Föld – Hold – Mars – 2122

Nézzünk szét a Földön – Holdon – Marson – Világűrben 2122-ben

De indulásunk előtt még tekintsünk vissza egy kicsit a múltba, és nézzük meg milyen is volt a helyzet a Földön, ezelőtt 100 évvel a 2010-es, 20-as években, az első űrtelepesek megindulása előtt.

Az IDŐ…. Földön  / nap —- Marson / sol —- Milky Way / Galaktikus Idő / 203-209X

e298c-marsev

Hogyan, és milyennek látták akkoriban a Marsot

marscolor


A képet a Mastcam készítette a Curiosity missziójának Mars 19. Solján (2012. augusztus 23.), csak a kamera vörös-zöld-kék Bayer szűrőit használva. Dél-délnyugatra a rover leszállóhelyétől a Sharp hegy felé.
A NASA Jet Propulsion Laboratory (Kalifornia, Pasadena) kezeli a Mars Science Laboratory Projektet valamint a misszió Curiosity roverét. A rover tervezése és összeszerelése a JPL-ben, a Kaliforniai Technológiai Intézet részlegében történt.

marsplanet

A Curiosity Project tudós, Ashwin Vasavada ad egy túra vezetést a Mars rover kilátásáról a Gale-kráterben.  A “Vera Rubin Ridge” -ről kilátás nyílik a tanúhegyekre, dűnékre és az út mentén található látnivalókra a rover ottani vándorlása folyamán. A geológusok támogatása érdekében a képen a színek fehéregyensúlyozottak, tehát a sziklák ugyanolyan színűek, mint a Földön. De a marsi fényben másképp látnánk azokat a bolygón.

marsplanet

A Curiosity kristályokat talál, az Opportunity 5.000. napját ünnepli a Marson, és a MarCO kis műholdak napelemeket kapnak.

marsplanet

mars,

marsgy

marsotos

marsk

Explore Mars Map

marsn

We love ❤️ Mars | We love ❤️ Space| We love ❤️ Earth

marstimel

Pin by Kevin Davis on SpaceX | Spacex, Mission to mars, First humans

marsplanet

mars9

2020s – 2030s – 2040s – 2050s – 2060s – 2070s – 2080s – 2090s – 22nd century

Mars Colonization Timeline

marsplanet

Cryocooler, 3D MAT, CNT, SEP, ARP, SEXTANT, MASH, IDEAS, AWP, 3-D Printer, HPSC & ACAWS, MEDLI2, PDT, KILOPOWER, DSOC, NFT Fuel Cell, Inflatable Habitats, MEDA, MOXIE, PLSS, RCA, VOR, EVA Gloves, HAB Printing

marsplanet

Nézzünk szét a Holdon – Marson – és a Világűrben 2122-ben

two

hold

hold10

hold2

hold7hold6

fantasy art, hely, hó, jármű, hold film, screenshot, űrhajó

galax

Greetings From The Future

space2

Terraformált Világok

A múltban a Vénusz és a Mars is folyékony vízzel borított kék bolygók voltak. Ezek mind óceán-világok voltak. A múltban sokkal hasonlóbbak voltak a Földhöz.

Úgy tűnik jelenleg, hogy a Vénusz volt az első lakható bolygó a Naprendszerben, jelentős mennyiségű vízzel a felszínén. Az elmúlt 800 millió évben azonban egy elszabaduló üvegházhatáson ment keresztül, amely létrehozta azt a bolygót, amelyet ma ismerünk. Létezhetett élet a Vénuszon a múltban? Egyértelműen úgy tűnik, hogy az összes fontos tulajdonsággal rendelkezik – a méretétől kezdve, az összetételéig és az óceánokig, amelyek úgy véljük jelen lehettek a felszínén. De a bolygó evolúciója nagyon máshogy alakult.

Ugyanúgy a Mars esetén, az északi félgömb kétharmada víz alatt volt. Valójában néhány helyen több kilométer mélyen is. A Marsnak jelentős időtartamig létezett egy klimatikus rendszere – esővel, felhőkkel, jégsapkákkal és óriási óceánokkal. Jelenleg is megfigyelhetők vízgőz felhők és jégsapkák a bolygón. De gyors klímaváltozáson esett át viszonylag korán a kialakulását követően. Hozzávetőleg 800 millió évig lehetett kék bolygó – elég hosszan, hogy ki tudjon alakulni az élet rajta.

