Humán és mesterséges intelligencia összekapcsolása – Mercedes Vision AVTR

merc2

Az Avatar film inspirálta a Mercedes legújabb környezetbarát modelljének a kifejlesztését. A futurisztikus öko autót a 2020-as Las-Vegasi CES kiállításon mutatták be először.

merc

A Vision AVTR maga a jövő

Mint amikor az Avatar című fantáziafilm kéken fluoreszkáló repülő csodalényei összefonják ostorszerű idegvégződéseiket a főhős hasonló szervével, úgy olvad egybe ember és gép tudása, akarata és intelligenciája a Mercedes által elképzelt jövőben.

merc3

Humán és mesterséges intelligencia összekapcsolása

A VISION AVTR újfajta kapcsolatot teremt az ember, a gép és a természet között. Mindezt úgy teszi, hogy összeolvad a külső és a belső és a felhasználói élmény. Ez egy úgy nevezett inside-out design.

merc5

Ez az autó szinte él

Az autó úgy viselkedik, mint egy szimbiotikus organizmus, amely reagál az utasokra és a külvilágra egyaránt, szinte olvas a gondolatainkban.

Amint a sofőr a tenyerét a multifunkcionális érintőképernyős vezérlőre helyezi, a jármű és az ember eggyé válnak. Az autó a tulajdonosát a szívverése és a légzése alapján felismeri.

merc6

Az önvezető járműnek nincs sem kormánykereke, sem pedáljai, kapott helyettük viszont egy széles érintőképernyőt, amely mintha az egész műszerfalat betöltené. A legkülönösebb azonban a kocsi indítása. Az AVTR a vezetővel biometrikus kapcsolatot létesít, és a tenyerére vetíti ki a menüválasztást.

A sofőr ezután felemelt tenyérrel kiválasztja a kivetített ikonok közül a számára megfelelőt, összeszorítja az öklét, mire a kocsi útnak indul.

merc4

Az átlátszó ajtók és a virágszirmokra emlékeztető ülések teszik az összhatást igazán érdekessé. Az autó hátulján lévő 33 bionikus szárny pedig finom mozdulatokkal kommunikál a vezetővel, és a külvilággal. Olyan, mintha az autó is lélegezne.

Azt pedig a rákokról mintázták, hogy az AVTR – a nagyobb mozgékonyság jegyében –  a gömb alakú kerekeivel 30 fokban oldalirányú mozgásra is képes.

merc7

Még az akkumulátora is újrahasznosítható

Az autó tervezésénél minden szempontból elsődleges volt a környezetbarát megoldások kifejlesztése és a fenntarthatóság. Garantálják a környezeti fenntarthatóságot a teljes gyártási ciklus során.

Minden egyes rész, köztük a tisztán szerves anyagokból készült akkumulátor is, komposztálható vagy újrafelhasználható.

merc10

A teljes belső tér kizárólag növényi eredetű anyagokból készült, a padlót például indonéz rattanból készült faborítás fedi. Az ülések borítását újrahasznosított textilekből és PET-palackokból gyártották.

A legnagyobb szenzáció pedig az autó grafén alapú technológiával létrehozott organikus akkumulátora, amely teljesen lebomló és újrahasznosítható anyagokból készült.

merc11

A jövő autója – ahol a csúcstechnológia találkozik a fenntarthatósággal

Az ezüst bevonatú, kék kerekű jármű egy olyan design, ami már a jövő autóit vetíti előre, ahol a csúcstechnológia találkozik a fenntarthatósággal.

A 470 lóerős jármű kerekeit egy-egy villanymotor hajtja, és a 15 perc alatt újratölthető akkumulátorral elvileg 700 kilométert tudna megtenni. Ennek a gyakorlati megvalósítása azonban 2030 körül várható az akkumulátor fejlesztő részleg vezetője szerint.

Forrás: mercedes-benz.com

merc8

gömb

Mercedes-Benz VISION AVTR: The Vision of Tomorrow’s Next Big Thing

Mercedes-Benz Vision AVTR first look at CES 2020

Mercedes-Benz Vision AVTR on the strip of Las Vegas

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ.
Látogasd meg ezt a további néhány oldalt is! 

dim4

Coming soon the robot marketing and 3D Internet, hologram shops, robots, cyborgs, responsive tech and wacky self-moulding objects, and life after AI…

94c1b-robotkek

gombt

robotcs

Robot evolúció, önmagukat fejlesztő és sokszorosító robotok

A vírusok ezt teszik. A férgek, emlősök, rovarok is. Minden élő dolog a földön ismétlődik, szaporodik. A robotok nem teszik meg: a gépek merevek és nem érdekeltek a reprodukcióban, – eddig még nem …

De talán tanulhatnak. Az evolúciós robotikának nevezett lenyűgöző területen a tudósok igyekeznek a gépeket alkalmazkodásra tanítani a világhoz, és végül önmagukat biológiai szervezetekhez hasonlóan sokszorosítani. Ugyanúgy mintha egy adott környezethez nagyon jól illeszkedő két robot kombinálná a génjeiket (OK, kód), hogy elkészítsen egy 3D-s nyomtatott baba robotot, amely két szülője erősségeit ötvözi.

