Dinoszauruszok – Az utolsó nap

Egy csodálatos ember, zseniális kutató régészek, szenzációs felfedezések 

Üdvözlet Kedves Látogató!

Ez most nagyon rövid blog lesz. Tiszta szívből ajánljuk ennek a csodálatos embernek a tudását, és a zseniális régészek, kutatók felfedezéseit bemutató anyagot.

Olyan mélységű ez a dokumentumfilm, és annyira lenyűgöző a kutatók évtizedes kitartása, és a szakmai profizmusa, amelyre csak két nagybetűs szó van: Csodálatos – Zseniális.

Mindenképpen ajánljuk az elejétől teljesen végignézni ezt a filmet, -bár főleg az utolsó negyed a látványos az aszteroida becsapódásának pillanatától-, de a teljes kép csak így áll össze a bolygó történelmének egyik legjelentősebb napjáról.

Sir David Attenborough bemutatja ezt a mérföldkőnek számító dokumentumfilmet, amely példátlan részletességgel kelti életre a dinoszauruszok utolsó napjainak elveszett világát.

Rövid bemutató filmrészlet kedvcsinálónak (ez még angolul)

Észak-Dakota dombjai között kutatva Robert DePalma paleontológus hihetetlen felfedezést tesz a Tanis néven ismert őskori temetőben – megkövesedett lények, amelyek elképesztően jól megőrződnek, mint a Pompejiben talált holttestek.

Míg DePalma olyan bizonyítékokra vadászik, amelyek fényt deríthetnek a dinoszauruszok utolsó napjaira, a legmodernebb VFX visszaviszi Sir Davidet az időben a késő kréta korba, hogy szemtanúja legyen a Tanisban a kor végén élt lényeknek, a dinoszauruszok életének.

Eközben a legmodernebb 21. századi tudományos technikák megkövesedett titkokat tárnak fel, amelyek végleg megváltoztathatják a dinoszauruszok kihalásával kapcsolatos elképzeléseinket.

dino1

A film magyar nyelven az alábbi linken tekinthető meg.
Információ: Dinoszauruszok – Az utolsó nap – David Attenborough-val

dim4

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ.
Látogasd meg ezt a további néhány oldalt is! 

rep33

rep22

TROODON

Galaktikus Rulett /  A Második Váltás – BIZTOS HOGY CSAK A SZERENCSÉN MÚLT??

Ha 22 másodperccel előbb vagy később érkezik az a bizonyos aszteroida (pár száz kilométerrel arrébb, az Atlanti vagy a Csendes-óceánban landol) akkor minden másként alakul a bolygón.

TROODON — Alternatív történelem – Haladóknak

Információ: Csak 2×22 másodpercen múlt…. / TROODON

fold

rep8

rep13

Szörnyek a dinoszauruszok előtt – THE REPTILES

Galaktikus Rulett / Az Első Váltás – BIZTOS HOGY CSAK A SZERENCSÉN MÚLT?

Kb. 120 M évvel ezelőtt a Földet kegyetlen szörnyek uralták, amelyek megelőzték a dinoszauruszokat. A “játékszabály” akkoriban nagyon egyszerű volt – napkeltétől napnyugtáig a az egész bolygón….

Mindenki – Mindenkire – Mindenhol…. vadászott.

De itt is, ebben a korszakban is volt egy kis probléma… A hüllők sokkal vérszomjasabbak lettek, még nagyobbra nőttek,  még több húst ettek… azonban buták voltak, és megálltak a fejlődésben.

Váltani kellett, jöttek a dinók, és most látni fogjuk a bevezetőben említett bizonyos folyamatot.

Információ: Szörnyek a dinoszauruszok előtt

fold

al2

EGYSZERŰSÍTHETETLEN ÖSSZETETTSÉG — AZ EVOLÚCIÓ BUKTATÓJA

Véletlen evolúció vagy intelligens tervezés?

