A világ legveszélyesebb helyei

A világ egyik legdermesztőbb helye, ahol mindenki gázálarcban jár

place16

Az Izu-szigetek közigazgatásilag Tokióhoz tartozó, a Csendes-óceánon található szigetcsoport, melynek területén két város és hat falu helyezkedik el – a legnagyobb város Oshima – alig több mint 24 ezer főnek ad otthont.

Olyan erős vulkáni tevékenység jellemzi ugyanis, hogy bizonyos időszakokban az élet szinte lehetetlenné válik területén. Az állandó földmozgás és a rendszeres kitörések oka a tektonikus lemezek hármas kereszteződése, minek következtében gyakran ütköznek egymással.

place12

A szigetek az Izu-Bonin-Mariana-ív északi részét foglalják el, amely kiterjed az Izu-félszigetre és a Fuji-hegységre a Honshú-szárazföldön, amelyek az Izu vulkáni ív északi kiterjesztései. Az Izu ív egy tektonikus hármas csomóponton ér véget.

A térséget fenyegető természeti katasztrófák különböző típusainak kezelésére, beleértve a szökőárakat, a viharokat, az árvizeket és a vulkanizmust, a Japán kormány megelőző és biztonsági intézkedéseket dolgozott ki, beleértve a veszélytérképeket és az evakuálási útmutatásokat, a rádiókat, a jeleket és a sürgősségi ellátási rendszereket.

1953 és 2005 között lakhatatlannak ítélt, és emiatt elnéptelenedett Izu szigete amely hat falunak, két városnak és működő és vulkánnak adott otthont. Ugyan a vulkán kitörésekre nem kell túl gyakran számítani, ez most mégis merőben más, mint a legtöbb vulkáni sziget, mivel itt folyamatosan érezni a vulkánból felszabaduló kén bűzét.

place13

A sziget lakóinál a gázálarc ugyanolyan alapfelszerelés, mint nekünk a mobil telefon, vagy a zseblámpa. Nem ritkán látni olyan fotókat, ahol szinte mindenki ezt viseli. Ugyan fura lehet így élni, de akit ide kötnek a gyökerei, mégis elviseli ezt a kellemetlenséget, hogy ősei földjén hajthassa álomra a fejét, de turistáknak ezt mégsem ajánljuk – legalábbis csak saját felelősségre.

A sziget valójában egy aktív vulkán, az Oyama óceánból kilógó része. Az Oyama az elmúlt száz évben hatszor tört ki, a legutóbbi kitörés, 2000 júliusában olyan sok mérgező kén-dioxidot szabadított fel (a mérések szerint napi 10 és 20 ezer tonna között mozgott a levegőbe kerülő mérges gáz mennyisége) , hogy a japán kormánynak nem volt más választása: a lakók biztonsága érdekében evakuálták az egész szigetet.

place17

Öt évre volt szükség, hogy a sziget levegője újra belélegezhetővé váljon, ekkor a kitelepítettek nagy része visszatért a szigetre. Önként. Annak ellenére, hogy a kén-dioxid azóta is szivárog a földből (a sziget területének nagyjából ötöde le is van zárva emiatt), és a vulkán bármikor újra kitörhet. A 2000-es nagy kitörés előtt 17 évig volt aránylag csendben az Oyama, azóta 15 év telt el újra, komolyabb aktivitás nélkül.

A helyiek hozzászoktak, hogy állandóan maguknál kell tartani a gázmaszkot, és felvenni, ha riadóztatnak a műszerek – a gyerekeket egészen kis koruktól kezdve erre nevelik.

Az interneten keringő, bizarr, horrorfilmbe illő fotók a gázmaszkos kisgyerekekről az iskola udvarán, vagy a gázálarcot viselő ifjú párról és násznépről az esküvőn, nos ezek bizony  mind valódi fotók.

place11

A vulkánból továbbra is árad a káros levegő, így az embereknek gázmaszkot kell hordaniuk, ha életben akarnak maradni. Márpedig nagyon is ezt akarják.

Az ottaniaknak így kell leélni az egész életüket. Habár ez annyira nem rossz, mert a lakók pénzt kapnak ezért, és miért? Természetesen a tudomány miatt, a tudósok roppant módon tudni akarják, hogy mi lesz azzal, aki ilyen körülmények között él, így tehát szükség van erre.