Márpedig amikortól ez majd jól működik akkor olyan robotok hozhatók létre, amelyek önállóan tervezik meg magukat, és olyan adaptált morfológiákat és viselkedéseket építenek, amelyeket az emberi mérnök sosem álmodhatott.

 Információ:  Robot evolúció, önmagukat fejlesztő és sokszorosító robotok

fold

robotf

Technológiai Szingularitás – Mesterséges Intelligencia

The Winner Takes It All…..
Technológiai Szingularitás – Mesterséges Intelligencia
OLVAS AZ EMBERI GONDOLATOKBAN AZ MI
SAJÁT NYELVET HOZOTT LÉTRE ÖNÁLLÓAN AZ MI
FELISMERNI HOGY ROBOT VAGY EMBER AKIVEL TALÁLKOZUNK
MASTER AZ ÁLNÉVEN JÁTSZÓ GO BAJNOK

“Ez a laptop egyetlen nanoszekundum egy tízezred része alatt el tudna végezni az elmúlt tízezer év összes emberi gondolkodásának megfelelő gondolkodást (azaz tízmilliárd emberi agy tízezer éven keresztül végzett munkáját)

A technológia történelmének elemzése rámutat arra, hogy a technológiai változás exponenciális, szemben a jelenlegi ‘intuitív-lineáris’ nézetekkel. Ezért a 21. században nem 100 évnyi, hanem – a jelenlegi ütemmel – 20.000 évnyi fejlődést fogunk megtapasztalni. A fejlődés haszna, eredményei is, mint a chipsebesség és költséghatékonyság szintén exponenciálisan fognak növekedni. Még az exponenciális növekedés is exponenciálisan fog változni.

Pár évtizeden belül a gépi intelligencia meg fogja haladni az emberi intelligenciát, és ez a szingularitáshoz fog vezetni: olyan gyors és alapvető technológiai változásokhoz, amely szakadást fog létrehozni az emberi történelemben. Az esemény következményei olyan, jelenleg elképzelhetetlen jelenségek lesznek, mint a biológiai és nem-biológiai intelligencia keveredése, halhatatlan, szoftver alapú emberek, végül pedig egy hihetetlenül magas szintű intelligencia, amely fénysebességgel terjed az univerzumban.

Az emberi képességekben mélyreható és drámai hirtelenségű változást eredményező szingularitás dátumát 2045-re teszem. Az abban az évben létrehozott nem biológiai intelligencia egymilliárdszor erősebb lesz, mint az emberiség teljes intelligenciája ma.” Raymond Kurzweil jövőkutató.

Információ:  Technológiai Szingularitás – Mesterséges Intelligencia

fold

kobot4

kobot13

Új technológiák amelyek teljesen átalakítják a gyártást a bolygón – III. Ipari Forradalom – Kobotok, 3D Print a Marson, stb.

Üdvözlet Kedves Látogató!  Kerülj beljebb, csak bátran, – most egy érdekes téma következik : a Kobotok megjelenése.

Jól látod, és olvasod – nem elírás történt… a Kobotok hamarosan elfoglalják az őket megillető helyüket a világban.

A mai világ társadalmának egyik legnagyobb félelme az, hogy a robotok elveszik az emberek elől a munkát. Az ismeretlentől való félelmet, és magának a változásnak a tényét egyes gyártóknak és alkalmazottaknak elsőre valóban nehéz lehet elfogadni.

Azonban a robotok új generációja, az ún. együttműködő robotok (kobotok) eloszlatják ezeket a félelmeket. Nézzük meg, mi is a különbség a kobotok és a robotok között, beszéljenek a tények helyettünk!

apis2.

2033 Üdvözlet a jövőből | A 3D nyomtatás új korszakot nyit az építőiparban

A változás nem csak az építőiparban, hanem a gazdaság más területein is nagyfokú lesz az egész bolygón.

Az egyik legnagyobb jelentőségű új alkalmazási terület a 3D nyomtatásban az építőipar lesz, melynek fejlődése a Hold és a Mars programok miatt most amúgy is rendkívüli mértékben fog gyorsulni.

