Microcontroller vezérelt haletető rendszer a világpiacra

Microcontroller által működtetett haletető rendszer, intenzív haltenyésztő üzemek részére.
.
A magyar cég által fejlesztett  legmodernebb haletető rendszer, egyedi működésű etetőgépek hálózatából  áll. Az etetőgépek rozsdamentes láncon függenek, kihajtható konzolokra erősítve a halnevelő medencék felett.
.
A függesztési ponthoz az elektronikus mérleg van rögzítve, majd a haltáp tartály következik, melynek alsó tölcséres végére az adagoló mechanika van szerelve. Az adagolást minden etetőhöz rendelt egyedi IP címmel ellátott mikrokontroller vezérli. Minden mikrokontrollernek saját 12 Voltos lokális akkumulátora van a véletlenszerű egyidejű etetések okozta hálózati túlterhelődések kivédése céljából.
Különös tekintettel arra a körülményre, hogy egy rendszerbe maximum 93 darab etetőt is lehet integrálni. Az adagolás pontossága 1 gramm.
 .
A teljes rendszer 24 Voltos központi akkumulátorról üzemel. A központi akkumulátort az erősáramú hálózatról csepp-töltő készülék látja el energiával.
A rendszerhez kapcsolt PC-nek a vezérlésre közvetlen ráhatása nincs. A PC ellenőrző; jegyzőkönyvező; szerkesztő funkciókat lát el. A jegyzőkönyvezés folytonosságát a PC szünetmentes tápegysége biztosítja.
A gyártó cég a rendszert világpiacra szánja, ezért a fejlesztés összes fázisában az alábbi
követelményeket teljesítette:
.
– A megrendelő által könnyen, (gyártói segítség nélkül) installálható.
– A rendszer összes fődarabja; az összekötő kábelek is, azonosító számokkal  vannak ellátva.
– A kábelcsatlakozások egyediek, egymással össze nem cserélhetőek.
– A működtető szoftver CD  ; Pen Drive ; internet segítségével a PC re könnyen feltelepíthető.
– A mikrokontrollerekbe írt programok a felhasználó igényére és  segítségével távolból megváltoztatható a készülékhez fejlesztett EEPROM törlő/ író segítségével.
– A rendszer az internet segítségével távolból lap-topról is működtethető.
– A cég a leendő felhasználónak javasolja, hogy a sérülékenyebb fődarabokból tartson raktáron 1-1 darabot, így meghibásodás esetén – szerviz és szerszám igénybevétele nélkül saját maga elháríthatja az üzemzavart. Az üzemzavar elhárítása után a hibás fődarabot visszaküldi a gyártónak javításra.
– A javítás 24 órán belül megtörténhet és a gyártó gyors postával ( EMS ) visszaküldi a javított fődarabot.
– Elvileg három fődarabnál fordulhat elő gyártói közreműködést igénylő meghibásodás.Ezek az alábbiak:
elektronikus mérleg; mikrokontroller elektronika; adagoló mechanika.
– Miután a PC és tartozékai nem vesznek részt a vezérlésben ezért ezekre csak a protokollok szerkesztésekor és az automatikus  jegyzőkönyvezéskor van szükség.  Ezért a PC-vel kapcsolatos hibákat a helyi számítás technikussal célszerű megoldani.
– Mivel a haletető rendszert a gyártó világpiacra szánja, nagyon fontosnak tartották az egyszerű nyelvi kezelhetőséget, különös tekintettel arra hogy ne legyenek félreértések a szoftver működésével. Ezért a készülék nyelvi könyvtárából az utasítás és magyarázó szövegek bármilyen nyelven megjeleníthetők, viszont a vezérlő szoftvernek az utasítás készlete ablakos táblázat formába van kivitelezve. Az ablakok jelentése az illető nyelven van fixen beírva, viszont az ablakba csak számokat lehet írni, amely a nemzetközi mértékrendszerben egyértelmű.   

 
Haletető rendszer és alegységei.
A haletetőt gyártó cég intenzív recirkulációs halházi technológiával dolgozó farmok részére egyéb más műszereket és berendezéseket is gyárt. Úgymint sűrített levegő ellátó rendszer vezérlést, üzemvitel biztonságát felügyelő alarm rendszert stb.
A fenti képek a cég nyílt vízi áramlásmérőjének kalibrálást mutatják. Erre a fejlesztésre azért volt szükség, mert a halak étkezés után elbágyadtak és az áramló víz elsodorta őket, minek következtében összetorlódtak a medence felső kifolyó rácsánál, nem kaptak megfelelő mennyiségű oxigént majd elpusztultak. Amennyiben a készülék érzékeli az áramlás csökkenését elindítja a központi riasztó rendszert.
Afenti dupla kép 8 darab haletető tesztelését mutatja a fejlesztés korai fázisában.
.