Az éjszakákon légitámadást utánzó szirénát lehet hallani, ami figyelmezteti az embereket, hogy a gázszint most veszélyesen magas, ha nem lenne náluk a gázmaszk, akkor hamarosan mind meghalnának.

fold

Death Valley, Amerikai Egyesült Államok

place

Ha a Föld a mi otthonunk, akkor a Death Valley a forró sütője. Ez a lenyűgöző sivatag tartja a rekordot a bolygónkon valaha mért legmagasabb hőmérsékletnek, amely 56,7 Celsius-fok. Nem számít, mennyire vagy ellenálló, a szikrázó napsütés és az égető meleg miatt nagyon hamar kimerült leszel. Víz nélkül csak 14 órán keresztül lehet itt életben maradni.

fold

Danakil-mélyföld, Eritrea

place1

A perzselő hőmérséklet gyakran eléri az 50 celsius-fokot, a területenszámos működő vulkán és gejzír van, amelyekből mérgező gázok törnek elő. Nehezen lehet ennél kegyetlenebb helyszínt elképzelni. A legtöbb ember kapásból rávágja, hogy ez a hely egy valóságos pokol, ám ennek ellenére a világ minden tájáról vonzza a bátor kalandorokat. Azzal azonban nem árt tisztában lenni, hogy egyedül, tapasztalt vezető nélkül szigorúan tilos meglátogatni a Danankil-mélyföldet.

fold

Washington hegy, Amerikai Egyesült Államok

place2

A Washington hegy csúcsán mérték eddig a Földön a legerősebb szelet. A világrekord 327 km/h. Azonban az erős szelek nem az egyetlen gondot jelentik ezen a területen, ugyanis a hőmérséklet -40 Celsius-fokig is csökkenhet, ráadásul a folyamatos sűrű hófúvások is nagyon veszélyessé teszi ezt a helyet. Szerény magassága ellenére (1917 méter)  a Mount Washington egyike a világ legveszélyesebb csúcsainak. A terhelés amely az emberi testet éri a tetején, ugyanolyan mint amelyet a Mount Everest csúcsán tapasztalhatnánk.

fold

Sinabung vulkán, Indonézia

place3

place3.

Ez egy aktív vulkán, amely Szumátra szigetén található. A kitörések nagyon gyakran fordulnak elő, több ezer embert hagynak menedék vagy megélhetés nélkül. A közeli városokat és falvakat már többször is elborította a láva és hamu: 2010-ben, 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben.

2016. május 22-i kitörés legalább hét embert ölttt meg, és még két ember kritikus sérülést szenvedett. Az aktivitás folytatódott, és 2016-ban megfigyelték a hamutartalmakat. A tevékenység 2017. áprilisától kezdődően növekedett, 2017. augusztus 2-án pedig nagy hamukitörés történt. Az év legnagyobb kitörése december utolsó hetében történt és 2018 elején folytatódott.

Egy nagy kitörés történt 2018. február 19-én, ami nagyon magas kitörési oszlopot eredményezett. Indonézia Nemzeti Katasztrófavédelmi Ügynöksége szerint nem volt haláleset vagy sérülés. A kitörés legalább 1,6 millió köbméternyi anyagot fújt le a hegy tetejéről. Egy másik kitörés kevesebb, mint két hónappal később, 2018. április 6-án történt. Mivel ilyen aktív vulkánról van szó, akármikor kitörhet újra.

fold

Madidi Nemzeti Park, Bolívia

place4

Első ránézésre ez a hely nagyon szép romantikus és festői jellegű, de valójában nagyon veszélyes. Miért?  Nos, talán azért, mert ez a park ad otthont a világ legmérgezőbb és legagresszívebb faunájának a földön. Elég ha csak hozzáérünk bármelyik növényhez. A növények bármelyikével való érintkezés súlyos viszketést, kiütést és szédülést okoz. Bármely vágás, vagy akár egy kis seb is fertőződhet a trópusi parazitákkal.

fold

Halál-völgy, Kamcsatka, Oroszország

place5

A Kamcsatka félszigeten, Oroszország távol-keleti részének is megvan a saját Halál-völgye, amely nem messze  található a híres Gejzírek-völgyétől. Az ezen a területen lévő magas koncentrációjú mérgező gázok komoly veszélyt jelentenek minden élő dologra. A növények és az állatok gyorsan elpusztulnak, míg az emberek hamar elkezdik magukat rosszul érezni, lázasak lesznek, szédülnek és a hidegrázást kapnak.

fold

Bikini-atoll, Marshall-szigetek

place6

Valahol elveszett az óceánban, ez a sziget úgy néz ki mint egy paradicsom, ugye? De a Bikini-atoll valójában számos nukleáris vizsgálati tesztprogram helye volt, amely miatt a sziget egy radioaktív terület lett.

A Bikini-atoll egy atoll a Marshall-szigeteken, a Csendes-óceánon. 23 szigetből áll, melyek mintegy 594 km²-nyi lagúnát ölelnek körbe. A szárazföld összterülete 8,8 km². A Csendes-óceáni kísérleti terület részeként az USA 23 hidrogénbombát és atombombát robbantott itt fel 1946 és 1958 között.

