A piramisok és a víz – Alternatív történelem

ufo1

Amikor Chris Massey építési projektvezető meglepetésszerű utazásra indult Egyiptomba, úgy tűnt, hogy pihentető időt tölt el – körutazás a Níluson, hőlégballonozás a Királyok Völgye felett, napozás a Vörös-tenger mellett és vezetett túrák a világ leglátványosabb ősi építményeinek megtekintéséhez.

De bármerre nézett, problémákat látott a fáraók piramisainak, templomainak és sírjainak felépítésével kapcsolatban:

 • Ha mészkőtömböket húznának fel egy sárból készült tégla rámpán, hogy a Nagy Piramis tetején helyezzék el, hol és milyen nyomok bizonyítják ezt a hatalmas rámpát?
 • Hogyan tudnák az olyan anyagok, mint a fahengerek és iszaptéglák, rengeteg kővel megterhelten kibírni a rájuk nehezedő folyamatos nagy terhelést?
 • Állítólag emberek ezrei húzták át az építőkockákat a sivatagban a gyötrő hőségben – hogyan tartottak folyamatosan fegyelmet az ősi projektvezetők a poros és fáradt munkaerő körében?
 • Biztosan létezett könnyebb módszer?

Massey körülnézett, és meglátta az egyiptomiak rendelkezésére álló legnagyobb forrást – a hatalmas Nílus vizeit.

Ez a érdekes beszámoló Massey töprengéseinek eredménye, amelyben részletes alternatív elméletet ad arról, hogy az ókori egyiptomiak hogyan használhatták volna a vizet előnyükre a piramisépítés sokkal könnyebbé tételéhez.

Ha az olvasók közül nem is mindenki beszél angolul, de a rövid filmekből megértheti ennek az új – és logikus elméletnek a lényegét. Mert az egyértelmű hogy nem a homokon és ráadásul felfelé, fagörgőkön szállították fel a piramis köveit, mint ahogyan azt nekünk még tanították az iskolában.

Mind a két videót érdemes megnézni, mert úgy áll össze a kép, az egész folyamatról. Bár ezen blog írójának szerény véleménye: érdekes elmélet, azonban ezt a rendszert akkoriban megtervezni, létrehozni, és működtetni valószínűleg nehezebb feladat lenne mint magát a piramist eltervezni, és felépíteni.

Viszont, mint előbb említve lett – a homokon, fagörgőkkel dombon felfelé nagy súlyú kőtömböket vonszoló abszurd elmélettől – már jobban közelít az akkori tényleges megoldáshoz…

ori4

fold

fold

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ.
Látogasd meg ezt a további néhány oldalt is! 

farao6

farao7

Rendkívüli teljesítmény volt – mind a felépítése, mind a kirablása – abban a korban, négyezer évvel ezelőtt. III. Amenemhat fáraó havarai halotti temploma egy piramissal olyan egységet alkot, amelyet Hérodotosz és Diodorus Siculus a Labirintusnak nevezett. Sztrabón a világ egyik csodájának tartotta.

III. Amenemhat fáraó sírja közel négyezer évvel ezelőtt épült az egyiptomi Havarában. Az egész labirintusrendszer korának csúcstechnológiája,  a műszaki megoldások rendkívüliek. A jobb szemléltetés végett röviden: talán a mai korban Fort Knox lehet hozzá a legjobb összehasonlítási alap, mind őrzésben, mind a védelmi kivitelezés minőségében egyaránt.

Mégis kirabolták annak idején. A rablóknak két 13 tonnás gránittömböt kellett elhúzniuk és végül egy 45 tonnás fedőlapon átvágniuk magukat. És bizony abban az időben kő és bronz szerszámaik voltak csak.  Nem állt rendelkezésükre fúrógép, exkavátor, robbanóanyagok, GPS, lézer, stb.  El kellett kerülniük, és leküzdeniük az építők csapdáit a labirintusban. Ráadásul az akkor még zsúfolt város közepén lévő, őrökkel védett piramisból kellett a kincseket megszerezniük.