A Marsnak jelenleg nincs mágneses tere és a napszél folyamatosan elszedi a légkörét. Az elpárolgott marsi óceánok nagy része a légkörbe került, majd onnan a napszélbe, eltávolítva a bolygóról a molekulákat, amelyek már soha nem térnek oda vissza. Ez azért történt, mert a Mars elvesztette a mágneses terét, így a napszél elleni  védelmét is.

Vénusz és Mars… mindkét bolygó története a Föld jövője szempontjából is intő példákkal szolgál.

Ami megtörtént a Vénuszon, az megtörténhet a Földön is. Ami megtörtént a Marson, az végbemehet a Földön is. Ezért jobban kell értenünk ezeket a bolygókat és történetüket, hogy megtudjuk, volt-e rajtuk élet a múltban, vagy akár van-e még jelenleg.

Ezzel párhuzamosan a Naprendszeren belül meglévő szabad területeket – bolygókat és holdakat – terraformálni kell.

A terraformálás megvalósítása 

Bolygó vagy hold terepformálása

A bolygó vagy a hold terepformálása az a légkör, hőmérséklet, felszíni topográfia vagy ökológia szándékos módosításának feltételezett folyamata, amely hasonló a Föld környezetéhez, hogy a Földihez hasonló életre alkalmassá váljon.

Alkalmassági követelmények

A főbb alkalmassági követelmények alatt olyanokat értünk, mint folyékony víz kiterjedt régióit, komplex szerves molekulák összegyűjtésére kedvező feltételeket és energiaforrásokat az anyagcserének a fenntartására.

Előzetes szakaszok

Amint a körülmények megfelelőbbé válnak a betelepített fajok életére, megkezdődhet a mikrobiális élet behozatala. A körülmények földi élethez való közeledtével a növények megjelenése is beindulhat. Ez felgyorsítja az oxigéntermelést, ami elméletileg lehetővé tenné, hogy a bolygó végül képes legyen az állati élet támogatására.

Biológiai terraformálás

A bolygómérnöki tervek számos javaslatában szerepel a géntechnológiával módosított baktériumok használata. Amint a szintetikus biológia az elkövetkező évtizedekben érlelődik, valószínűleg lehetséges, hogy olyan tervező szervezeteket építhetnek a semmiből, amelyek közvetlenül előállítják a kívánt termékeket hatékonyan. A szintetikus biológia tudósai genetikailag megtervezhetik az embereket, a növényeket és a baktériumokat, hogy földi körülményeket teremtsenek egy másik bolygón.

Paraterraformálás

Az úgynevezett “világház” koncepcióként a lakhatósági burkolat építését jelenti egy bolygón, amely a bolygó használható területének nagy részét lefedi. A ház egy átlátszó tetőből áll, amelyet egy vagy több kilométerre tartanak a felszín felett, lélegezhető atmoszférában nyomás alatt állnak, és rögzítik feszítőtornyokkal és kábelekkel. A világház hasonló a kupolás élőhely kialakításához, de az utóbbi már a bolygó egészét (vagy legnagyobb részét) lefedi.

Az emberek adaptálása

Amikor az emberi fajra veszélyes környezet átalakítása helyett vagy mellett, az ember alkalmazkodik ezekhez a helyekhez géntechnika, biotechnológia és kibernetikus fejlesztések alkalmazásával.

Ez egy koncepció a Mars nyugati féltekéjéről óceánokkal és felhőkkel. Az Olympus Mons látható a horizonton, túl a Tharsis Montes vulkánok és a központ közelében elhelyezkedő Valles Marineris kanyonok felett. Credit: Kevin Gill

Mercury VenusEarth in 2100LunaMarsCeresIo Europa Ganymede – CallistoTitanMirandaAriel

galax

Üdvözlet a Jövőből

A Stanford Torust ezelőtt 100 évvel, a 2000-es évek elején gondolhatták akár az idegen civilizációk űrhajójának is. A Stanford Torus az akkori tudomány vélekedése szerint egy Unidentified Flying Objects (UFO) beépített időgéppel. Lényegében majdnem jól gondolták, ha megnézik ezt visszaküldött videot, talán kapnak majd pár dologra választ.