A bombarobbantásokat megelőzően lakott terület volt. A vizsgálatok előtt át kellett helyezni az atoll 166 bennszülött mikronéziai lakosát. Lakosait kitelepítették a Kili-szigetre mintegy 800 km-re délkeletre Bikinitől.

A tesztek 1946 júliusában kezdődtek. Az 1960-as évek végén, 1970-es évek elején pár idevalósi megpróbált visszaköltözni, de a túlságosan nagy radioaktivitás miatt meggondolták magukat. A szigeten lévő romok még ma is nagyon veszélyesek az élőlények számára, az abnormálisan magas sugárzás rákot okozhat.

A Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség (IAEA) 1997-ben úgy találta, hogy a sziget biztonságos ahhoz, hogy sétáljunk rajta. Bár a sugárzás még mindig magasabb a Bikini szigeten, mint a többi Marshall szigeten, a mért értékek már nem veszélyesek az egészségre. A veszély a helyben termett ételek huzamosabb időn keresztüli elfogyasztásából ered, mert jelentős radioaktivitás halmozódhat fel szervezetünkben. Emiatt nem tartják még újra benépesíthetőnek a szigetet.

fold

Elefánt-királyság, Thaiföld

place7

Thaiföldön az Elefánt-királyságban van egy krokodilfarm, amelynek a tulaja kicsi, félig zárt tutajokat ad bérbe a turistáknak, akik ennek segítségével közelről is megetethetik a krokodilokat. A tutaj vékony fából készült, műanyag hordók tartják fent a vízen, és mindössze egy háló védi meg az embereket, akik egy bot segítségével etethetik az állatokat.

A bot végére húst tűznek, és a krokodilok elé lógatják. Az állatok ekkor kiugranak a vízből, hogy el tudják kapni az ételüket. Vannak bátrabbak, akik bot nélkül, a kezükben lóbálják a húst, majd gyorsan visszahúzzák mielőtt az éhes állatok elkapnák. Itt sem tanácsos hibázni ezen  a helyen sem, mert nincs pótvizsgára lehetőség. Eléggé érdekes  lehet ezeken a tutajokon személyzetként dolgozni, és a napi munka is a farmon, – főleg délutános műszakban, alkonyatkor, estefelé biztos nem unalmas ott kint a vízparton, amikor nem laktak jól napközben a kedvencek.

fold

Afar-medence, Etiópia

place8

Az Erta Ale vulkán Etiópia Afar-medence nevű területén fekszik, és ez a bolygó egyik legveszélyesebb tűzhányója. A kisebb földmozgások folyamatosak a régióban, amelyek miatt számtalan mély hasadék alakult már ki. Ez azért van, mert a vulkánnak két lávamedencéje van a krátere csúcsánál. A láva szintje állandóan változik benne, emiatt a Föld felszíne fel és le rázkódik.

fold

Nátron-tó, Tanzánia

place9

Könnyen hihetnénk azt, hogy ez egy földönkívüli környezet, de ez a szürreális kép valójában a Tanzániában található Nátron-tavat ábrázolja. Az alkáli sóból képződött réteg a tófelszínén olyannyira veszélyes, hogy az összes élőlény meghal már attól is, ha csak hozzáér. Magától értetődő tehát, hogy a tóban való fürdés szigorúan tilos, ráadásul az erős kén-hidrogén szag, ami a tóból árad, nem hagyja megcsodálni a lenyűgöző tájat.

fold

A földgázzal telített barlang, Türkmenisztán

place10

Egy Türkmenisztáni ásatáson geológusok egy olyan barlangot fedeztek fel, melynek ürege földgázzal telt. A felfedezés hatására, el is kezdték egy fúrótorony építését, ám az szerencsétlenségükre összeomlott, és így egy 100 méter átmérőjű lyuk keletkezett a helyén.

De mivel  így nem maradhatott a barlang bejárata, hiszen a mérges gáz folyamatosan ömlött a lyukból, így bízva abban, hogy ha begyújtják, akkor néhány nap alatt elfogy az utánpótlás – a tüzet hívták segítségül.

De elszámolták magukat, és ennek köszönhetően már sok éve lángol a helyiek által, csak a „a pokolba vezető útnak” hívott barlangbejárat. Itt sem lehet hibázni, inkább kerülje el mindenki. Napnyugta után rendkívül látványos, de pont ennyire veszélyes ez a hely is.

fold

Északi-Szentinel-sziget, India

Az Északi-Szentinel-sziget az Andamán- és Nikobár-szigetek délnyugati partvidékéhez közel fekvő, mindössze 72 négyzetkilométeres, szinte egészében erdővel borított, fehér homokos tengerparttal rendelkező, korallzátonyokkal körbevett, festői szépségű sziget, a szentinelézek otthona, valódi paradicsom.

