VÉSZHELYZET | Figyelj minden részletre, növeld az esélyeidet hogy elkerüld a fertőzést!

koronav2

Hasznos tudnivalók, olvasd el nagyon figyelmesen! 

GLOBÁLIS VÉSZHELYZET van, ez most nem az ismert filmsorozat  a TV-ből, hanem maga az élet. Figyelj minden részletre, olvasd el alaposan, növeld az esélyeidet hogy elkerüld a fertőzést!

Élőlények-e a vírusok?

A vélemények eltérnek abban a kérdésben, hogy a vírusok az élet egy formájának, vagy csak élettelen szerves struktúráknak tekintendők-e. Sokszor az élet határán mozgó szerveződésekként írják le őket, mert vannak génjeik, van evolúciójuk természetes kiválasztódás által, és sokszorozni képesek magukat –  viszont nincsenek sejtjeik, amit sokan az élet alapegységének tekintenek.

Nincs saját anyagcseréjük és minden tekintetben a gazdasejttől függenek, képtelenek azon kívül “szaporodni”.  A vírusok egyértelműen különböznek a növekvő és bizonyos szempontból reprodukáló kristályoktól abban, hogy genetikai mutációik vannak és alkalmazkodnak a környezetükhöz.

A vírus szubmikroszkopikus biológiai organizmus, amely nem sejtes szerveződésű és csak parazitaként az élőlények sejtjeiben képes szaporodni. Minden életformának, növényeknek, állatoknak, gombáknak, egysejtűeknek  és baktériumoknak megvannak a vírusos fertőzéseik.

Máig mintegy 5.000 fajukat írták le, de valószínűsíthető számukat több millióra teszik. A vírusok minden ökoszisztémában megtalálhatóak, létszámukat tekintve az egyik leggyakoribb organizmusok a Földön.

Változatos módon terjednek:  van, amelyiket rovarok viszik át egyik állatról vagy növényről a másikra, vannak, amelyek cseppfertőzéssel (tüsszentéssel, köhögéssel), a levegőbe kerülő aeroszollal, testnedvekkel, esetleg ürülékkel szennyezett tárgyakkal kerülnek új gazdaszervezetükbe. A legtöbb vírus csak egy vagy néhány fajt tud megfertőzni.

A vírusok ellen az élőlények immunrendszere védekezik, amelyet oltással fel lehet készíteni a fertőzés elleni még hatékonyabb válaszra. Vannak olyan vírusok is, amelyek képesek kikerülni az immunrendszert. Az antibiotikumok nem hatékonyak a vírusok ellen.

fold

Alap információk

A vírus nem egy elő szervezet, hanem egy fehérje molekula, amit egy védő lipidréteg borít kívülről. Amint a szem-, orr- vagy száj váladékai felszívják, megváltozik a genetikai kódja (mutálódik), átváltozik agresszor és sokszorosodó sejtté.

Mivel a vírus nem egy élő szervezet, hanem egy fehérje molekula, nem megölhető, magától szétesik. A szétesésnek az ideje függ a tartózkodási hely hőmérsékletétől, nedvességtartalmától és anyagától.

A vírus nagyon érzékeny, az egyedüli dolog ami védi, az egy vékony külső zsírréteg. Ezért van az, hogy bármilyen szappan vagy mosószer hatékony ellenszere, mert a habja feloldja ezt a zsírréteget (ezért fontos, hogy 20 másodpercig vagy tovább jó habosra dörzsöljük a kezünket). Amint feloldottuk a zsírréteget, a fehérje molekula magától feloldódik és eltűnik.