Az emberiség amnézia faj, a Föld bolygó erős mágneses terének következtében. Soha nem fognak leutánozni a Földön egy sejtet. Molekuláris szintem működő gépezetek. Itt tart a robotika a világegyetemben, csak a földi népesség az amnéziás állapota miatt nem fogja fel.

evoluc3

Ahhoz, hogy megértsük az élet reális voltát, ahogyan az a molekuláris biológiában feltárul, egymilliárdszorosra fel kell nagyítanunk egy sejtet, hogy húsz kilométeres legyen az átmérője, és hasonlítson egy óriás kör alakú űrhajóhoz, amely elég nagy ahhoz, hogy beborítson egy nagyvárost, amilyen London vagy New York.

Ekkor egy olyan tárgyat látnánk, amely úgy van megformálva, hogy páratlan összetettségű és alkalmazkodó legyen. A sejt felszínén több millió nyílást látnánk, mint amilyenek egy hatalmas űrhajó fedélzeti nyílásai, melyek kinyílnak és becsukódnak, hogy lehetővé tegyék az anyagok folyamatos ki- és beáramlását.

Ha belépnénk az egyik ilyen nyíláson, a csúcstechnológia és az elképesztő összetettség világában találnánk magunkat. Végtelen, rendkívül jól megszerkesztett folyosókat és csatornákat látnánk, amelyek a sejt belső felületétől minden irányba elágaznak; némelyik a sejtmagban lévő központi memóriabankhoz vezetne, míg mások a szerelőtelepekhez és a feldolgozóegységekhez vezetnének.

Maga a sejtmag egy hatalmas, több mint egy kilométer átmérőjű, gömbölyű helyiség lenne, amely egy geodéziai kupolára hasonlít, s ennek belsejében a DNS-molekulák több kilométeres, spirális láncait látnánk, melyek mindegyike rendezett sorokban, szépen halomba lenne rakva. A termékek és a nyersanyagok óriási választéka szépen elrendezett módon egyik helyről a másikra haladna a sokféle csatorna mentén a különböző szerelőtelepekről és vissza, a sejt külső területén.

Csodálkoznánk azon, hogy a sok, látszólag végtelen csatorna mentén látható oly sok tárgynak a mozgásában micsoda irányítás rejlik, s mind tökéletes összhangban van egymással. Bármilyen irányba tekintenénk, mindenféle robotszerű gépeket látnánk magunk körül.

Észrevennénk, hogy a sejt működéséhez szükséges alkotóelemek közül a legegyszerűbbek — a fehérjemolekulák — meglepő módon a molekuláris gépezet összetett darabjai, melyek mindegyike körülbelül háromezer atomból áll, s ezek rendkívül szervezett, háromdimenziós térszerkezetben lennének elrendezve. 

Még inkább elcsodálkoznánk, amikor ezeknek a bizarr molekuláris gépeknek a különösen megfontolt tevékenységeit néznénk, főleg amikor megértenénk, hogy az összes megszerzett fizikai és kémiai ismereteink ellenére egy ilyen molekuláris gép megformálásának a feladata, azaz egyetlen működő fehérjemolekuláé, jelenleg teljesen meghaladja képességeinket, és valószínűleg nem is fogjuk megvalósítani.
A sejt élete mégis több ezer, feltétlenül több tízezer, valamint valószínűleg több százezer különböző fehérjemolekula koordinált tevékenységétől függ.

Információ: Véletlen evolúció vagy intelligens tervezés?

fold

futurenegy

future,

ufoido

Időkapu | Múlt – Jövő

Üdvözlet Kedves Látogató!

Most elindulunk egy időutazásra, emberi léptékkel nehezen felfogható időskála lesz amin utazunk.  Ahol nem évszázadok, évezredek, hanem 10-30 millió év egy beosztás. Nagy távolságok, méretek és hatalmas erők, csodálatos élőlények, helyszínek, valamit érdekes információk várnak ránk.

Térben és időben nagy utat fogunk megtenni a Föld születésétől egészen a távoli jövőig.

Információ: Időkapu | Múlt – Jövő

fold

gombhat

cropped-c682a-ship6

NATURE IS BEAUTY
BEAUTY IS NATURE
WE ARE ENGINEERS
BUT WHO ENGINEERED US?

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 THANK YOU FOR VIEWING!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s