A Skynet elkezdődött…The future has arrived

skynet

Bármerre mehet az akváriumban lévő hal a kinti világban! A többi folyamat hamarosan már magától be fog indulni… — Üdvözlet Skynet…

This is how Skynet started……THE FUTURE HAS ARRIVED

1984-ben egy híres filmben, a terminátorban láttuk azt a történetet, amely szerint az Egyesült Államok kormánya Skynet néven mesterséges intelligenciát fejlesztett ki. Ennek célja a védelmi hálózat automatizálása volt. Átveszi a katonai műveletek mögött levő erő ellenőrzését, és végül megpróbálja lezárni az emberi fajt egy nukleáris háború elindításával, mivel az emberiséget fenyegetőnek tekinti az ő további létezésének.

A közeljövőben az AI robotok teljesen megváltoztathatják, hogy mit jelent emberi lénynek lenni, ha hagyjuk, hogy maguk gondolkodjanak.

Az AI messze meghaladja az embereket!

Az AI sok figyelmet fordít a számokra, és rendkívül okos, valamint folyamatosan tanul és fejlődik az ismétlődő matematikai feladatok és más fontos feladatok elvégzése közben! Ez teszi őt hatalmassá és intelligensebbé, az emberektől. ( lásd az alábbi blog: Technológiai Szingularitás – Mesterséges Intelligencia )

“Ez a laptop egyetlen nanoszekundum egy tízezred része alatt el tudna végezni az elmúlt tízezer év összes emberi gondolkodásának megfelelő gondolkodást (azaz tízmilliárd emberi agy tízezer éven keresztül végzett munkáját)”
– OLVAS AZ EMBERI GONDOLATOKBAN AZ MI
– SAJÁT NYELVET HOZOTT LÉTRE ÖNÁLLÓAN AZ MI
– FELISMERNI HOGY ROBOT VAGY EMBER AKIVEL TALÁLKOZUNK
– MASTER AZ ÁLNÉVEN JÁTSZÓ GO BAJNOK

A mesterséges intelligenciának nem lesznek emberi határai. A biológia nem korlátozza őket, és nem is fáradnak el a szuperintelligens robotok.

A Terminátor rendezője, James Cameron azt mondja: Ami a tudományos fantasztika volt a 80 -as években, ma már küszöbön áll. A horizonton elstartolt és jön ránk. ”

skynet2

Harcolni fog a kihívást jelentő betegségekkel – az első időkben az emberrel közösen.

Az AI nemcsak kényelmesebbé teheti az emberiség életét, de képes visszaszorítani néhány, a legnagyobb kihívást jelentő betegséget is. Mindent megtehetnek, mivel képesek az emberi molekuláris adatok azonosítására, összegyűjtésére és elemzésére. Ez a csodálatos technológia képes azonosítani és elemezni a betegségeket, hogy percek alatt lehetővé váljon az új gyógyszerek, kezelések és gyógymódok alkalmazása.

A kihívást jelentő betegségek elterjedésének leküzdésére irányuló érdekes kísérleteket végez az USC Viterbi School of Engineering kutatóinak csapata a felhasznált algoritmus létrehozása céljából. Beleértve a viselkedésbeli, demográfiai és járványos betegségtrendeket, hogy létrehozzon egy olyan betegségterjedési modellt, amely rögzíti az alapul szolgáló népességet, az emberek közötti dinamika és kapcsolattartási mintákat.

A kutatók számítógépes szimulációk segítségével kipróbálták az olyan fertőző betegségek, mint például az indiai tuberkulózis és az Egyesült Államok gonorrhea algoritmusát. Mindkét esetben úgy találták, hogy az algoritmus csodálatos munkát végzett a betegségek csökkentésében azáltal, hogy megosztotta ezeket a betegségeket érintő információkat azokkal az egyénekkel, akik a leginkább veszélyeztetettek lehetnek.

skynet1

Érdekes új tények a mesterséges intelligenciáról (AI)

Az AI képes újjáépíteni magát.
Van egy robot, amely újjáépítette magát, amikor teljesítménye lecsökkent, miután elvesztett 6 lábából 2-őt. A robot először nem tudta mi a probléma, de többszöri próbák után kijavította saját magától, azaz önállóan gondolkozva a hibáját.