Az IDŐ…. Földön  / nap —- Marson / sol —- Milky Way / Galaktikus Idő / 203-209X

planet5

gömb

2 Bolygó | 2 Jövő

marsfold

Laniakea | Milky Way | Solar System | Planet Earth

laniakea

Az IDŐ…. Földön  / nap —- Marson / sol —- Milky Way / Galaktikus Idő / 203-209X

planetearth

Planet Earth 

af5

202Y – A személyi számítógépek elérik az emberi agyhoz hasonló számítási teljesítményt.

202Y – A vezeték nélküli internet hozzáférés lefedi a Föld felszínének 85% -át.

202Y – Az Egyesült Államokban és Európában hatályba lépnek az emberek-robotok kapcsolatait szabályozó törvények. A robotok tevékenységeit, jogaikat, valamint kötelességeit és egyéb korlátozásait formalizálják.

autorobot

202Y – A számítógépes intelligencia elemei kötelezővé válnak az autókban. Az emberek nem vezethetnek olyan autót, amely nem rendelkezik számítógépes asszisztensekkel.

202X – Az implantátumkészletek tömeges piacának megjelenése.

202X – A tudományos haladásnak köszönhetően időegységenként több idővel meghosszabbítják az emberi életet, mint amennyit az eddig volt.

robotkek

202X – A teljesen autonóm, komplex műveletekre képes személyes robot ugyanolyan ismerős lesz, mint a hűtőszekrény vagy a kávéfőző.

202Z – A napenergia annyira olcsó és elterjedt lesz, hogy kielégíti az emberiség összes energiaigényét.

202Z – Egy számítógép képes lesz teljesíteni a Turing-tesztet, igazolva az ok jelenlétét a szó emberi megértésében. Ezt az emberi agy számítógépes szimulációjával lehet elérni.

robotcyb

203Y – A nanotechnológia korszakának növekedése az iparban, amelynek eredményeként valamennyi termék előállítási költségei jelentősen csökkennek.

203Y – Az emberi szervek nyomtatására szolgáló 3D nyomtatókat bármilyen szintű kórházban használják.

203Y – A nanorobotokat orvosi célokra fogják használni. Képesek lesznek tápanyagokat szállítani az emberi sejtekbe és eltávolítani a hulladékokat. Emellett elvégzik az emberi agy részletes vizsgálatát is, amely segít megérteni működésének részleteit.

nda

203Y – Az önjáró autók közlekednek már csak az utakon.

203X – Mesterséges intelligenciával foglalkozó személy első találkozója. A She film továbbfejlesztett formájában: egy virtuális szerető felszerelhető egy “testtel” úgy, hogy egy képet a retinára vetít, például kontaktlencsék vagy virtuális valóság szemüveg segítségével.

aster1

203X – Az űrtechnológiát kellően fejleszteni kell ahhoz, hogy a Föld folyamatos védelmet nyújtson az aszteroidákkal történő ütközés veszélye ellen.

203Z – A biológiai megközelítés programozásaként az emberiség először képes sejteket programozni betegségek kezelésére, és a 3D nyomtatók használata lehetővé teszi számukra új szövetek és szervek növekedését.

network1

203Z – Óriási áttörés az emberi agy titkai megértésében. Különböző kistérségek százai kerülnek azonosításra, speciális funkciókkal. Ezen régiók fejlődését kódoló algoritmusok egy részét dekódolják és beépítik a számítógépek ideghálózatába.

203Z – Robot emberek megjelenése, transzhumanista technológiák termékei. Felszerelik őket további intelligenciával (például egy olyan szűk tudásmezőre összpontosítva, amelyet az emberi agy nem képes teljes mértékben lefedni), és különféle implantációs lehetőségekkel – a szemkameráktól a további kézprotézisekig.

203Z – Könnyen lehet személyazonosságot utánozni, vagy utánoztatni egy robottal, már emberi hangon tud kommunikálni. De egy fül mögé beépített chip hibátlanul dönti el hogy a hallott szöveg természetes vagy mesterséges eredetű. Nem hanggal, fénnyel vagy rezgéssel tudatja, hogy gépi hangot hall, hanem hőérzettel jelez. Egy 2×2 milliméteres speciális “hűtővel” dolgozik a fül mögött, aminek hatására végigfut az ember hátán a hideg.

anti

203Z – A nanomagokat közvetlenül az agyba implantálják, és az agysejtekből származó tetszőleges jel- és bemeneti jeleket adnak be. Ez a “teljes merítés” virtuális valóságához vezet, amely nem igényel semmilyen kiegészítő berendezést.