Egyes antropológusok véleménye szerint a Bengáli-öbölben élő, szokatlanul sötét bőrű nép tagjai közvetlen leszármazottai az Afrikából kirajzó első embercsoportoknak és akár már 60.000 éve lakják foggal körömmel védett szigetüket.

Lándzsák, dárdák és kések mellett egy jókora vesszők kilövésére alkalmas laposíjat is használnak. Hogy ki volt az első olyan aki összetalálkozott velük de szerencséjére élve menekült ki a karmaik közül, nos arról bizony eddig még nem tudni, az viszont eléggé beszédes hogy a tengerészek már az ókorban sem szívesen merészkedtek az Andamán- és Nikobár-szigetek közelébe.

Az ismert geográfus és csillagász, Ptolemaiosz kannibál vademberekként hivatkozik az ott élőkre, akikről köztudomású, hogy megnyúznak és megesznek mindenkit, akit elfognak, egyes arab feljegyzések pedig borzongva adnak hírt egy olyan, fekete bőrű népről, ami gátlástalan könyörtelenséggel gyakorolja a kannibalizmus szörnyű szokását.

Maga a híres kalandor és világutazó, Marco Polo sem merte megkockáztatni, hogy a földjükre lépjen, csupán elhajózott mellette, de szükségét érezte lejegyezni az emberevőkről hallott és ezek szerint a hajósok körében közszájon forgó történeteket. Ezért aztán nem különösebben meglepő, hogy hosszú évszázadokig senki sem égett a vágytól, hogy megtudja, mi igaz a legendákból és mi az, ami csupán a rumot kortyoló, babonás matrózok élénk fantáziájának terméke.

c0421-sen9

A szentinelézek kultúrája és nyelve a mai napig teljesen ismeretlen a tudomány és az emberiség számára.

A nép tagjai ezen nem is akarnak változtatni, kifejezetten ellenségesek azokkal, akik hozzájuk merészkednek, egyszerűen megölik a betolakodókat.

Valószínűleg nincs még egy olyan elzárt törzs, mint a szentinelézek. Nyelvük annyira különbözik a többi Andamán-szigetekitől, hogy úgy vélik, az utóbbi néhány ezer évben csak minimális kapcsolatuk volt a külvilággal. A csoport becslések szerint 50-200 főből állhat, és védelmük érdekében tilos 5 kilométernél közelebb hajózni a szigethez. Az indiai hatóságok azért is óvják őket a külső látogatóktól, mert egy behurcolt betegség könnyen elpusztíthatja őket.

fold

Pacific Trash Vortex, Csendes Óceán

place19

Egy tulajdonképpen hivatalosan eddig még nem létező, de mégis valós hely a Csendes Óceán felszínén. Egyre több egy rajta átkelő hajós fotóját láthatjuk róla az interneten. Ez pedig nem más, mint a Pacific Trash Vortex, egy óriási hulladékokból összecsoportosult sziget. Az emberiség pazarló és felelőtlen életvitelének köszönhetően, a fogyasztással járó hulladék itt áll össze.

A múlt évszázad közepén kezdtek felfigyelni a jelenségre, North Pacific Subtropical Gyre óceáni áramlat hatására mintegy 2.500 kilométer átmérőjű, és becslések szerint legalább 10 méter mély hulladéksziget alakult ki. Csak összehasonlítva: Magyarország két legtávolabbi pontja között 600 kilométer a távolság, a vízmélységnél pedig a Balaton legmélyebb pontja 11 méter.

Minden bizonnyal extrém hátborzongató látvány lehet, mégis jobb elkerülni ezt az új szigetet. Bár a Csendes óceán felett repülve sokszor már elkerülhetetlen hogy szembesüljünk ennek a szörnyszülött szigetnek a látványával, mely napról napra egyre növekedik az emberi káros tevékenységek miatt.

fold

Kígyó-sziget, Brazília

kigyo4

Ilha da Queimada Grande, vagyis a Kígyó-sziget egy kis eldugott sziget Brazília partjainál, és a világ egyik legveszélyesebb helye.