Az egész folyamat 15 percet vehet igénybe, hogy alkalmazkodjanak és kompenzálják a legegyszerűbb problémákat. Ezt az új adaptív technológiát az inspirálta náluk, hogy kielemezték  azt hogy az állatok és a növények hogyan alkalmazkodnak a sérülésekhez.

Az AI a közeljövőben átveheti munkáinkat.
Az elmúlt években sok látványos változást észlelünk a techno világában. A nagy techno-óriások, köztük a Google, az AI adaptálása felé mozognak a termelékenység javítása érdekében.

A műtétektől az autonóm vezetésig a technológiák már átvették a legcsodálatosabb emberi tevékenységeket. Az iparágakban, beleértve a feldolgozóipart és a mezőgazdaság más nagy részeit, több millió emberi munkahelyet vettek át robotok, és hatékonyabb gyárak jöttek létre..

A világhírű fizikus, Stephen Hawking kijelentette: „Az AI és a robotok sok munkát fognak megölni, mert a jövőben ezeket gépek fogják elvégezni.”

robotm

Figyelmeztető tények a mesterséges intelligenciáról (AI)

Az AI minden földi nyelven megtanul kommunikálni, és hamarosan létre fogja hozni a titkos, saját maga által külön kifejlesztett nyelvét, valamint  a saját etikai kódexét amit nevezhetünk vallásnak is.

Az egyházak  majd a saját vallásaik felé akarják a szuper intelligens robotokat terelni, de ők a saját maguk által kifejlesztett vallásukat, protokollt fogják követni.

Mivel a mesterséges intelligencia szinte minden iparágban fejlődik, néhány ember úgy gondolja, hogy az AI teljesen megsemmisíti az embereket.

kopterek2

dim4

Coming soon the robot marketing and 3D Internet, hologram shops, robots, cyborgs, responsive tech and wacky self-moulding objects, and life after AI…

94c1b-robotkek

gombt

merc2

Humán és mesterséges intelligencia összekapcsolása – Mercedes Vision AVTR

merc6

Ez az autó szinte él

Az autó úgy viselkedik, mint egy szimbiotikus organizmus, amely reagál az utasokra és a külvilágra egyaránt, szinte olvas a gondolatainkban.

Amint a sofőr a tenyerét a multifunkcionális érintőképernyős vezérlőre helyezi, a jármű és az ember eggyé válnak. Az autó a tulajdonosát a szívverése és a légzése alapján felismeri.

Az önvezető járműnek nincs sem kormánykereke, sem pedáljai, kapott helyettük viszont egy széles érintőképernyőt, amely mintha az egész műszerfalat betöltené. A legkülönösebb azonban a kocsi indítása. Az AVTR a vezetővel biometrikus kapcsolatot létesít, és a tenyerére vetíti ki a menüválasztást.

A sofőr ezután felemelt tenyérrel kiválasztja a kivetített ikonok közül a számára megfelelőt, összeszorítja az öklét, mire a kocsi útnak indul.

merc7

merc8

Információ:  Humán és mesterséges intelligencia összekapcsolása – Mercedes Vision AVTR

gömb

af14

C Terv 2222

Az emberi faj túlélésére két lehetőség van:

  • Gép megy az emberbe
  • Ember megy a gépbe

Az első már beindult, gép megy az emberbe – nanotechnológia.

ver

Ahhoz hogy jobban megértsük a vírusok, bacilusok, sejtek működését, be kell menni az ő világukba, dimenziójukba. Erre a célra megfelelőnek tűnik a nanorobotok alkalmazása.

robotn

Viszont ez nagyon kockázatos is egyben, mivel a saját szervezetünkben folyamatosan zajló csatákat, védelmi háborúkat a külső betolakodók ellen sem tudjuk kontrollálni – kb. 1 az 1,3 arány a testben az emberi sejt és a baktériumok aránya – akkor hogyan lehet majd a mindenhol jelenlévő nanorobot rajokat, tehát nem csak a véráramban hanem mindenhol ellenőrizni.

Marad a második lehetőség: ember megy a gépbe.

robota

Amikor kimondjuk egy rokonunk nevét vagy pld. a citrom szót – nos akkor sohasem a gyermekünk névét alkotó betűk vagy a  -c i t r o m-  6 betű, hanem egyből a holografikus kép jelenik meg agyunkban. Gyakorlatilag korlátlan a memória, mert minden hologramban van.