A meleg feloldja a zsírt, ezért jó 25 Celsius foknál magasabb hőmérsékleten kezet, ruhát és minden mást mosni. Ezenkívül, a meleg víztől több habja lesz a szappannak és azt már említettem, hogy ez miért jó.

maszksz

A New York Times tudomány rovata készített egy rendkívül informatív ábrát, amelyből könnyen megértjük a lényeget. (Ábra készítői Jonathan Corum, ill. a cikkíró Ferris Jabr)

Forrás: Why Soap Works

Nagyon kevesen tudunk megfelelő módon kezet mosni. Eddig én is laza voltam, pár pillanat és kész is…. Na ez most így már a továbbiakban nem megy. Nézzétek meg a videót, és ha kell akkor tanítsátok meg  a gyermekeiteket is a jó és hatékony kézmosásra!

fold

Hasznos tudnivalók, olvasd el nagyon figyelmesen!

koronav1

Az alapos kézmosáson túl azért még van pár olyan dolog amiről érdemes tudni.

A 65%-osnál magasabb alkoholtartalmú készítmények is feloldanak bármilyen zsírt, főleg a vírus külső lipidrétegét.

Bármilyen 1:5 arányú klór-víz keverék feloldja egyenesen a fehérjét (ez belülről oldja fel).

Semmilyen baktériumölő szer nem használ! A vírus nem egy élő szervezet, mint a baktérium. Nem lehet megölni antibiotikummal azt, ami nem élő, hanem csak gyorsan feloldani a struktúráját a fent említett módszerekkel.

Soha ne rázzunk ki használt vagy használatlan ruhát, ágyneműt vagy bármilyen anyagot. Amíg porózus, lyukacsos felületen van a vírus közömbös és csak 3 óra alatt esik szét (anyagon és porózus felületen). 4 óra az időtartam réz felületeken, mert ez természeténél fogva fertőtlenítő hatású, illetve fán, mert ez utóbbi kiszívja belőle az összes nedvességtartalmat, nem hagyja, hogy leváljon és szétesik magától). 24 óra kartonon, 42 óra fémen és 72 óra műanyagon. Ha viszont megrázzuk vagy tollseprűt használunk, akkor a vírusok a levegőben szállva még 3 órán át aktívak és az orrüregben megtelepedhetnek.

A vírus molekulái nagyon jól konzerválódnak kinti hidegben vagy mesterséges hidegben, mint ami a lakások és kocsik légkondijától lesz. Szükségük van még nedvességre, de főként sötétségre, hogy stabilak maradjanak. Pont ezért, a párátlanított, száraz, langyos és nagyon világos környezetben gyorsabban bomlik le.

Az ultraibolya fényt kibocsájtó bármilyen tárgy szétbontja a vírus fehérjéjét. Például tökéletes arcmaszk fertőtlenítésére és újrahasznosítására. Vigyázat, a bőrben lévő kollagént (ami fehérje) is szétbontja, így a bőrben hosszú ráncokat és rákot okoz.

Semmilyen szeszes ital,  pld. vodka, pálinka sem hatásos. A legerősebb vodka 40%, de 65%-ra van szükség.

Minél zártabb a tér, annál nagyobb koncentrációban fordulhat elő a vírus. Minél nyitottabb és természetesebb szellőztetésű a tér, annál kisebb a koncentráció.

Nem győzik mondani, de meg kell mosni a kezeket az ételek, zárak, kapcsolók, lift gombok, távirányítók, mobiltelefonok, órák, vezetékes telefonok, komputerek, íróasztalok, TV-k, stb. érintése után — és előtte, mielőtt ezeket otthon szintén megérinted. És persze a wc használat után.

Az ecet nem hatásos, mert nem oldja fel a vírus zsíros védőrétegét.

A körmöket rövidre kell vágni, hogy a vírus nehogy alatta meg tudjon húzódni.

fold

Ami még nagyon fontos, de csak nagyon kevesen gondolnak rá !!!

anc

Ha majd a járvány tetőfokán mégis ki kell menned egy boltba mert élelmiszert, gyógyszert kell venned, hiába van rajtad maszk és gumikesztyű, amennyiben a hazavitel után az áruk külső csomagolását nem fertőtleníted le. Hazamégy a vásárlás után, kesztyűdet és maszkodat leveszed, kezet mosol és azt hiszed otthonodban ezután már védve vagy.