A szoftver a haletető rendszer működését biztosítja.

A program a kiépített (vezetékes vagy vezeték nélküli) hálózaton keresztül kapcsolatot teremt az egyes haletető egységek és a központi számítógép között. A program segítségével tudunk különféle etetési metódusokat megszerkeszteni és továbbítani az etetők vezérlőegységeibe (a kontrollerekbe).

A program egy naplófájlba időrendi sorrendben rögzíti az etetési metódusok végrehajtását, valamint rögzíti a működés során fellépő egyéb eseményeket is.

A haletető rendszer fejlesztésének  célja: Tápanyag és munkaerő takarékos üzemvitel biztosítása. Járulékos haszon a recirkulációs rendszer vízminőségének javulása.

.
Az etető fejet működés közben mutatja, kültéri; recirkulácós; biológiai szűrős; intenzív hal nevelő
medencében. 
A halak fajtája afrikai harcsa.  
Az etető fejet és a haltáp tartályt két etetés közti szünetben mutatja, halházi; recirkulácós; biológiai szűrős; intenzív hal nevelő medencében. A halak fajtája volgai tok.
 
Az etető fejet működés közben mutatja, halházi; recirkulácós; biológiai szűrős; intenzív hal nevelő
medencében.  
A halak fajtája volgai tok.

A haletető rendszer kifejlesztve, tesztelve, az első 40 készlet legyártva. Világpiaci bevezetésre vár.

日安 * Good afternoon * Buenos días * Bonjour * Bom dia * Guten tag * Добрый день * Buon giorno * こんにちは * İyi günler * Selamat siang * नमस्ते * Goeiedag * Καλημέρα * نهارك سعيد * Sabah el fol * Dzień dobry * Bonan tagon * Selamat sore * Jó Napot * Gudden dag * God dag *

Welcome!  We’re glad you’re here!

First of all we would like to thank everyone for their cooperation and attention, connections from all over the world. Business relationships, projects, business proposals, investing, trade. Everything all together on these spot.

Great things are achieved through continued persistence and dedication. Free information and advice please contact us with confidence. Business development together. Wish you best of luck!

More information you can find at Intercontact Ltd

Tel/Fax: (36)-1-400-1417
Tel/Fax:
(36)-1-402-4675
Mob. (36) 20 487 5422
Mob. (36) 30 449 7559
Skype: intercontact1

www.intercontact.hu

Valósítson meg innovációs projekteket pályázati forrásból!

Több évtizedes projekt megvalósító múlttal folyamatosan keresünk projektötleteket, amelyek a Közép- és Kelet-Európa térségében lévő piacokon versenyképes termékeket képesek létrehozni és a projekt maga is versenyképes termékké válik. Különös tekintettel keresünk olyan projekteket, amelyek tudás alapú innovációt tartalmaznak.
 