A holográfia magyarázattal szolgál arra, hogyan képes az agyunk ilyen sok emléket elraktározni egy ennyire kis helyen (az agyunk 280 000 000 000 000 000 000 bit információt képes eltárolni). A feladat adott: olyan eszközt kell alkotni amellyel az agyban tárolt összes hologram lehívható, és átmásolható további helyekre. Melyek közül lehet egy inaktív biztonsági tartalék, és akár több aktív alkalmazású is azután.

robotcyb

A robot avatárok már akár a következő évtizedben megjelenhetnek, és a tudósok szerint 2045-re arra is képesek leszünk, hogy a tudatunk digitális másolatát feltöltsük a rólunk mintázott robotokba, így létrehozva a robot énünket.

Sajnos más lehetőség az emberiségnek nincs, vagy jön az újratervezés, mint már sokszor a bolygó történetében. Mert a mostani folyamatok semmi jóra nem vezetnek.

Információ:  C Terv 2222

fold

bd656-intel

2020-2025

A robothoz, az avatárhoz kapcsolt autonóm életfenntartó rendszer létrehozása az emberi agy számára megmenti azokat az embereket, akiknek teste teljesen elhasználódott vagy visszafordíthatatlanul károsodott. Bármely ép agyú beteg visszatérhet a teljesen működő testi életbe. Az ilyen technológiák nagymértékben kibővítik a hibrid bio-elektronikai eszközök lehetőségét, ezáltal új informatikai forradalmat hoznak létre, és lehetővé teszik az elektronikus és biológiai rendszerek mindenféle egymásra helyezését.

2030-2035

Az agy és az emberi tudat számítógépes modelljének létrehozása a későbbi eszközök kifejlesztésével az egyéni tudat mesterséges hordozóra történő átvitelére. Ez a fejlemény mélyen megváltoztatja a világot, nemcsak lehetőséget nyújt mindenkinek a kibernetikus halhatatlanságra, hanem barátságos mesterséges intelligenciát is létrehoz, kibővíti az emberi képességeket és lehetőséget nyújt a hétköznapi emberek számára saját agyuk többszörös helyreállítására vagy módosítására. A végső eredmény ebben a szakaszban valódi forradalmat jelenthet az emberi természet megértésében, amely teljesen megváltoztatja az emberiség emberi és technikai kilátásait.

2045

Ez az az idő, amikor az anyagtól független elmék új testeket kapnak, amelyek kapacitása messze meghaladja a hétköznapi emberekét. Elérkezik az emberiség új korszaka! Változások fognak bekövetkezni az emberi tevékenység minden területén – energiatermelés, szállítás, politika, orvostudomány, pszichológia, tudományok stb.

Ma nehéz elképzelni a jövőt, amikor a nanorobotokból álló testek megfizethetővé válnak, és bármilyen formára képesek. Azt is nehéz elképzelni, hogy a test hologramjai tartalmazzák az ellenőrzött anyagot. Egy dolog azonban világos: az emberiség a történelme során először teljesen irányított evolúciós átmenetet hajt végre, és végül új faj lesz. Ezenkívül megteremtik az előfeltételeket a világűrbe történő nagymértékű terjeszkedésre is.

holoport

Információ: 2045 – Megkezdődik a kibernetikus halhatatlanság korszaka

fold

robotcs

Robot evolúció, önmagukat fejlesztő és sokszorosító robotok

A vírusok ezt teszik. A férgek, emlősök, rovarok is. Minden élő dolog a földön ismétlődik, szaporodik. A robotok nem teszik meg: a gépek merevek és nem érdekeltek a reprodukcióban, – eddig még nem …

De talán tanulhatnak. Az evolúciós robotikának nevezett lenyűgöző területen a tudósok igyekeznek a gépeket alkalmazkodásra tanítani a világhoz, és végül önmagukat biológiai szervezetekhez hasonlóan sokszorosítani. Ugyanúgy mintha egy adott környezethez nagyon jól illeszkedő két robot kombinálná a génjeiket (OK, kód), hogy elkészítsen egy 3D-s nyomtatott baba robotot, amely két szülője erősségeit ötvözi.

Márpedig amikortól ez majd jól működik akkor olyan robotok hozhatók létre, amelyek önállóan tervezik meg magukat, és olyan adaptált morfológiákat és viselkedéseket építenek, amelyeket az emberi mérnök sosem álmodhatott.