De sajnos akár még a  fém – műanyag – papír csomagolásról is elkaphatod a vírust. Itt már tényleg csak a szerencsén múlik hogy előtted ki ért hozzá, és ki fogdosta meg az árut. Azt hogy ráköhögött, vagy tüsszentett véletlenül  egy szállító, pakoló munkás, vagy egy másik vevő már nem is tudhatod. Remélhetőleg senki, de ez már rizikófaktor, ha nagyon beindul  a járvány.

Az egészséged, életed múlhat ezen a dolgon is, bár erre csak kevesen gondolnak, mindenki főként  a maszk – kesztyű – szappan háromszögben van leragadva, de ez a mostani helyzet ettől bonyolultabb.

fold

Meddig életképes a vírus a tárgyakon?

korona5

  • A levegőben a vírus akár három óráig is életképesnek bizonyult.
  • Műanyagon még 72 óra elteltével is életképes és fertőzésre alkalmas vírusok vannak.
  • Rozsdamentes acél vagy fém felületen szintén 72 órán túl is találtak fertőzőképes vírust, bár a vírus kópiaszáma csökkent.
  • Kartonpapíron 24 órán túl nem volt életképes vírus. Réz felületen 4 óra elteltével már nem találtak fertőzésre alkalmas élő vírust.
  • Még kérdéses, hogy pontosan mennyi ideig, de a vírus a ruházaton is életképes maradhat.

A felületeken mutatott aktivitásnál figyelembe vettek két nem elhanyagolható tényezőt, a hőmérsékletet és a relatív páratartalmat is. A hőmérsékletet nézve 4 °C-on 28 napig, de 4-20 °C között is 5-28 nap közötti ideig életképes a vírus.

Ahogy emelkedett a hőmérséklet, ugyan csökkent a vírus életképessége, de a tanulmány eredményei alapján a vírus szobahőmérsékleten (20-23 °C között) napokig életképesnek bizonyult, 40 °C-on lényegesen csökkent az aktív vírusok száma.

Legelőször már a Kínában kialakult járvány idején tudták izolálni egyébként a vírusfertőzöttek fürdőszobai használati tárgyain napokig a vírust. A relatív páratartalmat tekintve a vírus széles határon belül (20-60%) életképes.

A hőmérséklet talán fontosabb szerepet tölt be a vírus inaktiválódásában, de erre nem adott eddig egyértelmű választ a vizsgálat. Emellett a két tényezőnek együttesen is lehet a vírus fertőzőképességét befolyásoló hatása, pl. magasabb hőfok és alacsonyabb relatív páratartalom vezet a leghamarabbi inaktiválódáshoz. De miért is fontos ez? Szobahőmérsékleten, beltérben, akár kórházban a vírus napokig életképes lehet egyes felületeken.

A különböző felületeken lévő életképes vírusok természetesen fokozhatják a fertőzés veszélyét, gyorsítják a terjedési sebességét. Elsősorban akkor, ha a higiéniás szabályok nincsenek betartva. Az alapos kézmosás ezért is lehet életmentő.

Koronavírus - Ellenõrzés a Liszt Ferenc-repülõtéren

Gondoljunk csak bele, vásárlás, közösségi terek vagy közös járművek, tárgyak használatát követően, még kézmosás előtt a szánkhoz érve, a szemünket megdörzsölve, még tünetmentes hordozó kontakt személy nélkül is elkaphatjuk a fertőzést!

Otthonunkban, munkahelyünkön az együtt használt felületek (pl. kilincs, korlát, villanykapcsoló!) rendszeres fertőtlenítése csökkentheti az átvitelt.