204X – A keresőmotorok lesznek az alapjai az emberi testbe beültetett eszközök számára. A keresést nemcsak nyelv, hanem gondolatok segítségével is elvégezik majd, és a keresési eredmények ugyanazon lencsék vagy szemüvegek képernyőjén jelennek meg.

204X – Az internet maximális sávszélessége 500 milliószor nagyobb lesz.

holoport

204X – Az emberi test bármilyen formát felvehet, nagyszámú nanorobotoknak köszönhetően. A belső szerveket sokkal jobb kibernetikus eszközök váltják fel. A technikai fejlődés csúcsa az lesz, amikor már az emberi biotestet is lecseréljük ilyen alakos nanorobot testre, átültetve bele a lelkünket és kvázi halhatatlanná válunk általa – igény szerinti szépségűvé és mindig tökéletes kinézetűvé.

204X – Nanorobotokból állnak az épületek és bennük minden tárgy, amik parancsra tudnak alakot váltani. A házat össze lehet csomagolni egy bőröndbe és el lehet vinni a telepítés helyére, ahol kibomlik és felépíti, berendezi magát. Akinek kell egy ruha, kivesz a raktárból egy ruha feliratú kockát, ami szóbeli parancsra vagy aktivizáló jelre kibomlik adott méretű, színű, alakú ruhává és fel lehet venni. Lepergeti magáról a koszt, tehát öntisztító. Ha nem kell, mehet vissza a raktárba egy polcra a többi kocka közé.

204X – A sérült nanorobotokat speciális begyűjtő nanorobotok keresik meg és szedik össze, viszik el a javító vagy újrahasznosító gyárba, hogy ne szennyezzék a levegőt, vizeket, talajt a porukkal, és ne jussanak be az emberi szervezetbe. A profi alakváltó és színváltó tárgyak képesek világítani is, valamint módosítható a térszerkezetük révén a keménységük, rugalmasságuk, hajlékonyságuk. A nanorobotjaik képesek önállóan repülni, így ha lekopnak a tárgy felületéről – elsodorja őket a közeg áramlása –  visszarepülnek hozzá és visszaépülnek a helyükre.

205Y – A nem biológiai intelligencia milliárdszor intelligensebbé válik mint a biológiai.

robota

205Y – A technológiai szingularitás kezdete. A Föld egy hatalmas számítógéppé fog válni.

209Z – A technológiai szingularitás folyamata az egész világegyetemre kiterjed.

galax

future22

THE FUTURE HAS ARRIVED — Le futur est arrivé — El futuro ha llegado — Die Zukunft ist angekommen

/// We are ready — Nous sommes prêt — Estamos listos — Wir sind bereit ///

ufoido

Időkapu | Múlt – Jövő

Most elindulunk egy időutazásra, emberi léptékkel nehezen felfogható időskála lesz amin utazunk.  Ahol nem évszázadok, évezredek, hanem 10-30 millió év egy beosztás. Nagy távolságok, méretek és hatalmas erők, csodálatos élőlények, helyszínek, valamit érdekes információk várnak ránk.

zsextrem

Térben és időben nagy utat fogunk megtenni a dinoszauruszok korszakától egészen a távoli jövőig, amint az a blog címéből is kitűnik.

Információ:  Időkapu | Múlt – Jövő

galax

fc0dc-space18

Kőkorszak vagy űrhajó

ufo20

A CIVILIZÁCIÓK TECHNOLÓGIAI FEJLETTSÉGE, ALAPVETŐEN HAT FOKOZATBAN

Ez a besorolás az energiahozzáférés mellett a tudás birtoklását is elég jól jelzi. A két szempont az energiatermelés és a technológiai fejlettség, amelyek egymással szoros összefüggésben vannak: minél több felhasználható energiával rendelkezik egy adott civilizáció, annál gyorsabban tud fejlődni a technológia, és minél fejlettebb a technológia, annál hatékonyabban tudják kitermelni az energiát.