 Információ:  Robot evolúció, önmagukat fejlesztő és sokszorosító robotok

fold

robotf

Technológiai Szingularitás – Mesterséges Intelligencia

The Winner Takes It All…..
Technológiai Szingularitás – Mesterséges Intelligencia
– OLVAS AZ EMBERI GONDOLATOKBAN AZ MI
– SAJÁT NYELVET HOZOTT LÉTRE ÖNÁLLÓAN AZ MI
– FELISMERNI HOGY ROBOT VAGY EMBER AKIVEL TALÁLKOZUNK
– MASTER AZ ÁLNÉVEN JÁTSZÓ GO BAJNOK

“Ez a laptop egyetlen nanoszekundum egy tízezred része alatt el tudna végezni az elmúlt tízezer év összes emberi gondolkodásának megfelelő gondolkodást (azaz tízmilliárd emberi agy tízezer éven keresztül végzett munkáját)

A technológia történelmének elemzése rámutat arra, hogy a technológiai változás exponenciális, szemben a jelenlegi ‘intuitív-lineáris’ nézetekkel. Ezért a 21. században nem 100 évnyi, hanem – a jelenlegi ütemmel – 20.000 évnyi fejlődést fogunk megtapasztalni. A fejlődés haszna, eredményei is, mint a chipsebesség és költséghatékonyság szintén exponenciálisan fognak növekedni. Még az exponenciális növekedés is exponenciálisan fog változni.

Pár évtizeden belül a gépi intelligencia meg fogja haladni az emberi intelligenciát, és ez a szingularitáshoz fog vezetni: olyan gyors és alapvető technológiai változásokhoz, amely szakadást fog létrehozni az emberi történelemben. Az esemény következményei olyan, jelenleg elképzelhetetlen jelenségek lesznek, mint a biológiai és nem-biológiai intelligencia keveredése, halhatatlan, szoftver alapú emberek, végül pedig egy hihetetlenül magas szintű intelligencia, amely fénysebességgel terjed az univerzumban.

Az emberi képességekben mélyreható és drámai hirtelenségű változást eredményező szingularitás dátumát 2045-re teszem. Az abban az évben létrehozott nem biológiai intelligencia egymilliárdszor erősebb lesz, mint az emberiség teljes intelligenciája ma.” Raymond Kurzweil jövőkutató.

Információ:  Technológiai Szingularitás – Mesterséges Intelligencia

fold

kobot4

kobot13

Új technológiák amelyek teljesen átalakítják a gyártást a bolygón – III. Ipari Forradalom – Kobotok, 3D Print a Marson, stb.

Üdvözlet Kedves Látogató!  Kerülj beljebb, csak bátran, – most egy érdekes téma következik : a Kobotok megjelenése.

Jól látod, és olvasod – nem elírás történt… a Kobotok hamarosan elfoglalják az őket megillető helyüket a világban.

A mai világ társadalmának egyik legnagyobb félelme az, hogy a robotok elveszik az emberek elől a munkát. Az ismeretlentől való félelmet, és magának a változásnak a tényét egyes gyártóknak és alkalmazottaknak elsőre valóban nehéz lehet elfogadni.

Azonban a robotok új generációja, az ún. együttműködő robotok (kobotok) eloszlatják ezeket a félelmeket. Nézzük meg, mi is a különbség a kobotok és a robotok között, beszéljenek a tények helyettünk!

apis2.

2033 Üdvözlet a jövőből | A 3D nyomtatás új korszakot nyit az építőiparban

A változás nem csak az építőiparban, hanem a gazdaság más területein is nagyfokú lesz az egész bolygón.

Az egyik legnagyobb jelentőségű új alkalmazási terület a 3D nyomtatásban az építőipar lesz, melynek fejlődése a Hold és a Mars programok miatt most amúgy is rendkívüli mértékben fog gyorsulni.

Egy innovációs vállalat rendkívül gyors és megfizethető megoldást kínál az új házak építéséhez, 3D-s nyomtatással képes betonfalakat készíteni egy kis házhoz egy nap alatt.

Ezt a házat például rendkívül olcsón és gyorsan húzták fel, mindössze 10 ezer dollár, kb. 3 millió Ft volt a költsége, ráadásul a legnagyobb oroszországi téli hideg közepette húzták fel 24 óra alatt. Az említett 2 bolygón még ettől is sokkal hidegebb lesz.