A ruházaton életképes vírus jelenlétének figyelembe vétele is fontos lehet a mindennapokban, különösen azok esetében, akik egészségügyi intézményben dolgoznak vagy jártak, akik közösségbe mennek, vagy nem tudják megoldani az otthoni munkavégzést.

Nagyon vigyázzunk tehát, és ne járjunk úgy mint a szegény olaszok, illetve most a még súlyosabb helyzetben levő amerikai lakosság, főleg New Yorkban, ahol 5 millió ember utazik naponta  az ottani metrókon. Ott lesz most a fertőzés új epicentruma a világban.

fold

Most pedig nézzük a drága – olcsó maszk kérdését

koronav

Mi ellen véd egy egyszerűbb maszk?

1. Az egyszerű maszkok valóban átengedik a vírus nagyságú részecskéket. Ez elméletben igaz, de a valóságban a vírusok ritkán szállnak egyenként a levegőben. Legtöbbször porhoz, vagy – köhögés révén kikerülve – apró vízcsepphez tapadva képzelhetőek el. Így már az egyszerű, sőt a házilagos maszkok vagy kendők is jó hatásfokkal szűrik meg őket. Nem mindet talán, de ha kevesebb lesz, már csökken a fertőzés veszélye.

2. Az ember percenként az arcához nyúl, megvakarja orrát, szemét, úgy, hogy észre sem veszi. Nem is beszélve a gyerekekről. Tegnap pl. egész nap betegeket fogadtam és nagyon nehéz volt közben odafigyelnem, hogy ne nyúljak néha az arcomhoz. A vírus szájba, orrba bejutásának valószínű módja, hogy mások által kiköhögött, kifújt vírust kézzel megfogjuk a tárgyakon (pl. boltban az árun, kilincsen, stb.) és utána véletlenül megvakarjuk az arcunkat, kifújjuk orrunkat, stb. A maszk ezt akadályozza meg. Nem tudunk véletlenül az arcunkhoz nyúlni. Nem jut az arcukra a vírus. Ez fontos tényező és bármilyen maszk, kendő jó hozzá.

3. És végül aki bármilyen maszkot, akár kendőt vesz fel az arcára, az sokkal óvatosabban fog járni, nem fog hosszas beszélgetésekbe kezdeni az utcán, mások is elkerülik, stb. Érzi és mások is látják, hogy vigyázni kell. Ne szégyelljük hordani! A magyar ember és a fiatalok különösen szégyellik, pedig nem kéne!

A maszk viselése nem biztosít teljes védelmet. A legjobb sem. De a leggyengébb is véd és eléggé jól azok alapján, amit leírtam.

Viszont ami fontos, csak alapos kézmosás, kézfertőtlenítés után, teljesen tiszta kézzel lehet felvenni vagy hazaérve levenni. Különben mi magunk fertőzzük magunkat a kezünkkel. Ugyancsak kézmosás kell minden orrfújás előtt és után különösen.

A leggyengébb, akár házilagos maszk, kendő – ha teljesen fedi a szájat és az orrot – nem véd sokkal gyengébben, mint a legdrágább. Mert a drága, kis részecskéket szűrő maszkokon át nehéz beszívni a levegőt, és azért több levegő jöhet be a maszk mellett. Ráadásul ezeknek a viselésükhöz gyakorlat kell. Viseljünk egyszerű maszkot, de helyesen.

Alul a másik blog linkje, ott abban találhattok egyszerű szabásmintát, illetve hogy milyen anyagok meddig szűrnek ha filterként rakjátok bele a maszkba.

A maszk tisztítása, fertőtlenítése

Ha valakinek kevés maszkja van és nem tudja cserélni minden nap, vagy kendőt használ, akkor hazaérve enyhén klóros (domestos, stb.) vagy más fertőtlenítős vízben áztassa be tíz percre, majd öblítse ki és szárítsa meg, vagy ami még jobb: vasalja át forró vasalóval. Az új maszk az igazi, de a semminél ez is jobb.