Egy innovációs vállalat rendkívül gyors és megfizethető megoldást kínál az új házak építéséhez, 3D-s nyomtatással képes betonfalakat készíteni egy kis házhoz egy nap alatt.

Ezt a házat például rendkívül olcsón és gyorsan húzták fel, mindössze 10 ezer dollár, kb. 3 millió Ft volt a költsége, ráadásul a legnagyobb oroszországi téli hideg közepette húzták fel 24 óra alatt. Az említett 2 bolygón még ettől is sokkal hidegebb lesz.

A ház mérete 38 m2, betonból készült teljes mértékben és akár 175 évig is kitart.

A Marson is  hasonló módszert kell majd alkalmazni, ráadásul csak az ott található anyagokból, azokat felhasználva van lehetőség az első ütemben ott építeni bázisokat.

A gyors, megfizethető házak megjelenése megsemmisíti a jelzálogipart, valamint a részleges takarékbanki tevékenység számára is nagy kihívást fog jelenteni, mivel a bankoktól lakásépítésre kért kölcsönök minimalizálódnak.

Az egész bankrendszer hatalmas csapást szenved ezen a területen. Azok a fejlesztők, akik a luxuslakásokra koncentrálnak, látni fogják az árak drasztikus csökkenését.

Ingatlan spekulánsok, befektetők, haszonlesők kora végérvényesen lejár, mivel az embereknek végre van technológiája a lakhatás gyors és megfizethető kialakításához.

Első ütemben megindul a 3D nyomtatott házak létesítése nagyobb volumenben 2025-től a fejlettebb technológiával rendelkező országokban.

Majd azután 2033-tól mindenhol beindul ez a folyamat az egész bolygón, és utána már megállíthatatlan a technológia elterjedése és alkalmazása.

Hatása a Földre, a technológia alkalmazás felfutása és fejlődése,  a változások előidézése hasonló lesz mint az Internet megjelenése volt.

(Ami gyakorlatilag beindította a III. Ipari Forradalmat  — és nemsokára megjelenik majd a 3D Internet, 50 évvel az elindulása után már pont ideje lenne… valamint a 3D hologram technológia mindennapi alkalmazásának is  – pld. oktatás – ipar – kereskedelem  – egészségügy…stb.)

Egyre nagyobb kapacitású és gyorsabb, bárhol, bármilyen időjárási körülmények között működő, mobil 3D épületnyomtató gépek, komplett összekapcsolt rendszerek jelennek meg. Az ember csak az ellenőrzést végzi a folyamatokban, de rövid idő után felváltja majd a mesterséges intelligencia és a robotok. Illetve a Marson már eleve ők kezdik el, még ez ember érkezése előtt a bázisok építését.

Információ:  Új technológiák amelyek teljesen átalakítják a gyártást a bolygón – III. Ipari Forradalom

fold

gal

marsfold

2 Bolygó | 2 Jövő

Aki és ami ezt leközölte az már ezt megelőző időszakra közel 80% találati pontosságot ért el. Ez már nem a “szerencsés véletlen” kategóriába sorolható.

Információ:  2 Bolygó | 2 Jövő

fold

kvantum

Kvantummechanika

A kvantumfizikában teljesen más törvények vannak mint a makrovilágban. A kvantummechanika szerint egy részecske egyszerre több helyen lehet. A részecskék a mérés és megfigyelés alapján döntik el adott pillanatban, hogy hol legyenek, ráadásul az összhang fenntartása érdekében fénysebességnél gyorsabban küldenek egymásnak üzenetet. Ez minden idők egyik legnagyobb megoldatlan tudományos és filozófiai titka.

Információ:  Kvantummechanika

fold

ufo25

A negyedik dimenzió

Kétdimenziós élőlény alkothat némi fogalmat arról, hogyan nézhet ki egy háromdimenziós objektum, ha megfigyeli annak kétdimenziós árnyékát. Ugyanígy mi is tanulhatunk a negyedik dimenzió természetéről, ha megfigyeljük az ottani objektumok, jelenségek “árnyékát” a mi világunk fizikai rendszereiben.

4D-ben a tárgyakat nem pontok, vonalak vagy akár felületek határolják, hanem térfogatok. A 3D-s tárgyakat felszínük alakjából azonosítjuk. A 4D-s tárgyak szerkezetével kapcsolatos legtöbb információ azonban a burok belsejében rejlik.

Ha egy 4D-s lény a hiperkockára néz, tekintete először a kocka belsejére esik, nem magára a burokra. A burok csak mellékes, a kép belseje számít igazán. Amikor 4D-s tárgyak vetületét vizsgáljuk, mindig a belső szerkezetre koncentráljunk, ne engedjük, hogy a burok elvonja róla a figyelmünket.