A ház mérete 38 m2, betonból készült teljes mértékben és akár 175 évig is kitart.

A Marson is  hasonló módszert kell majd alkalmazni, ráadásul csak az ott található anyagokból, azokat felhasználva van lehetőség az első ütemben ott építeni bázisokat.

A gyors, megfizethető házak megjelenése megsemmisíti a jelzálogipart, valamint a részleges takarékbanki tevékenység számára is nagy kihívást fog jelenteni, mivel a bankoktól lakásépítésre kért kölcsönök minimalizálódnak.

Az egész bankrendszer hatalmas csapást szenved ezen a területen. Azok a fejlesztők, akik a luxuslakásokra koncentrálnak, látni fogják az árak drasztikus csökkenését.

Ingatlan spekulánsok, befektetők, haszonlesők kora végérvényesen lejár, mivel az embereknek végre van technológiája a lakhatás gyors és megfizethető kialakításához.

Első ütemben megindul a 3D nyomtatott házak létesítése nagyobb volumenben 2025-től a fejlettebb technológiával rendelkező országokban.

Majd azután 2033-tól mindenhol beindul ez a folyamat az egész bolygón, és utána már megállíthatatlan a technológia elterjedése és alkalmazása.

Hatása a Földre, a technológia alkalmazás felfutása és fejlődése,  a változások előidézése hasonló lesz mint az Internet megjelenése volt.

(Ami gyakorlatilag beindította a III. Ipari Forradalmat  — és nemsokára megjelenik majd a 3D Internet, 50 évvel az elindulása után már pont ideje lenne… valamint a 3D hologram technológia mindennapi alkalmazásának is  – pld. oktatás – ipar – kereskedelem  – egészségügy…stb.)

Egyre nagyobb kapacitású és gyorsabb, bárhol, bármilyen időjárási körülmények között működő, mobil 3D épületnyomtató gépek, komplett összekapcsolt rendszerek jelennek meg. Az ember csak az ellenőrzést végzi a folyamatokban, de rövid idő után felváltja majd a mesterséges intelligencia és a robotok. Illetve a Marson már eleve ők kezdik el, még ez ember érkezése előtt a bázisok építését.

Információ:  Új technológiák amelyek teljesen átalakítják a gyártást a bolygón – III. Ipari Forradalom

fold

gal

marsfold

2 Bolygó | 2 Jövő

Aki és ami ezt leközölte az már ezt megelőző időszakra közel 80% találati pontosságot ért el. Ez már nem a “szerencsés véletlen” kategóriába sorolható.

Információ:  2 Bolygó | 2 Jövő

fold

kvantum

Kvantummechanika

A kvantumfizikában teljesen más törvények vannak mint a makrovilágban. A kvantummechanika szerint egy részecske egyszerre több helyen lehet. A részecskék a mérés és megfigyelés alapján döntik el adott pillanatban, hogy hol legyenek, ráadásul az összhang fenntartása érdekében fénysebességnél gyorsabban küldenek egymásnak üzenetet. Ez minden idők egyik legnagyobb megoldatlan tudományos és filozófiai titka.

Információ:  Kvantummechanika

fold

ufo25

A negyedik dimenzió

Kétdimenziós élőlény alkothat némi fogalmat arról, hogyan nézhet ki egy háromdimenziós objektum, ha megfigyeli annak kétdimenziós árnyékát. Ugyanígy mi is tanulhatunk a negyedik dimenzió természetéről, ha megfigyeljük az ottani objektumok, jelenségek “árnyékát” a mi világunk fizikai rendszereiben.

4D-ben a tárgyakat nem pontok, vonalak vagy akár felületek határolják, hanem térfogatok. A 3D-s tárgyakat felszínük alakjából azonosítjuk. A 4D-s tárgyak szerkezetével kapcsolatos legtöbb információ azonban a burok belsejében rejlik.

Ha egy 4D-s lény a hiperkockára néz, tekintete először a kocka belsejére esik, nem magára a burokra. A burok csak mellékes, a kép belseje számít igazán. Amikor 4D-s tárgyak vetületét vizsgáljuk, mindig a belső szerkezetre koncentráljunk, ne engedjük, hogy a burok elvonja róla a figyelmünket.