Még egy javaslat. A boltban az árut mindenki nézegeti, fogdossa. Hazaérve enyhén klóros vízzel mossuk le a csomagolást mielőtt kibontjuk. És ne felejtsék el, csak tiszta kézzel!

Jó egészséget mindenkinek!  Vigyázzatok magatokra, ez most nem játék, és nem vagányság kérdése! ( lásd Olaszország, vagy USA / New York )

Kérem, osszátok meg, hogy minél többen vigyázhassanak egymásra!

fold

2020. márc. 24. New York lett a koronavírus amerikai epicentruma, a kórházai legfeljebb egy hétig bírják még

MERS virus, Meadle-East Respiratory Syndrome coronavirus

Egyelőre megtippelni sem lehet, mikor ébred majd fel a rémálmából New York. A Broadway elsötétedett, az utcák kiürültek, a bárok és éttermek bezártak, kijárási tilalmat vezettek be. A koronavírus-járvány pedig még csak most kezd igazán drasztikus méretet ölteni, így nem is látni, hol lesz a vége.

New Yorkban március 2-án diagnosztizálták az első koronavírusos esetet, azóta több beteg van a városban, mint egész Franciaországban, ahol január 24-én jelent meg a fertőzés. Az amerikai metropoliszban mindössze 22 nap kellett ahhoz, hogy elérjék azt az esetszámot, ami a franciáknál 60 nap alatt következett be.

A WHO szóvivője kedden kijelentette, a fertőzések rohamos terjedése miatt nem kizárt, hogy az USA a világjárvány új gócpontjává válik. Az új fertőzések 40 százaléka ugyanis itt történt az elmúlt 24 órában, ami a járvány terjedésének jelentős gyorsulását mutatja, emelte ki a szóvivő. Mostanáig az Egyesült Államokban eddig több mint 43.600 koronavírusos esetet diagnosztizáltak, ebből New York államban 21 ezret, New York városban 13 ezret.

A Nagy Alma szinte egyik napról a másikra vált a koronavírus-járvány amerikai epicentrumává, a szakértők előrejelzései pedig cseppet sem nevezhetők derűlátónak. Ha ilyen ütemben nő a betegek száma, akkor az egészségügyi ellátórendszer akár már a hét második felében összeomolhat.

a0029

A népsűrűség nem segít

Ha van ellensége a most kialakult járványhelyzetnek, akkor az a zsúfoltság, amit New York lakossága már a saját bőrén érez. A közel 9 milliós lakosú város népsűrűsége magasan a legnagyobb az országban, ez még inkább felgyorsítja a vírus terjedését.

Hogy ennek mekkora a jelentősége, azt jól mutatja, ha összehasonlítjuk a települést Amerika második legnagyobb városával, Los Angelesszel.

Hétfőig New Yorkban 13 ezer koronavírusos beteget azonosítottak, Los Angelesben csak körülbelül 500-at. Előbbi helyszínen 125 ember veszítette már életét, az utóbbi városban heten. New Yorkban egy átlagos munkanap ötmillióan közlekednek a metróvonalakon, Los Angelesben ekkora utasszám fél hónap alatt jön össze.

Az igazsághoz tartozik az is, hogy Los Angelesben fele annyian laknak, mint New Yorkban, és jóval kevesebb tesztet is végeztek el eddig. Ugyanakkor a kutatók szerint a különbség oka általánosságban az lehet, hogy Kalifornia államban hagyományosan jóval távolabb élnek egymástól az emberek, így a tovább fertőződés veszélye is alacsonyabb.

Ellentétben New Yorkkal, ahol a járvány kirobbanása előtt a tömegközlekedési eszközök tömöttek voltak, a Times Square-en a nap minden szakában tízezrek sétálgattak, és a legtöbben kis méretű apartmanokban laknak. Mindezen feltételek kedveznek a járvány gyorsulásának, pláne akkor, amikor a legtöbben még nem is produkáltak tüneteket, ezért a megszokott módon élték tovább az életüket, potenciálisan megfertőzve ezzel rengeteg más embert.

Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a szigorú korlátozó intézkedéseknek lenne hatása, ugyanis a múlt hétvégén rengetegen merészkedtek ki a város parkjaiba, ahol fittyet hányva a veszélyre még a távolságtartásra sem figyeltek igazán.

A két város közötti hatalmas járványügyi különbségben a kutatók szerint szerepet játszhat a nagy hőmérséklet-különbség is, a melegebb időjárási viszonyok ugyanis az elsődleges vizsgálatok szerint lassíthatják a vírus terjedését. A tudósok úgy vélik, hogy a 18 Celsius-fokos átlaghőmérsékletnél melegebb régiókban diagnosztizált esetek száma mindössze hat százalékát adja a globális egésznek, ami elenyésző.

Milliók kaphatják el, de nem fognak tudni mindenkit ellátni

” A New York-i kórházak a jelen feltételek mellett egy hétig bírják még, aztán eljutunk arra a pontra, amikor a felszereléshiány miatt nem képesek megmenteni az emberéleteket. ”

Ezt maga Bill de Blasio, a város polgármestere mondta a CNN-nek adott interjújában hétfőn.

fold

A Hatodik Fázis | Koronavírus

mask.

Nem célunk a pánikkeltés, azonban a hatodik fázist el kellene kerülnünk.

Rögtön az elején tisztázzunk egy dolgot. Nincs az oldalon lájkolás, nem érdekel a kattintások száma, nézettségi mutatók, stb. Ezt az összeállítást azért készítettem hogy átfogó képet, és sok hasznos információt kapjatok. Lesznek páran, akik egyből rávágják: kamu. Nem vitatkozom,  ha egy Kormányzati Portál, WHO, AFP, Le Figaro, New York Times stb. mint hírforrás szerintük kamu, akkor nincs miről.

Nekem is olyan ez most mint egy rossz álom, vagy akár egy film. De ébren vagyunk, és sajnos ebben a filmben most mindannyian szerepelni fogunk. Az egészségügyi, valamint még  a gazdasági nehézségeket is át kell majd vészelnünk.

Azért szedtem össze ezt a pár információt, mert ha ezáltal csak 1 azaz egyetlen egy ember életét megmentem akár közvetve – akár közvetlenül, már nem volt hiába való  a munka.

Röviden ennyit erről. Vigyázzatok magatokra, szüleitekre, gyermekeitekre!

Az AFP közlése szerint Olaszországban pénteken 627-en haltak meg koronavírus következtében, ami új rekord az országban. Szerdán és csütörtökön 475, illetve 425 halálos áldozatot jelentettek.

Olaszországban eddig 41 ezren fertőződtek meg a vírussal, a halálos áldozatok száma már meghaladja a négyezret, a gyógyultak száma 5129. Ezzel Olaszországban többen haltak meg a koronavírus miatt, mint a járvány kiindulópontjának számító Kínában.

virus

Miért is alakult ez így Olaszországban, és mit kellene nekünk tennünk hogy ne ezt az utat járjuk be? Ezeket a dolgokat fogjuk most áttekinteni.

Mit tehetek én most?

Az 5 legfontosabb dolog, amit minden ember személyesen tehet a jelenlegi válság leküzdése és mérséklése érdekében:

