegyvereiket. Ez lenne a legjobb és leginkább romboló fegyverünk ellenük.

Vagy úgy gondoljuk… Kiderülhet, hogy az idegenekre nézve káros mellékhatással vannak a Földön lévő dolgok, amelyekhez mi itt már hozzászoktunk. Például a bőrük megolvadt a vízzel való érintkezéskor, akkor egyszerű lenne megvédeni magunkat. Nem mondom, hogy az idegenek feltétlenül  a végzetet hozzák a Földre. Lehet hogy egyáltalán nem jelentenek nekünk semmilyen kárt, és nem akarnak rosszat, nem ellenségesek. De ha világűrből származó veszélyes mikroorganizmusok utaztak velük, és behozták azokat a mi világunkba, az emberiségnek nem lehet természetes immunitása a földönkívüli mikrobák ellen. És ezek lassan eltörölhetik a fajunkat a bolygóról.

Másrészről, ha az idegenek úgy döntenek nem azért jöttek hogy barátok legyenek, akkor régen elpusztítanának minket, mielőtt egy esélyt kapnánk arra, hogy mint az intelligens lények között békét ajánljunk fel nekik.

Mindenesetre nem állunk készen az interplanetáris utazók látogatására. Jobban tesszük ha felkészülünk az első kapcsolatfelvételre.

Egy napon majd megérkeznek a Látogatók, akár a mi galaxisunkból – akár egy másikból, ne várd őket… mert nem lesz benne sok örömünk ha nem készülünk fel.

— Tehát itt vannak, fényes, idegen űrhajójukkal a fejünk felett. Mit csinálnánk? —

Információ és videó: Látogatók…ne várd őket 

fold

Üdvözlet Földlakó! Melyik űrhajót vezetnéd?

star7

Generációk nőttek fel a különféle sci-fi filmeken, sorozatokon. Ezek közül például a Star Wars világszerte rengeteg rajongót számlál. Sokakat azonban nemcsak a látványos jelenetek, hanem a hatalmas méretű, vagy pedig a csúcssebességű űrjárművek ejtenek rabul. Gyűjtik a posztereket, legókat, modelleket, stb.

star1

A rajongók valószínűleg álmukból felkeltve is pontosan tudják ezeknek a járműveknek a neveit, típusait. Azonban még talán ők sem sejtik, hogy valójában mekkorák is lennének ezek az űrhajók.

star

Ez tulajdonképpen érthető is, hiszen filmek alapján még csak megbecsülni sem lehet, mekkorák ezek az űrjárművek, mivel a nézőnek nincs viszonyítása alapja. Pedig hatalmas hajókról van szó, és hogy mennyire, azt a MetaBallStudios (MBS) új videóján most bárki megnézheti.

star2

A listából is kitűnik hogy bőven van választék: E.T. hajója, Millennium Falcon, vagy a Csillagkapu, az Interstellar, a Prometheus, az Avatar űrhajói, stb.

star5

A  bemutatás növekvő sorrendben történik, mindenképpen érdemes végig nézni.  A harmadik járműsortól kezdődnek az úgymond komolyabb méretű űrhajók, finoman fogalmazva.

star4

De azért a bolygó felszínéről indulva, a “kis” lépegetőt se becsüljük le, ismerjük a mondást ugye: ki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli-:)

star6

Nézzük meg hogy valójában mekkorák is lennének ezek az űrhajók.

A bemutatás növekvő sorrendben történik, mindenképpen érdemes végig nézni. A harmadik járműsortól kezdődnek az úgymond komolyabb méretű űrhajók, finoman fogalmazva – Brutál

Üdvözlet Földlakó! Melyik űrhajót vezetnéd?

fold

Nüwa – Fuxi – Abalos – Marineris – Ascraeus | Ahol a földi törvények nem érvényesek

n

Amennyiben ezek a városok létrejönnek az emberiség történelmének legnagyobb lépését teszi meg, egy magasabb civilizációs szint elérése felé.

Azonban ez roppant nehéz feladat lesz: víz – oxigén – hidrogén – energia – élelmiszer termelés – egészségügy – közlekedés – infrastruktúra – bányászat – építőipar – robotika – mesterséges intelligencia alkalmazása, stb. mindezeket egy idegen bolygón az ottani helyi körülmények között kontrolálni, és folyamatosan fejleszteni.

A városokon kívül nézzünk szét még “vidéken” is a Marson!

Három fő látnivaló a bolygón, amit életében minden marslakónak, vagy űrturistának legalább egyszer meg kell látogatnia – csodálatos helyek!

Nüwa – Fuxi – Abalos – Marineris – Ascraeus | Ahol a földi törvények nem érvényesek

fold

Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds

We love ️ Milky Way | We love ️ Pleiades | We love ️ Laniakea 

5d194-planet3

Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW

fold

galaxy9

Kőkorszak vagy űrhajó

fold

planets,

We love Earth | We love Mars | We love Space

dim4

futurenegy

ufoido

Most elindulunk egy időutazásra, emberi léptékkel nehezen felfogható időskála lesz amin utazunk. Ahol nem évszázadok, évezredek, hanem 10-30 millió év egy beosztás. Nagy távolságok, méretek és hatalmas erők, csodálatos élőlények, helyszínek, érdekes információk várnak ránk.

Időkapu | Múlt – Jövő

fold

Látogasd meg a Titánt is!

planett

hold24

hold26

A Szaturnusz legnagyobb holdja jobban hasonlít a Földhöz, mint gondolnánk. A Titán roppant érdekes hold, különösen vastag légköre egyedivé teszi Naprendszerünk összes holdja között. A Földet leszámítva az egyetlen test a Naprendszerben, melyen nagy mennyiségű folyadék található.

A Titán felszínén ugyanakkor víz helyett folyékony szénhidrogének találhatóak. Egyértelmű, hogy sokféle szerves kémia zajlik a holdon, emiatt is tagadhatatlanul kíváncsivá teszi a kutatókat.

 Titán Misszió 2034 | Felszínen – Tengerben – Levegőben

gombhat

cropped-c682a-ship6

NATURE IS BEAUTY
BEAUTY IS NATURE
WE ARE ENGINEERS
BUT WHO ENGINEERED US?

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 THANK YOU FOR VIEWING!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s