Információ:  A negyedik dimenzió

dim,

fold

future22

Business Development – Innovations & Future Technology

Save the Planet Earth! Innovations & Future Technology

fold

spa6

ufo5

IMN CYBORG NEWS | COMING SOON !!!

Business – Science – Environment

gombhetes

futurespaces

univ3

Látogatók…ne várd őket

Egy napon majd megérkeznek a Látogatók, akár a mi galaxisunkból – akár egy másikból, ne várd őket… mert nem lesz benne sok örömünk.

És mindegyik galaxisban több száz milliárd csillag, közülük pedig több száz millió a mi Napunkhoz hasonló csillag található, amelyek körül több milliárd bolygó, és azok körül a holdjaik keringenek. Ha ismét csak a földi élethez hasonló helyeket vesszük számításba.

Nagy számok…de még emberi léptékkel felfoghatók, viszont tegyük meg azt  a kis kitérőt. De csak óvatosan, mert a világűr, az univerzum olyan mint az óceán, – húz, vonz befele  a mélybe. A Földön készített csillagtérképek már nem sokat érnek, például a Marson is más az ottani reális nézet, a Naprendszeren kívül, vagy pláne egy másik galaxisban aztán már végképp hasznavehetetlenek. De az egy másik történet és blog, inkább abba most  ne menjünk bele, a 3D – és real time / dinamikusan változó – csillagtérkép témakörbe.

galax1

A Milky Way apró porszem az Ic 1011 galaxishoz képest.

galax2

A fenti képen GALAXISOK láthatók, kint a világűrben nincs lent és fent… ha majd XXII. századi detektáló eszközünk lesz, akkor majd kint a világűrben bármerre nézünk végtelen számú galaxist látunk körülöttünk egy hatalmas gömbszerű kiterjedésben. Lábunk alatt, fejünk felett, tőlünk jobbra-balra, elől- hátul, mindenhol. Ez csak egy kis részlet, de már önmagában ez is jól érzékelteti a dolgokat. Tehát….ezek nem csillagok mint a mi Napunk, hanem galaxisok…. mindenhol…. az apró fénypontok is a távoli galaxisok fényei…. döbbenetes.

És mindegyik galaxisban több száz milliárd csillag, közülük pedig több száz millió a mi Napunkhoz hasonló csillag található, amelyek körül több milliárd bolygó, és azok körül a holdjaik keringenek. Ha ismét csak a földi élethez hasonló helyeket vesszük számításba.

De ez még csak egy másik galaxis, nézzünk rá ismét a fenti képre, mindenhol galaxisok, – az apró fényes pontok is azok – amerre csak a mostani technikával rendelkező űrteleszkóp ellát….mindenhol. És persze még úgymond  a látóhatár, az általunk eddig észlelt világon kívül ott van bizony még a többi galaxis. Természetesen nem csak a Földhöz hasonló bolygókon van élet, és nem csak szén alapú rendszerekben kell gondolkozni.

A Hubble új adatai valamint egy kutatócsapat elképzelései alapján amíg korábban a tudósok úgy gondolták 100-200 milliárd galaxis van az univerzumban, az új becslés szerint ennél tízszer több, nagyjából 2 billió.

Aki azt állítja hogy csak a Földön van élet azzal nem érdemes vitatkozni, mert nincs értelme. De ezen témába ne menjünk bele mélyebben, az egy másik blog.  (Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW)

 Információ:  Látogatók…ne várd őket

fold

space.

Időutazás

Most elindulunk egy időutazásra, emberi léptékkel nehezen felfogható időskála lesz amin utazunk.  Ahol nem évszázadok, évezredek, hanem 10-30 millió év egy beosztás. Nagy távolságok, méretek és hatalmas erők, csodálatos élőlények, helyszínek, valamit érdekes információk várnak ránk.

Térben és időben nagy utat fogunk megtenni a dinoszauruszok korszakától egészen a távoli jövőig, amint az a blog címéből is kitűnik.