  1. Tartsuk be az összes meghozott és jövőben meghozandó, társas érintkezéseket korlátozó intézkedést.Csak rendkívül indokolt esetben mozduljunk ki otthonról, ha szabad levegőre megyünk, kerüljük a másokkal való, 2 méternél közelebbi találkozást.
  2. Tartsuk be a személyes higiéniai előírásokat:mossunk sűrűn kezet, ne piszkáljuk az arcunkat és köhögjünk/tüsszentsünk zsebkendőbe vagy a könyökhajlatba.
  3. Ne csak a saját érdekeinket nézzük!Jusson eszünkbe, hogy viselkedésünkkel másokat is megfertőzhetünk (időseket és betegeket is!), gyorsíthatjuk a vírus terjedését és a fölösleges felhalmozással nehezíthetjük az embertársaink ellátását.
  4. Tájékozódjunk folyamatosan hiteles forrásokból.Olvassuk az országos online média legnagyobb szereplőit, a kormány hivatalos holnapját a témában, vagy ha értünk angolul, akkor a WHO (World Health Organization) weboldalát. Ne várjuk, hogy megkeressenek minket ezek az információk: minden nap olvassuk el a legfontosabb híreket, és maradjunk képben. De ne higgyük el, és főleg: NE TERJESSZÜK a megalapozatlan rémhíreket a kisebb-nagyobb közösségi oldalakon! (Ami mellesleg bűncselekménynek is minősül.)
  5. Készüljünk fel a várható gazdasági válságra.Tartalékoljunk, tervezzük a pénzügyeinket, becsüljük meg munkahelyünket. Nem lesz vége a világnak, épp ezért lesz bőven dolgunk a járvány utáni építkezésben – gazdasági és társadalmi szinten egyaránt.

Hagyj magadnak majd pár percet, hogy csendben és tudatosan átgondold azt, amit olvastál. Azután oszd meg ezt a cikket másokkal is, hogy ők is megtehessék ugyanezt.

Előre is köszönöm mindkettőt. Most pedig akkor vágjunk bele, nehéz és nagyon komoly téma következik.

Remélhetőleg a végén sokan közületek másként fognak majd tekinteni erre a dologra és sokkal felelősségteljesebben viselkednek majd  a családjuk, környezetük, és saját maguk jól felfogott érdekében. Ha már csak pár száz embernél ezt elértem, és egy ember élete megmentve, akkor nem volt hiábavaló ezt az összeállítást leközölni.

fold

Portugália iskola bezárás után — nem fogják fel még most sem, hogy mi is a helyzet, de ez volt olaszban is. Először ott is mindenki ment a játszóterekre, és kirándulni, mindenhová,,mert csak az jött le nekik első ütemre hogy suli szünet van és szabadidő…

Mire kapcsoltak már ott volt a nagy baj. Agyrém ez a március 12-én Portugáliában készült fotó szintén, és csodálkozunk hogy már a velük szomszédos Spanyolországban is kilőtt mint a rakéta a vírus?

Mi magyarok legyünk ezektől sokkal okosabbak és ne járjunk így! Felelősségteljesen kell viselkednünk és akkor nem lesz a hatodik fázis.

Nézzétek meg ezt  a két fotót. Szürreális, de most ez a korszak van, amiben okosan kell élnünk. Az intubálás már komoly dolog, és hason fektetik  a betegeket, a probléma mindenhol a világban a kevés számban meglévő intenzíves, lélegeztetőgépes ágy.

maskp

Thomas Frey  Március 12., 6:34

This is Carcavelos, Portugal after closing schools due to the Coronavirus!

maskorv

Orvosok az észak-olaszországi Cremona kórház intenzív osztály kezelői és koronavírusos betegek 2020. március 9-én. Fotó: La7 Piazzapulita / Reuters
.
A hatodik fázist mindenképp kerüljük el. Nem szabad ezt a mostani járványt, vírust könnyedén venni, mert ez nem a szokásos influenza, ez sokkal veszélyesebb attól.

Olvassátok el, hasznos információk vannak benne. És az is  látható sajnos, hogyan jutott pár nap alatt a másodikból  a hatodik fázisba Olaszország.

Mi ne járjunk így, mindenki legyen most nagyon fegyelmezett, vigyázzunk a családunkra, kollégákra, ismerősökre!

További információ: A Hatodik Fázis | Koronavírus

fold

magyar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s