I. típus: civilizáció, amely a lakóhelyéül szolgáló bolygóra szórt csillagenergiát hasznosítja.
II. típus: szupercivilizáció, amely saját csillagának energiáját teljes egészében hasznosítja.
III. típus: szupercivilizáció, amely a saját galaxisának teljes energiáját uralja és hasznosítja.
IV. típus: univerzum szintű civilizáció, amely az egész világegyetem energiaforrásai felett rendelkezik.
V. típus: multiverzum civilizáció, amely uralja az egész multiverzumot, az összes létező univerzum minden energiája a rendelkezésére áll.
VI. típus: legfelsőbb szintű civilizáció, amely felette áll az időnek és a térnek, így képes akár új univerzumokat is létrehozni.

A Földön jelenleg az a helyzet hogy ez a civilizáció az energiát még a több millió évvel ezelőtt elpusztult, megkövesedett növényi és állati tetemekből, fosszíliából nyeri, amit nagyon rossz hatásfokkal éget el (kőszén, kőolaj) és a bolygóját sem nagyon tudja elhagyni. Jelenleg sajnos ezen a listán kívüli, 0-s típusú civilizáció, és még nagyon hosszú az út és idő az I. típusú civilizáció eléréséhez is.

a0033

Információ:  Kőkorszak vagy űrhajó

galax

We love ❤️ Milky Way | We love ❤️ Pleiades | We love ❤️ Laniakea 

5d194-planet3

Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW

Az intergalaktikus utazás a galaxisok közötti hipotetikus, ember nélküli vagy pilóta nélküli utazás. Saját galaxisunk, a Tejút és még a legközelebbi szomszédaink pld. az Androméda (2,5 M fényév) között is a hatalmas távolságok miatt minden ilyen vállalkozás technikailag sokkal igényesebb lenne, mint a csillagközi utazás. Az intergalaktikus távolságok nagyjából százezrekkel (öt nagyságrenddel) nagyobbak, mint a csillagközi társaik.

A Föld bolygón lakva mi magunk is komplett Naprendszerestül egy galaxisban vagyunk amelyet Tejútrendszernek nevezünk. Galaxisunk fizikailag semmiben sem különbözik a többi spirálgalaxistól, pusztán a Földről észlelt látványa más a megfigyelői pozíciónk miatt.

A Nap ugyanis a Tejútrendszer lapos, nagyjából néhány ezer fényév vastag korongjában található nagyjából félúton – kb. 25.000 fényévre – a látható korong középpontja és annak széle között. A korong átmérője 100.000 fényév méretű.

Tejútrendszer ábrázolása felülnézetben, a Naprendszer becsült pozíciója sárga pont, amely azonban közel sem a méretét mutatja. (NASA)

Ha ezekkel a méretekkel összehasonlítjuk Naprendszerünk méretét, pld. a Nap és a Kuiper-öv két fényórás távolságát, egyszerűen megállapítható hogy bolygórendszerünk milyen apró, pontszerű kis helyet foglal el ebből a korongból. Tehát 100.000 fényév aránylik a 2 fényórához! Belátható hogy rakéta technológiával még a saját galaxisunk elhagyására sincs esély, ezért más működési elven alapuló technológiákat kell kidolgozni.

Ezeket az intergalaktikus utazásra javasolt módszereket fogjuk majd röviden áttekinteni.

Fénynél lassabb utazás:
Személyzet nélküli utazás / Emberi tudattal rendelkező gépek.
Személyzettel történő utazás / Hibernáció. Fúziós torlósugár-hajtómű.

Fénysebességű utazás:
Teleportáció.

Fénynél gyorsabb utazás: Warp drive, térbuborék, helyi tér-idő, féregjárat, hipertér, térugrás, dimenzió váltás.

Információ:  Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW

gombh

We love ❤️ Earth | We love ❤️ Mars | We love ❤️ Space 

planets,

We love Earth | We love Mars | We love Space 

gömb

planet5

Save the Planet Earth!  Business Opportunity | Innovations & Future Technology

Renewable Energy – Water Management – Cleantech – Ecosystem – Biogas and Biofuels – Projects – Innovative Technologies

gombhat
cropped-c682a-ship6

NATURE IS BEAUTY
BEAUTY IS NATURE
WE ARE ENGINEERS
BUT WHO ENGINEERED US?

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 THANK YOU FOR VIEWING!

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s