Különlegessége, hogy otthonául szolgál az arany lándzsakígyónak. Ez a fajta felelős a kígyómarás okozta halálozás több mint 90%-áért, ráadásul nem csupán elvétve található meg a kedves szigeten, hanem becslések szerint minden négyzetméterére jut 4-5 kifejlett 1 méter hosszú példány. Ezen kívül többféle csörgőkígyó és egyéb mérgező fajta él itt, ezért a Brazil Tengerészet úgy döntött, teljesen elzárja a szigetet az emberek elől, a belépéshez engedély szükséges.

kigyo2

Rengeteg történet van arról, hogy pillanatok alatt végez a méreg az emberekkel. Az egyik ilyen történet a szigeten található világítótorony őréről szól, akit megtámadtak a kígyók, és végeztek vele. Azóta a világítótorony automatizálva van, a brazil kormány pedig megtiltotta, hogy bárki is kikössön a szigeten.

Eme fajnak a mérge igen erős és kegyetlen, ugyanis a marást követően az áldozat belsőségei gyakorlatilag elfolyósodnak a méregtől, és rövid időn belül szinte biztos a kínhalál. Marásuk belső vérzést, bénulást, agyvérzést és iszonyatos fájdalmakat okoz, persze nem sokáig tart, ugyanis a méreg 10 maximum 15 perc alatt végez egy felnőtt férfival. A marás helye körül a bőr elmállik, szétégeti, elbomlasztja az állat testnedve.

kígyó1

További érdekesség, hogy a szigeten szinte semmilyen nagyobb élőlény sem él a hatalmas lándzsakígyó populáció miatt, melynek eme nagy egyedszámát így szinte kizárólag a kígyóknak áldozatául eső, a szigeten megpihenni vágyó, s így csak átutazóban lévő vándormadarak tartják fenn.

A 43 hektáros szigeten és megtalálható annak minden pontján: a tengerparton, a fákon, a földön, a sziklákon, és még a szigeten álló világítótoronyban is.

kigyo6

Fotók: Tpsdave, Gonzalo Saenz de Santa Maria Poullet, Matthew and Heather, Bildagentur Zoonar GmbH

Forrás: National Geographic  Kronoki  Messynessychic

network12

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ. Kérjük maradj velünk. Látogasd meg ezeket az oldalakat is!
A képek alatt van az adott blog linkje és egy rövid bevezető szöveg. A linkre kattintva olvasható mindig a további érdekesség, információ az adott témákban.

gömb

meg2

Egy biztos: ezt ember nem építhette – vagy mégis?

A megalitikus építmények. 

Ez egy nagyon nehéz és bonyolult téma, már az alapoktól kezdve több szempontból is.

  • Ki tervezte?
  • Miért építették?
  • Hogyan építették?
  • Milyen célt szolgáltak?
  • Milyen társadalom építette?

ori10

Megfigyelve a megalitikus építményeket, a következő dolgok szembetűnőek:

Elméletileg lehetséges megépíteni a megalitikus építmények zömét, mégis van néhány dolog, ami lehetetlen: a baalbeki kőterasz 1.500 tonnás alapköveinek mozgatása, a Shoria hegység építményeiben lévő 3.000 tonnás köveknek a felemelése és elhelyezése, az egyiptomi, 15-20 méteres, egytömbű kőkolosszusok felállítása.

Egy biztos: ezt ember nem építhette – vagy mégis?

galax

space.

Üdvözlet Kedves Látogató!

Most elindulunk egy időutazásra, emberi léptékkel nehezen felfogható időskála lesz amin utazunk.  Ahol nem évszázadok, évezredek, hanem 10-30 millió év egy beosztás. Nagy távolságok, méretek és hatalmas erők, csodálatos élőlények, helyszínek, valamit érdekes információk várnak ránk.

Térben és időben nagy utat fogunk megtenni a dinoszauruszok korszakától egészen a távoli jövőig, amint az a blog címéből is kitűnik.

Időutazás | Dinoszauruszok – Kőkorszak – Piramisok – Robot Evolúció – Látogatók – Intergalaktikus Utazás

fold

kok1

Kőkorszaki kalandok

marsplanet

af14

kopterek2

C TERV 2222

galax

af7

MOSOLYGÓS ÜDVÖZLET KEDVES LÁTOGATÓ!

Hello, a nevem Ansyme XC722, hostess vagyok itt, én fogadom a látogatókat. Amint látod  nem csak karcsú derék, sportos alak, hanem még szép és bizalomgerjesztő, nagyon barátságos mosoly is kell ehhez  a munkához.

Kerülj beljebb, csak bátran, – most egy érdekes téma következik : a Kobotok megjelenése.

