Alpha – Ezer Bolygó Városa

film6

A 28. században Valerian és Laureline a kormány különleges ügynökei, feladatuk a jog és rend fenntartása az univerzum emberlakta területein.

Valerian azonban többet remél egy egyszerű szakmai kapcsolatnál, ezért szünet nélkül ostromolja partnerét Laureline-t, aki hagyományos értékrendje miatt, no meg ismerve Valerian kusza nőügyeit, folyamatosan visszautasítja.

film5

Parancsnokuk útmutatása alapján következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, amely egy folyamatosan növekvő metropolisz a világegyetem négy sarkából érkező ezernyi különleges lénnyel.

Az ”Ezer Bolygó Városa” – ahogyan azt a helyiek nevezik különleges hely –  melyhez évszázadokon keresztül csatlakoztak földönkívüli lények, hogy megosszák egymással tudásukat, ismereteiket és megismerjék egymás kultúráját.

film3

film1

Az Alpha világa nagyon jó terep, látvány és akció szempontjából is, a sok különféle faj együtt élése egy űrállomáson, ahol vannak új, futurisztikus, karban tartot , de lepukkant lebujok, eldugott barlangok, vagy csatornaszerű koszos részek egyaránt.

Az idők során az Alpha 30 milliós lakosa összekovácsolódott – egyesítették képességeiket és technológiájukat a fejlődés érdekében.

Azonban nem mindenki elégedett a dolgok jelen állásával, láthatatlan erők dolgoznak a háttérben. Van aki titkos terveket sző, melynek eredménye nem csupán az Alpha számára, de az egész galaxis számára nagy pusztítással járhat.

film2

film4

fold

Pár információ a filmről:

– Az ötödik elem szín és űrlénykavalkádját Bessonék még többségében praktikus effektekkel oldották meg, vagyis számítógép helyett igazi ruhákkal, sminkkel, maszkkal, kaszkadőrökkel. A 180 millió dollárból készült Valerian és az ezer bolygó városa viszont már a hollywoodi blockbusterekkel, a Star Wars-al, A galaxis őrzőivel, az Avatar-al versenyzik, és ennek megfelelően a legkorszerűbb CGI-technikával készült. Besson pár éve saját stúdiót is épített cégével, az EuropaCorppal Párizs egyik északi kerületében, hogy házon belül, kényelmesen tudja leforgatni a Valeriant.

– A végeredménnyel pedig több mint elégedett. Állandó forgatókönyvíró társa, Robert Mark Kamen azt mondta, Az ötödik elem a Valerianhoz képest úgy néz ki, mintha egy gyerek rajzolta volna zsírkrétával, de Besson is hasonló párhuzamot vont: ő azt mondta, akkora a különbség a két film között, mint egy bicikli és egy szuperszonikus repülőgép között. Más kérdés, hogy Az ötödik elem karikaturisztikusan elrajzolt világa mai szemmel is szórakoztató, azt viszont csak az idő fogja megmondani, hogyan öregszenek a manapság szemkápráztatónak tűnő digitális képek.

– Besson stábja csak egy seregnyi filmszakos segítségével értette meg a nyitójelenetet. Egy 18 perces, látványos üldözéssel nyit a film, vagyis Besson rögtön belevet minket az akció sűrűjébe. A két űrzsarut egy Jabba-szerű szörny, a John Goodman hangján beszélő Igon Siruss kergeti párhuzamosan két dimenzióban, és ez az üldözés állítólag olyan bonyolultra sikeredett, hogy a film stábja először nem értett belőle egy szót sem.

– “Miután megírtam a jelenetet, egy órán át keresztül magyaráztam a stábnak. Ők mosolyogtak, de láttam az arcukon, hogy semmit nem fogtak fel belőle” – mesélte a rendező, aki kiadta feladatként az általa alapított filmes akadémia diákjainak, hogy forgassák le a jelenet mind a 600 storyboardját, és állítsanak össze belőle egy demófelvételt. “Odavittem 120 diákot a stúdióba, és leforgattuk az egész jelenetet. Ők voltak a színészek, az operatőrök, a világosítók, a technikusok, a díszletesek. Kiraktuk a 600 képet a falra, és egyesével leforgattuk. Mindent megcsináltak három hét alatt, majd összevágtuk és ideiglenes zenét tettünk alá – és akkor a stáb végre megértette a jelenetet.”

– Megosztotta a kritikusokat. A kritikusok nagyjából két véglet között ingadoznak: vagy lenyűgözi őket a film és Besson szertelen vizuális fantáziája, vagy pedig kiakadnak azon, hogy sehova se tart a történet, és a lényeg csak a tényleg ihletett képeken van. Van, aki beszpídezett Avatarként dícsérte a filmet, és volt, aki rögtön odaítélte volna Bessonnak az Arany Málnát.

– “A Valerian első fele vizuálisan lenyűgöző, jókedvűen leleményes, kiszámíthatatlan és teljesen eszement. Minden jelenetben olyan lények és ötletek vannak, amiket soha nem láttál még. De a második fele sablonos, sokkal kevésbé izgalmas…” – írta a Slashfilm kritikusa, akivel valószínűleg egyetértene a Fandangóé is. “A Valerian őrült sci-fi, tele vadul színes és leleményes jelenetekkel. A sztori elmegy, de az akciók egy részétől eldobtam az agyamat.”

Magyar nyelven itt nézhető meg a film, kattints rá az alábbi linkre

VALERIAN ÉS AZ EZER BOLYGÓ VÁROSA

fold

A film zenei klipje is szuper

fold

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ.
Látogasd meg ezt a további néhány oldalt is! 

a0033

Kőkorszak vagy űrhajó

fold

We love ❤️ Milky Way | We love ❤️ Pleiades | We love ❤️ Laniakea 

5d194-planet3

 Intergalaktikus Utazás 

fold

futurespaces

univ3

Látogatók…ne várd őket

fold

jegbolygo

viz1

Víz és jégbolygók, holdak ahol szintén lehet földön kívüli élet

fold

troodon5

Csak 2×22 másodpercen múlt…. – TROODON –

fold

fc0dc-space18

star7

Üdvözlet Földlakó! Melyik űrhajót vezetnéd?

fold

space.

ufoido

Időkapu | Múlt – Jövő

fold

kék1

ava

Avatar – ne keresd, már régóta itt van a szemed előtt ezen a bolygón is!

fold

pulsar

pulsar1

ava3

Idegen világok hangjai

fold

mars9

Föld – Hold – Mars – 2122 — ÜDVÖZLET A JÖVŐBŐL

fold

n

Nüwa – Fuxi – Abalos – Marineris – Ascraeus | Ahol a földi törvények nem érvényesek

fold

We love ❤️ Space | We love ❤️ Earth | We love ❤️ Mars

planets,

planetpls

We love Space | We love Earth | We love Mars

fold

world3

Mathematics – Astronomy – Biology
Everything is Connected

When you compare them to this world and then yourself to the universe…and than you compare them to the universe..…

cropped-c682a-ship6

NATURE IS BEAUTY
BEAUTY IS NATURE
WE ARE ENGINEERS
BUT WHO ENGINEERED US?

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 THANK YOU FOR VIEWING!

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s