Információ:  A negyedik dimenzió

dim,

fold

future22

Business Development – Innovations & Future Technology

Save the Planet Earth! Innovations & Future Technology

fold

spa6

ufo5

kopterek2

IMN CYBORG NEWS | COMING SOON !!!

Business – Science – Environment

gombhetes

futurespaces

univ3

Látogatók…ne várd őket

Egy napon majd megérkeznek a Látogatók, akár a mi galaxisunkból – akár egy másikból, ne várd őket… mert nem lesz benne sok örömünk.

És mindegyik galaxisban több száz milliárd csillag, közülük pedig több száz millió a mi Napunkhoz hasonló csillag található, amelyek körül több milliárd bolygó, és azok körül a holdjaik keringenek. Ha ismét csak a földi élethez hasonló helyeket vesszük számításba.

Nagy számok…de még emberi léptékkel felfoghatók, viszont tegyük meg azt  a kis kitérőt. De csak óvatosan, mert a világűr, az univerzum olyan mint az óceán, – húz, vonz befele  a mélybe. A Földön készített csillagtérképek már nem sokat érnek, például a Marson is más az ottani reális nézet, a Naprendszeren kívül, vagy pláne egy másik galaxisban aztán már végképp hasznavehetetlenek. De az egy másik történet és blog, inkább abba most  ne menjünk bele, a 3D – és real time / dinamikusan változó – csillagtérkép témakörbe.

galax1

A Milky Way apró porszem az Ic 1011 galaxishoz képest.

galax2

A fenti képen GALAXISOK láthatók, kint a világűrben nincs lent és fent… ha majd XXII. századi detektáló eszközünk lesz, akkor majd kint a világűrben bármerre nézünk végtelen számú galaxist látunk körülöttünk egy hatalmas gömbszerű kiterjedésben. Lábunk alatt, fejünk felett, tőlünk jobbra-balra, elől- hátul, mindenhol. Ez csak egy kis részlet, de már önmagában ez is jól érzékelteti a dolgokat. Tehát….ezek nem csillagok mint a mi Napunk, hanem galaxisok…. mindenhol…. az apró fénypontok is a távoli galaxisok fényei…. döbbenetes.

És mindegyik galaxisban több száz milliárd csillag, közülük pedig több száz millió a mi Napunkhoz hasonló csillag található, amelyek körül több milliárd bolygó, és azok körül a holdjaik keringenek. Ha ismét csak a földi élethez hasonló helyeket vesszük számításba.

De ez még csak egy másik galaxis, nézzünk rá ismét a fenti képre, mindenhol galaxisok, – az apró fényes pontok is azok – amerre csak a mostani technikával rendelkező űrteleszkóp ellát….mindenhol. És persze még úgymond  a látóhatár, az általunk eddig észlelt világon kívül ott van bizony még a többi galaxis. Természetesen nem csak a Földhöz hasonló bolygókon van élet, és nem csak szén alapú rendszerekben kell gondolkozni.

A Hubble új adatai valamint egy kutatócsapat elképzelései alapján amíg korábban a tudósok úgy gondolták 100-200 milliárd galaxis van az univerzumban, az új becslés szerint ennél tízszer több, nagyjából 2 billió.

Aki azt állítja hogy csak a Földön van élet azzal nem érdemes vitatkozni, mert nincs értelme. De ezen témába ne menjünk bele mélyebben, az egy másik blog.  (Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW)

 Információ:  Látogatók…ne várd őket

fold

space.

Időutazás

Most elindulunk egy időutazásra, emberi léptékkel nehezen felfogható időskála lesz amin utazunk.  Ahol nem évszázadok, évezredek, hanem 10-30 millió év egy beosztás. Nagy távolságok, méretek és hatalmas erők, csodálatos élőlények, helyszínek, valamit érdekes információk várnak ránk.

Térben és időben nagy utat fogunk megtenni a dinoszauruszok korszakától egészen a távoli jövőig, amint az a blog címéből is kitűnik.

Információ:  Időutazás | Dinoszauruszok – Kőkorszak – Piramisok – Robot Evolúció – Látogatók – Intergalaktikus Utazás

fold

fc0dc-space18

Kőkorszak vagy űrhajó

ufo20

A CIVILIZÁCIÓK TECHNOLÓGIAI FEJLETTSÉGE, ALAPVETŐEN HAT FOKOZATBAN

Ez a besorolás az energiahozzáférés mellett a tudás birtoklását is elég jól jelzi. A két szempont az energiatermelés és a technológiai fejlettség, amelyek egymással szoros összefüggésben vannak: minél több felhasználható energiával rendelkezik egy adott civilizáció, annál gyorsabban tud fejlődni a technológia, és minél fejlettebb a technológia, annál hatékonyabban tudják kitermelni az energiát.