Jól látod, és olvasod – nem elírás történt… a Kobotok hamarosan elfoglalják az őket megillető helyüket a világban. De előtte most röviden tekintsünk át pár dolgot közösen, mi volt – van – és lesz ezen a bolygón. Induljunk tehát együtt. Humán – Robot 5…4…3…2…1…

READY … SET … GO …  ELKÉSZÜLNI … VIGYÁZZ … START

robotot

Mesterséges intelligencia

Mesterséges intelligenciának (MI vagy AI – az angol Artificial Intelligence-ből) egy gép, program vagy mesterségesen létrehozott tudat által megnyilvánuló intelligenciát nevezzük.

Technológia szingularitás

Technológiai szingularitásnak nevezzük azt a közeli jövőben bekövetkező eseményt amikor az emberfeletti  intelligencia megjelenése miatt a technológiai fejlődés és a társadalmi változások felgyorsulnak, olyan módon és sebességgel változtatva meg a környezetet, amit a szingularitás előtt élők képtelenek felfogni vagy megbízhatóan megjósolni.

3D nyomtatás szerves és szervetlen anyagokból 

Az új eljárás villámgyors, főleg a sok órát is igénybe vevő réteges technológiához képest: egy két centis szobor (Rodin Gondolkodójának mása) például mindössze egy perc alatt elkészül.

Robot evolúció

Két évvel azután, hogy a mesterséges intelligenciák elérik  majd az ember színvonalát, a sebességük megduplázódik. A második év után azonban a megnövelt számítási teljesítménnyel rendelkező gépeknek fele ennyi idő (egy év) is elég lesz az újabb duplázáshoz, a rákövetkező gépgenerációnak pedig szintén ennek a fele (fél év), és így tovább.

robotm

A Kobotok | Új technológiák amelyek teljesen átalakítják a gyártást a bolygón

fold

vulcan1

A világ legfélelmetesebb vulkánjai

marsplanet

bar.

Ha nincs saját barlangod

galax

a0033

Kőkorszak vagy űrhajó

A CIVILIZÁCIÓK TECHNOLÓGIAI FEJLETTSÉGE, ALAPVETŐEN HAT FOKOZATBAN

Ez a besorolás az energiahozzáférés mellett a tudás birtoklását is elég jól jelzi. A két szempont az energiatermelés és a technológiai fejlettség, amelyek egymással szoros összefüggésben vannak: minél több felhasználható energiával rendelkezik egy adott civilizáció, annál gyorsabban tud fejlődni a technológia, és minél fejlettebb a technológia, annál hatékonyabban tudják kitermelni az energiát.

I. típus: civilizáció, amely a lakóhelyéül szolgáló bolygóra szórt csillagenergiát hasznosítja
II. típus: szupercivilizáció, amely saját csillagának energiáját teljes egészében hasznosítja
III. típus: szupercivilizáció, amely a saját galaxisának teljes energiáját uralja és hasznosítja
IV. típus: univerzum szintű civilizáció, amely az egész világegyetem energiaforrásai felett rendelkezik
V. típus: multiverzum civilizáció, amely uralja az egész multiverzumot, az összes létező univerzum minden energiája a rendelkezésére áll
VI. típus: legfelsőbb szintű civilizáció, amely felette áll az időnek és a térnek, így képes akár új univerzumokat is létrehozni

További információ ebben a blogban található

ufo20

fold

marsfold

Aki és ami ezt leközölte az már ezt megelőző időszakra közel 80% találati pontosságot ért el. Ez már nem a “szerencsés véletlen” kategóriába sorolható.

2 Bolygó | 2 Jövő

marsplanet

maja17

A maják titkai

galax

ufo1

AZ EGYIPTOMI MELO

Rendkívüli teljesítmény volt – mind a felépítése, mind a kirablása – abban a korban, négyezer évvel ezelőtt. III.Amenemhat fáraó havarai halotti temploma egy piramissal olyan egységet alkot, amelyet Hérodotosz és Diodorus Siculus a Labirintusnak nevezett. Sztrabón a világ egyik csodájának tartotta.

III.Amenemhat fáraó sírja közel négyezer évvel ezelőtt épült az egyiptomi Havarában. Az egész labirintusrendszer korának csúcstechnológiája, a műszaki megoldások rendkívüliek. A jobb szemléltetés végett röviden: talán a mai korban Fort Knox lehet hozzá a legjobb összehasonlítási alap, mind őrzésben, mind a védelmi kivitelezés minőségében egyaránt.