A múlt fekete fehér, a jövő színes és nálunk már régóta jelen van ! Ne ácsorogj, indulj vagy lemaradsz!
„Merjünk nagyok lenni!” – merjünk ötleteinkkel a közvélemény elé állni, sohasem szabad feladni!
“Minden kétséget kizárhatóan mondhatom, hogy a Párizsi Világkiállítással együtt az elektromos világításnak is vége lesz és soha többé nem hallunk majd róla” (Erasmus Wilson, oxfordi professzor, 1899)
“Lovakat mindig is fogunk használni, ám az automobil csupán múló szeszély marad” (a Michigan Bank elnöke, 1893)
“A világpiacon összesen kb. 5db számítógép helyezhető el” (az IBM elnöke, Tom Watson, 1953)
” A televízió soha nem fog piaci részesedést szerezni magának, mert az emberek már az első hat hónap után unni fogják, hogy minden este egy doboz előtt ücsörögjenek.” (Darryl F. Zanuck, a 20th Century Fox elnöke, 1946)
“Magyar  ismeretlen feltalálók komoly laboratóriumi  kutató háttér nélkül, és mi keressünk  befektetőt hozzá ? Ez senkit nem fog érdekelni.” (egy hazai bankár ismerősünk megjegyzése egy  nemzetközi
rendezvényen, 1990) 
Lehet, hogy az ötleted most még mások számára őrültségnek tűnik.
Lehet, hogy nem bíznak benne és lebeszélnek az ügyről.
Lehet, hogy néha te is elgyengülsz, nem bízol már magadban.
De sohasem tudod meg, hova juthatsz el, ha meg sem próbálod!
A múlt fekete fehér, a jövő színes és nálunk már régóta jelen van! Ne ácsorogj, indulj vagy lemaradsz!
„Merjünk nagyok lenni!” – merjünk ötleteinkkel a közvélemény elé állni, sohasem szabad feladni!
 .
Mi segítünk a megvalósításban, bármikor nyitva áll cégünk ajtaja, lépj be.
Velünk együtt, közösen próbáld meg és sikerülni fog !!!
 .
Egyik fontos tevékenységünk a magyarországi találmányok, szabadalmak lehetőség szerint hazai alkalmazása és hasznosítása. Az Intercontact Kft elmúlt 30 éves működése során  közel 20 évig, két
évtizedig kiemelten közreműködött a televíziós műsorok (  pld. Felkínálom) és számos további szakmai fórumokban, magazinokban történő bemutatások  által a feltalálók és szabadalmaik sikeres megvalósításában.
.
Amikor meghirdettük a pályázatot, hogy várjuk az ötleteket, akkor több mint 3.000 anyag érkezett. Napokon keresztül ruháskosárban, zsákokban hozták föl az elképesztőbbnél elképesztőbb szerkezeteket,
találmányokat, újdonságokat. A szerkesztőségben száznyolcezer valahány száz ember járt a 19 és félév alatt, amíg a műsor tartott. Ez három Puskás-stadionnyi tömeg. Ezzel együtt kb. ötezer újdonságot mutattunk be. Ezek bizony világszinten is jelentős számadatok!
 .
Bízunk a technikai haladásban, tudjuk hogy a jövőt a zöld energia és a megújuló energia források alkalmazása, valamint a környezetvédelem jelenti. Megújuló energiaforrás, mely olyan energiaforrás, amely természeti folyamatok során folyamatosan rendelkezésre áll, vagy újratermelődik (napenergia, szélenergia, vízenergia, biomassza, geotermikus energia, stb.)  Ezek olyan természeti erőforrások, melyek hasznosításával az emberiség a szükségleteit az adott gazdasági fejlettség szintjén kielégítheti, és használatuk ellenére természetes úton, újratermelődnek.
Még pár év és ember utazik  a Marsra !  A jövő színes és megérkezett ! 

Mottónk már 30 éve :

„Felhagyni a piackutatással, hogy pénzt spóroljon – olyan mint megállítani az
órát, hogy időt spóroljon”


Minőségi üzletkötőket keresünk ! 
Azonnali munkakezdéssel megbízható és szorgalmas üzletkötőket keresünk. Olyan embereket keresünk akik nem állnak le rögtön az első 1-2 sikertelen tárgyalás után és feladják, hanem győztes kategória és kitartó emberek! Nálunk nem kötvényeket, MLM termékeket,stb. eladni kell, hanem fa – fém élelmiszeripar – építőipari munkákra, megrendelésekre piacképes gyártókat keresni. Tehát vétel, megrendelés van, munkát viszünk a cégekhez! Sajnos ma már ez sem egyszerű feladat, de azért könnyebb mint eladni.

Akiket keresünk:Elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik kapcsolatban állnak az ipar, a mezőgazdaság, a kereskedelem és a szolgáltatás ágazataiban tevékenykedő piacképes vállalatokkal, cégekkel, vállalkozásokkal.

Főbb területek:Árualap és szabad gyártói kapacitás felkutatása, nemzetközi anyagos és bérmunka kihelyezése. Főleg a fémipar – faipar – építőipar – élelmiszeripar gyártói kapacitás lekötés, valamint a beruházás, export-import, projekt finanszírozás, vegyesvállalat alapítás profiljában vagyunk érdekeltek.

Tevékenységünk:Külföldi üzleti partnerközvetítés, nemzetközi gazdasági stabil üzleti kapcsolatok, folyamatos megrendelések létrehozása. Kiemelten fontos tevékenységünk a magyar áruk és termékek külpiaci bevezetése, külföldi piackutatás.

Feladat:Fémipari és faipari munkák – megrendelések realizálása.
Piacképes magyar gyártók és árualapok felkutatása / élelmiszeripar.

Nagyon sok esetben konkrét minták és műszaki dokumentációk is
rendelkezésünkre állnak. Elsősorban profi és minőségi szinten lévő, komoly
munkákra képes üzletembereket, cégeket keresünk.

Még ma jelentkezzen, legyen Ön is egy 30 éve sikeresen működő cég munkatársa!

További információ: www.intercontact.hu

  Follow us on:   

https://www.linkedin.com/company/h-mor-aut-h-z-kft-   https://www.xing.com/xbp/pages/intercontact-marketing-network-ltd            Twitter  befilo  webtalk      
再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  *  Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *
معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

Thank you for viewing!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s