Mindezt a fáraó halála után csak 100 évvel. A fő kitervelőnek 1 év állt csupán rendelkezésére. Ez alatt az idő alatt kellett egy ütőképes csapatot összeállítani, és mindent megszervezni, még az elrabolt kincsek eladását is.

Egy kis kedvcsináló videó megtekintése után után klikkelj rá az információs linkre és vegyél részt Te is a nyomozásban. Kövesd és nézd az időben kb. négyezer évvel ezelőtt történt eseményeket.

Információ: Az egyiptomi meló 

fold

meg2

ori10

Megfigyelve a megalitikus építményeket, a következő dolgok szembetűnőek

Elméletileg lehetséges megépíteni a megalitikus építmények zömét, mégis van néhány dolog, ami lehetetlen: a baalbeki kőterasz 1.500 tonnás alapköveinek mozgatása, a Shoria hegység építményeiben lévő 3.000 tonnás köveknek a felemelése és elhelyezése, stb.

Napjainkban már nagyon sok megalitikus komplexumot tártak fel és kutattak át. Ebből a szempontból a mai kor sokkal több információval rendelkezik, mint bármelyik más kor. Mára már nemcsak az egyiptomi piramisok gondolkodtatják el az embereket, hanem ott vannak pl. az oroszországi Shoria hegységben található megalitikus kövek vagy a Szakkarai Szerapeum. Az embernek tudomásul kell vennie, hogy világszerte vannak olyan építmények amelyeket nemcsak hogy a barlanglakó szakócás, bőrruhás ősemberek nem tudtak volna megépíteni, hanem még a mai ember sem, aki rendelkezik a  mostani tudomány és technológia minden eszközével.

 • Gízai nagy piramisok, a Szfinx, az egyiptomi templomok és a nemrég megtalált egyiptomi tenger alatti város
 • A Szakkarai Szerapeum, ahol 70 tonnás óriási gránit szarkofágok vannak óriási alagsorokban
 • Baalbek komplexum Libanonban
 • Máltai megalitikus templomok
 • Mexikói piramisok, szobrok és falak
 • Chilei megalitikus építmények és a Húsvét szigeteki szobrok
 • Bolíviai és perui megalitikus építmények
 • Nazca vonalak
 • Yonaguni tenger alatti leletek
 • Indiai víz alatti város Dwarka
 • Kuba partjai mellett talált, 600 méter mélységben fekvő, tenger alatti piramis komplexum
 • Chilei megalitikus építmények és a Húsvét szigeteki szobrok
 • Stonehenge és az angliai fehér óriásrajzok, Törökország, Korea megalitikus építményei és a rengeteg dolmen világszerte
 • És végül… a szibériai Shoria hegy megalitikus építményei?

Információ: Egy biztos: ezt ember nem építhette – vagy mégis?

fold

A világ összes kontinensén alkalmazták ezeket a titokzatos építményeket, melyekből több ezer vár még felfedezésre, most csak a szárazföldön nézzünk körül.

Minden kommentár nélkül  –  senkit sem akarván meggyőzni, befolyásolni az általa iskolai történelem órákon tanult, és eddig megszerzett ismeretében – csak nézzük ezt a pár képet, és gondolkozzunk.

Amik természetesen csak hegyek –  a tudomány mai állása szerint – és csak fantáziáló hóbortos régészek, és amatőr laikusok  képzelnek bele mesterséges alkotást, netán még piramisokat is pláne…

Az a pár pedig amit már valahogy nagy nehezen engedélyt szerezvén kiástak a föld alól, nos az nem jelentős kérem tisztelettel…a dogmatikusok lesöpörnek mindent, vagyis akarják, de néha nem sikerül szerencsére mert a zsenit aki még ráadásul kitartó is azt nem lehet egykönnyen megállítaniuk. / Trója is csak gyerekmese, legenda volt kérem,,, — micsoda,,,hogy mégis volt ???,, —  na de akkor biztos nem volt jelentős, csak egy kis település ahol pár évig éltek talán az emberek….stb. /

Kilenc (!) város települt egymásra az idők során, mint az kiderült az ásatások alatt. De csak nagyon nehezen dőlt meg a dogma, és lett átértékelve, átírva a történelem erre vonatkozó tudományosan elfogadott álláspontja még ezek után is.