Az egyiptomi meló

fold

0c4b5-zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ahol megállt az idő – Kőkorszak a XXI. században

marsplanet

atlantis

A Föld elveszett kontinensei, eltűnt civilizációk

galax

robotklon

A vírusok ezt teszik. A férgek, emlősök, rovarok is. Minden élő dolog a földön ismétlődik, szaporodik. A robotok nem teszik meg: a gépek merevek és nem érdekeltek a reprodukcióban, – eddig még nem …

De talán tanulhatnak. Az evolúciós robotikának nevezett lenyűgöző területen a tudósok igyekeznek a gépeket alkalmazkodásra tanítani a világhoz, és végül önmagukat biológiai szervezetekhez hasonlóan sokszorosítani. Ugyanúgy mintha egy adott környezethez nagyon jól illeszkedő két robot kombinálná a génjeiket (OK, kód), hogy elkészítsen egy 3D-s nyomtatott baba robotot, amely két szülője erősségeit ötvözi. Márpedig amikortól ez majd jól működik akkor olyan robotok hozhatók létre, amelyek önállóan tervezik meg magukat, és olyan adaptált morfológiákat és viselkedéseket építenek, amelyeket az emberi mérnök sosem álmodhatott.

Robot evolúció, önmagukat fejlesztő és sokszorosító robotok

fold

kvantum

A kvantumfizikában teljesen más törvények vannak mint a makrovilágban. A kvantummechanika szerint egy részecske egyszerre több helyen lehet. A részecskék a mérés és megfigyelés alapján döntik el adott pillanatban, hogy hol legyenek, ráadásul az összhang fenntartása érdekében fénysebességnél gyorsabban küldenek egymásnak üzenetet. Ez minden idők egyik legnagyobb megoldatlan tudományos és filozófiai titka.

Kvantummechanika

marsplanet

ufo25

Kétdimenziós élőlény alkothat némi fogalmat arról, hogyan nézhet ki egy háromdimenziós objektum, ha megfigyeli annak kétdimenziós árnyékát. Ugyanígy mi is tanulhatunk a negyedik dimenzió természetéről, ha megfigyeljük az ottani objektumok, jelenségek “árnyékát” a mi világunk fizikai rendszereiben.

4D-ben a tárgyakat nem pontok, vonalak vagy akár felületek határolják, hanem térfogatok. A 3D-s tárgyakat felszínük alakjából azonosítjuk. A 4D-s tárgyak szerkezetével kapcsolatos legtöbb információ azonban a burok belsejében rejlik.

Ha egy 4D-s lény a hiperkockára néz, tekintete először a kocka belsejére esik, nem magára a burokra. A burok csak mellékes, a kép belseje számít igazán. Amikor 4D-s tárgyak vetületét vizsgáljuk, mindig a belső szerkezetre koncentráljunk, ne engedjük, hogy a burok elvonja róla a figyelmünket.

dim,

A negyedik dimenzió

galax

kobot5

Technológiai Szingularitás – Mesterséges Intelligencia

“Ez a laptop egyetlen nanoszekundum egy tízezred része alatt el tudna végezni az elmúlt tízezer év összes emberi gondolkodásának megfelelő gondolkodást (azaz tízmilliárd emberi agy tízezer éven keresztül végzett munkáját)

A technológia történelmének elemzése rámutat arra, hogy a technológiai változás exponenciális, szemben a jelenlegi ‘intuitív-lineáris’ nézetekkel. Ezért a 21. században nem 100 évnyi, hanem – a jelenlegi ütemmel – 20.000 évnyi fejlődést fogunk megtapasztalni. A fejlődés haszna, eredményei is, mint a chipsebesség és költséghatékonyság szintén exponenciálisan fognak növekedni. Még az exponenciális növekedés is exponenciálisan fog változni.

Pár évtizeden belül a gépi intelligencia meg fogja haladni az emberi intelligenciát, és ez a szingularitáshoz fog vezetni: olyan gyors és alapvető technológiai változásokhoz, amely szakadást fog létrehozni az emberi történelemben. Az esemény következményei olyan, jelenleg elképzelhetetlen jelenségek lesznek, mint a biológiai és nem-biológiai intelligencia keveredése, halhatatlan, szoftver alapú emberek, végül pedig egy hihetetlenül magas szintű intelligencia, amely fénysebességgel terjed az univerzumban.

Az emberi képességekben mélyreható és drámai hirtelenségű változást eredményező szingularitás dátumát 2045-re teszem. Az abban az évben létrehozott nem biológiai intelligencia egymilliárdszor erősebb lesz, mint az emberiség teljes intelligenciája ma.”

robotcyb

Technológiai Szingularitás – Mesterséges Intelligencia

fold

Kapcsolódó kép

“Ha egy 4D-s lény a hiperkockára néz, tekintete először a kocka belsejére esik, nem magára a burokra. A burok csak mellékes, a kép belseje számít igazán.”

fold

futurevp

amas8

Save the Planet Earth! Innovations & Future Technology

¡Salva el planeta tierra! Innovaciones y tecnología futura

🌳 Amazonia forever 🌳❤️❤️❤️🌳 Amazonia por siempre 🌳❤️❤️❤️

Salvemos la Amazonia! SAVE THE AMAZON RAINFOREST! Défendre la forêt amazonienne!

fold

saveamas

¿QUE PUEDO DECIR? ,hermosa imagen de lo que debemos hacer con la MADRE TIERRA, protegerla.

fold

zsklima

Climate Change and Global Warming  ¡Salva el planeta tierra! Innovaciones tecnológicas del futuro  CAMBIO CLIMÁTICO EN EL MUNDO

fold

greenw

Business – Science – Environment

The Great Green Wall is an African-led movement with an epic ambition to grow an 8,000 km natural wonder of the world across the entire width of Africa.

