A Kövek Varázslója

ko2

A gránit és kvarc kövek úgy vannak faragva, hogy puha szövetként és agyagként jelenjenek meg.

José Manuel Castro López művész nagy és kicsi sziklákkal, kövekkel dolgozik, hogy a kemény felületeket gyengéd ruhaszövetszerű gyűrődésekké alakítsa át. Minden szobor elkészítése a szokásos, normál kvarc vagy gránit anyagból kezdődik, amelyet finoman megmunkál, hogy sajátos ráncos formákat tárjon fel, mintha a szikla mindig is így létezett volna.

A spanyol művész meghatározhatatlan gránit- és kvarcdarabokat formáz és tésztaszerű tárgyakká alakít át, mintha minden tárgy szilárd anyagból folyadékká változna, majd vissza a szobrász kezében. López örömmel győzi meg a nézőt arról, hogy a kővel úgy dolgozik, mintha az agyag lenne.

Az utóbbi időben elkezdett olyan további tárgyakat bevezetni, amelyek különböző módon varrják, szorítják vagy nyújtják a köveket. Bár a darabok nyilvánvalóan nem olyan bonyolultak, mint egy Bernini vagy Michelangelo, mégis szokatlan és gyakran humoros tanulmányként funkcionálnak a különböző kőfaragási technikákról. A Facebook idővonalán  több régebbi és számos újabb munkáját láthatjuk a lenti pár fotón kívül.

ko8

 Zseniális alkotások a Kövek Varázslójától

ko1

ko

ko3

ko4

ko12

ko13

ko14

ko15

ko17

ko19

ko11

ko10

ko6

ko9

ko7

ko5

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ.
Látogasd meg ezt a további néhány oldalt is! 

dim4

fold

meg2

ori10

Egy biztos: ezt ember nem építhette – vagy mégis?

fold

ufo1

Az egyiptomi meló

fold

A maják titkai

fold

gombhat

cropped-c682a-ship6

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 Thank you for viewing!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s