I. típus: civilizáció, amely a lakóhelyéül szolgáló bolygóra szórt csillagenergiát hasznosítja.
II. típus: szupercivilizáció, amely saját csillagának energiáját teljes egészében hasznosítja.
III. típus: szupercivilizáció, amely a saját galaxisának teljes energiáját uralja és hasznosítja.
IV. típus: univerzum szintű civilizáció, amely az egész világegyetem energiaforrásai felett rendelkezik.
V. típus: multiverzum civilizáció, amely uralja az egész multiverzumot, az összes létező univerzum minden energiája a rendelkezésére áll.
VI. típus: legfelsőbb szintű civilizáció, amely felette áll az időnek és a térnek, így képes akár új univerzumokat is létrehozni.

a0033

A Földön jelenleg az a helyzet hogy ez a civilizáció az energiát még a több millió évvel ezelőtt elpusztult, megkövesedett növényi és állati tetemekből, fosszíliából nyeri, amit nagyon rossz hatásfokkal éget el (kőszén, kőolaj) és a bolygóját sem nagyon tudja elhagyni. Jelenleg sajnos ezen a listán kívüli, 0-s típusú civilizáció, és még nagyon hosszú az út és idő az I. típusú civilizáció eléréséhez is.

Információ:  Kőkorszak vagy űrhajó

fold

We love ❤️ Milky Way | We love ❤️ Pleiades | We love ❤️ Laniakea 

5d194-planet3

Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW

Az intergalaktikus utazás a galaxisok közötti hipotetikus, ember nélküli vagy pilóta nélküli utazás. Saját galaxisunk, a Tejút és még a legközelebbi szomszédaink pld. az Androméda (2,5 M fényév) között is a hatalmas távolságok miatt minden ilyen vállalkozás technikailag sokkal igényesebb lenne, mint a csillagközi utazás. Az intergalaktikus távolságok nagyjából százezrekkel (öt nagyságrenddel) nagyobbak, mint a csillagközi társaik.

A Föld bolygón lakva mi magunk is komplett Naprendszerestül egy galaxisban vagyunk amelyet Tejútrendszernek nevezünk. Galaxisunk fizikailag semmiben sem különbözik a többi spirálgalaxistól, pusztán a Földről észlelt látványa más a megfigyelői pozíciónk miatt.

A Nap ugyanis a Tejútrendszer lapos, nagyjából néhány ezer fényév vastag korongjában található nagyjából félúton – kb. 25.000 fényévre – a látható korong középpontja és annak széle között. A korong átmérője 100.000 fényév méretű.

Tejútrendszer ábrázolása felülnézetben, a Naprendszer becsült pozíciója sárga pont, amely azonban közel sem a méretét mutatja. (NASA)

Ha ezekkel a méretekkel összehasonlítjuk Naprendszerünk méretét, pld. a Nap és a Kuiper-öv két fényórás távolságát, egyszerűen megállapítható hogy bolygórendszerünk milyen apró, pontszerű kis helyet foglal el ebből a korongból. Tehát 100.000 fényév aránylik a 2 fényórához! Belátható hogy a mostani rakéta technológiával még a saját galaxisunk elhagyására sincs esély, ezért más működési elven alapuló technológiákat kell kidolgozni.

Ezeket az intergalaktikus utazásra javasolt módszereket fogjuk röviden áttekinteni a blogban.

Fénynél lassabb utazás:
Személyzet nélküli utazás / Emberi tudattal rendelkező gépek.
Személyzettel történő utazás / Hibernáció. Fúziós torlósugár-hajtómű.

Fénysebességű utazás:
Teleportáció.

Fénynél gyorsabb utazás: Warp drive, térbuborék, helyi tér-idő, féregjárat, hipertér, térugrás, dimenzió váltás.

Információ:  Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW

fold

wi5

wi2

Windowless planes will give passengers a panoramic view of the sky

gombh

We love ❤️ Earth | We love ❤️ Mars | We love ❤️ Space 

planets,

We love Earth | We love Mars | We love Space 

gömb

planet5

Save the Planet Earth!  Business Opportunity | Innovations & Future Technology

Renewable Energy – Water Management – Cleantech – Ecosystem – Biogas and Biofuels – Projects – Innovative Technologies

gombhat
cropped-c682a-ship6

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 Thank you for viewing!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s