A decade in and roughly 15% underway, the initiative is already bringing life back to Africa’s degraded landscapes at an unprecedented scale, providing food security, jobs and a reason to stay for the millions who live along its path.

The Wall promises to be a compelling solution to the many urgent threats not only facing the African Continent, but the global community as a whole – notably climate change, drought, famine, conflict and migration.

Once complete, the Great Green Wall will be the largest living structure on the planet, 3 times the size of the Great Barrier Reef.

Save the Planet Earth! The Great Green Wall

dim6

fold

Vincent van Gogh art ALIVE – Atelier des Lumières

gombhetes

robotkek

FUTURE TECHNOLOGIES

Coming soon the robot marketing and 3D Internet, hologram shops, robots, cyborgs, responsive tech and wacky self-moulding objects, etc. after the AI…

kobot4

gombh
airport

Smart Airports | EU Call for Proposals

planetearth

space4

Space traffic management | Funding & tender opportunities

gal

spacei1

HOW IT WORKS: The International Space Station

moon

hold

Space Robotics Technologies | EU – Horizon 2020

mars,

marstimel

mars9

2020s – 2030s – 2040s – 2050s – 2060s – 2070s – 2080s – 2090s – 22nd century

Mars Colonization Timeline

galax

We love ❤️ Milky Way | We love ❤️ Pleiades | We love ❤️ Laniakea 

univ3

Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds

5d194-planet3

Az intergalaktikus utazás a galaxisok közötti hipotetikus, ember nélküli vagy pilóta nélküli utazás. Saját galaxisunk, a Tejút és még a legközelebbi szomszédaink pld. az Androméda (2,5 M fényév) között is a hatalmas távolságok miatt minden ilyen vállalkozás technikailag sokkal igényesebb lenne, mint a csillagközi utazás. Az intergalaktikus távolságok nagyjából százezrekkel (öt nagyságrenddel) nagyobbak, mint a csillagközi társaik.

A Föld bolygón lakva mi magunk is komplett Naprendszerestül egy galaxisban vagyunk amelyet Tejútrendszernek nevezünk. Galaxisunk fizikailag semmiben sem különbözik a többi spirálgalaxistól, pusztán a Földről észlelt látványa más a megfigyelői pozíciónk miatt.

A Nap ugyanis a Tejútrendszer lapos, nagyjából néhány ezer fényév vastag korongjában található nagyjából félúton – kb. 25.000 fényévre – a látható korong középpontja és annak széle között. A korong átmérője 100.000 fényév méretű.

Ha ezekkel a méretekkel összehasonlítjuk Naprendszerünk méretét, pld. a Nap és a Kuiper-öv két fényórás távolságát, egyszerűen megállapítható hogy bolygórendszerünk milyen apró, pontszerű kis helyet foglal el ebből a korongból. Tehát 100.000 fényév aránylik a 2 fényórához! Belátható hogy a mostani rakéta technológiával még a saját galaxisunk elhagyására sincs esély, ezért más működési elven alapuló technológiákat kell kidolgozni.

Ezeket az intergalaktikus utazásra javasolt módszereket fogjuk röviden áttekinteni a blogban.

Fénynél lassabb utazás:
Személyzet nélküli utazás / Emberi tudattal rendelkező gépek.
Személyzettel történő utazás / Hibernáció. Fúziós torlósugár-hajtómű.

Fénysebességű utazás:
Teleportáció.

Fénynél gyorsabb utazás: Warp drive, térbuborék, helyi tér-idő, féregjárat, hipertér, térugrás, dimenzió váltás.

Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW

gombh

We love ❤️ Earth | We love ❤️ Mars | We love ❤️ Space 

planets,

We love Earth | We love Mars | We love Space 

gömb

planet5

Save the Planet Earth!  Business Opportunity | Innovations & Future Technology

Renewable Energy – Water Management – Cleantech – Ecosystem – Biogas and Biofuels – Projects – Innovative Technologies

gombhat
cropped-c682a-ship6

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 Thank you for viewing!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s