Időutazás az MI segítségével

timet

IDŐUTAZÁS – New York 1911 – és az MI

Ezt a filmet több mint 100 éve rögzítették, 2020-ban a mesterséges intelligencia segítségével lett javítva a minősége. Olyan, mintha ott lennék személyesen 1911-ben New York utcáin. Figyeljük meg az akkori autókat, gőzhajókat, és sok más érdekességet.

Az MI nem csupán színekkel töltötte meg a jeleneteket, de a képkockák minőségén is sokat javított. A régi videót ennek köszönhetően 4K-ban és 60 fps-ben lehet visszanézni.

Lenyűgöző lett a végeredmény ennél a kisfilmnél, amelyet a mesterséges intelligencia hozott rendbe – írta az IFL Science.

EREDETI FILM A VALÓS AKKORI ÉLETBŐL, tehát nem benti filmstudiós mozifilm,  – ezért néha sötétek az alakok, és az arcok sem studió lámpákkal  megvilágítottak – de pont ezért  hiteles ez a film.

A hangok is érdekesek,, gőzhajók, autók kürtjei, lovak, villamosok, vonatok, utcák zajai.

És persze az épületek. A közepétől indul be a film — nagyon látványos. És mindez 1911-ben… már minden ott – akkor kész volt… a hatalmas felhőkarcolók és az impozáns hidak…stb.

wantedketto

És mindez csupán alig pár évtizeddel a vadnyugat és az aranyásók kora után, ( csak négy ismertebb, nagyobb  név ebből a korszakból  Buffalo Bill – Anne Oakley – Vad Bill Hickok – Jesse James ) Kortársaik közül még sokan éltek az 1910-es években, és akár sétálhattak is ezeken az utcákon a filmfelvétel idejében,  például a fenti nagy négyesből Vad Bill Hickok – Jesse James kivéve, akár a másik kettő is.

Barack Obama és a vadnyugat egyik leghíresebb fegyverforgatója, Vad Bill Hickok távoli rokonok.

Az indiánháborúk hőse, a saját élményeit feldolgozó vadnyugati show-jával egész Amerikát és Európát bejáró bölényvadász, Buffalo Bill a világ egyik legnépszerűbb híressége volt a 19-20. század fordulóján.

Az európai körútjukon Buffalo Bill vadnyugatot megidéző társulatával tartó mesterlövész, Anne Oakley II. Vilmos német császár szájából saját kérésére lőtte ki a cigarettát.

A bank- és vonatrablásairól ismert bandavezér, Jesse James egy idő után minden rablását követően egy ártatlanságát bizonygató levelet írt a Kansas City Times-nak, így elterjedt róla a törvénytisztelő déli hős mítosza.

Finoman fogalmazva nem voltak átlagos emberek. Mint ahogyan az akkori hétköznapi emberek sem átlagos dolgokat csináltak és hoztak létre, mind a vadnyugati korszakban, mind az 1900-as évek elején. De ez már egy másik blog tartalma lesz, ebbe most itt mélységébe ne menjünk bele.

a0026

Viszont ez a kis vadnyugati kitérő is szemlélteti hogy mekkora nagy változás, technológai fejlődés következett be az Egyesült Államokban rövid időn belül  a vadnyugati korszak után, és erre jó példa ez a pár perces eredeti film. 

A második részben pedig öt szintén érdekes film látható a világ többi más részéről, de azokat a mesterséges intelligencia még nem javította ki mai minőségűre. Viszont, tudjuk ugye: ami késik az nem múlik…hamarosan  meg lesz az is, mindegyik – az MI kijavítja, átdolgozza, és majd 3D-ben is láthatóvá teszi.

 Mindenkinek jó időutazást kívánunk !

Utazás New Yorkon keresztül 1911-ben

gombv

Time Travel to the Past

timetravel

ufoido

timetravel1

Time Travel to the Past

Oldest Footage of London Ever

New York Now and Then: 1873 vs 2014

Incredible Before And After Pictures Of Famous Cities

1880 – Texas Radney Foster & Pat Green

1913-1915: Views of Tokyo, Japan

auj6

gömb

timetravel2

再見 * Goodbye * Adiós * Au revoir * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal * नमस्ते * Totsiens * Αντίο * معالسلامة * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

Thank you for viewing!

imnora

Üzleti lehetőségek, megrendelés, befektetés, ingatlan és cég adás-vétel üzleti ajánlatok  www.intercontact.hu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s