És ez csak viszonylag kis ügy volt, lokális, akkor képzelhetjük milyen a helyzet globális szinten. Mi most ott fogunk kicsit szétnézni. Szép kis hegyeket fogunk látni,,, – mindenhol a bolygón….kis hegyeket.

Információ: Az Időkapszulák Nyomában

fold

atlantis

Napjainkban, amikor Atlantiszról, Lemúráról, Mu-ról és más ősi civilizációkról beszélünk, ezek a nevek a mitológiában azonnal felbukkannak szerte a világban. Érdekes módon számos ősi írás létezik a bolygó egész területén, sok különféle kultúra között, amelyek ezekre az elveszett birodalmakra utalnak, leírva a nagy kataklizmákat, amelyek ezeket a nagy királyságokat megsemmisítették, és eltüntették a bolygó felszínéről.

Ezeknek a nagy civilizációknak az emlékeit ma csak részben fogadják el a kutatók. Sajnálatos módon a nagyközönség számára jelenleg hozzáférhető irodalmi beszámolók nem léteznek. Szükségünk lenne pedig rájuk. Valójában sok kultúra szerte a világon azt állítja, hogy ez az emlék szilárdan benyomódott az emberi agyba. Úgy tűnik, hogy tudjuk, hogy a modern társadalom és a modern civilizációk létezése előtt egy nagy, “elveszett” civilizáció megelőzte mindezt.

Ezt a gondolatot azonban erősen visszautasítja a mainstream régészet, amely kétségbeesetten megpróbálta elkerülni a megállapítások és elméletek sokaságát, mint pusztán a képzetlen emberek fantáziáját, mitológiáját és képzeletét. Világos bizonyíték van azonban arra, hogy még az ókori aztékok, inkák, maják, egyiptomi és mezopotámiai civilizációk előtt léteztek más civilizációk.

A Föld elveszett kontinensei, eltűnt civilizációk

atla

A világ számos kultúrája mitikus földrészekről, elsüllyedt városokról és elveszett királyságokról beszél, amelyek meggátolták a felfedezés minden eddigi kísérletét. Lehetséges, ahogy ezek a titokzatos civilizációk jöttek és mentek, az idő múlásával tovább rejtőzködnek, amíg csak a modern régészet az AI segítségével majd fel nem fedezi őket. Az elfeledett területek, ha majd felfedezésre kerülnek, ősi struktúráik, rejtélyes hieroglifák és elfeledett műalkotások révén megvilágíthatják ősi kultúránkat.

okor

at4

at5

Információ: A Föld elveszett kontinensei, eltűnt civilizációk

dim4

futurenegy

ufoido

Üdvözlet Kedves Látogató!

Most elindulunk egy időutazásra, emberi léptékkel nehezen felfogható időskála lesz amin utazunk.  Ahol nem évszázadok, évezredek, hanem 10-30 millió év egy beosztás. Nagy távolságok, méretek és hatalmas erők, csodálatos élőlények, helyszínek, valamit érdekes információk várnak ránk.

Térben és időben nagy utat fogunk megtenni a Föld születésétől egészen a távoli jövőig.

future,

Információ: Időkapu | Múlt – Jövő

gombhat

cropped-c682a-ship6

NATURE IS BEAUTY
BEAUTY IS NATURE
WE ARE ENGINEERS
BUT WHO ENGINEERED US?

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 THANK YOU FOR VIEWING!

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s