Információ:  Időutazás | Dinoszauruszok – Kőkorszak – Piramisok – Robot Evolúció – Látogatók – Intergalaktikus Utazás

fold

fc0dc-space18

Kőkorszak vagy űrhajó

ufo20

A CIVILIZÁCIÓK TECHNOLÓGIAI FEJLETTSÉGE, ALAPVETŐEN HAT FOKOZATBAN

Ez a besorolás az energiahozzáférés mellett a tudás birtoklását is elég jól jelzi. A két szempont az energiatermelés és a technológiai fejlettség, amelyek egymással szoros összefüggésben vannak: minél több felhasználható energiával rendelkezik egy adott civilizáció, annál gyorsabban tud fejlődni a technológia, és minél fejlettebb a technológia, annál hatékonyabban tudják kitermelni az energiát.

I. típus: civilizáció, amely a lakóhelyéül szolgáló bolygóra szórt csillagenergiát hasznosítja.
II. típus: szupercivilizáció, amely saját csillagának energiáját teljes egészében hasznosítja.
III. típus: szupercivilizáció, amely a saját galaxisának teljes energiáját uralja és hasznosítja.
IV. típus: univerzum szintű civilizáció, amely az egész világegyetem energiaforrásai felett rendelkezik.
V. típus: multiverzum civilizáció, amely uralja az egész multiverzumot, az összes létező univerzum minden energiája a rendelkezésére áll.
VI. típus: legfelsőbb szintű civilizáció, amely felette áll az időnek és a térnek, így képes akár új univerzumokat is létrehozni.

a0033

A Földön jelenleg az a helyzet hogy ez a civilizáció az energiát még a több millió évvel ezelőtt elpusztult, megkövesedett növényi és állati tetemekből, fosszíliából nyeri, amit nagyon rossz hatásfokkal éget el (kőszén, kőolaj) és a bolygóját sem nagyon tudja elhagyni. Jelenleg sajnos ezen a listán kívüli, 0-s típusú civilizáció, és még nagyon hosszú az út és idő az I. típusú civilizáció eléréséhez is.

Információ:  Kőkorszak vagy űrhajó

fold

We love ❤️ Milky Way | We love ❤️ Pleiades | We love ❤️ Laniakea 

5d194-planet3

Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW

Az intergalaktikus utazás a galaxisok közötti hipotetikus, ember nélküli vagy pilóta nélküli utazás. Saját galaxisunk, a Tejút és még a legközelebbi szomszédaink pld. az Androméda (2,5 M fényév) között is a hatalmas távolságok miatt minden ilyen vállalkozás technikailag sokkal igényesebb lenne, mint a csillagközi utazás. Az intergalaktikus távolságok nagyjából százezrekkel (öt nagyságrenddel) nagyobbak, mint a csillagközi társaik.

A Föld bolygón lakva mi magunk is komplett Naprendszerestül egy galaxisban vagyunk amelyet Tejútrendszernek nevezünk. Galaxisunk fizikailag semmiben sem különbözik a többi spirálgalaxistól, pusztán a Földről észlelt látványa más a megfigyelői pozíciónk miatt.

A Nap ugyanis a Tejútrendszer lapos, nagyjából néhány ezer fényév vastag korongjában található nagyjából félúton – kb. 25.000 fényévre – a látható korong középpontja és annak széle között. A korong átmérője 100.000 fényév méretű.

Tejútrendszer ábrázolása felülnézetben, a Naprendszer becsült pozíciója sárga pont, amely azonban közel sem a méretét mutatja. (NASA)

Ha ezekkel a méretekkel összehasonlítjuk Naprendszerünk méretét, pld. a Nap és a Kuiper-öv két fényórás távolságát, egyszerűen megállapítható hogy bolygórendszerünk milyen apró, pontszerű kis helyet foglal el ebből a korongból. Tehát 100.000 fényév aránylik a 2 fényórához! Belátható hogy a mostani rakéta technológiával még a saját galaxisunk elhagyására sincs esély, ezért más működési elven alapuló technológiákat kell kidolgozni.

Ezeket az intergalaktikus utazásra javasolt módszereket fogjuk röviden áttekinteni a blogban.

Fénynél lassabb utazás:
Személyzet nélküli utazás / Emberi tudattal rendelkező gépek.
Személyzettel történő utazás / Hibernáció. Fúziós torlósugár-hajtómű.

Fénysebességű utazás:
Teleportáció.

Fénynél gyorsabb utazás: Warp drive, térbuborék, helyi tér-idő, féregjárat, hipertér, térugrás, dimenzió váltás.

Információ:  Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW

fold

wi5

wi2

Windowless planes will give passengers a panoramic view of the sky

gombh

We love ❤️ Earth | We love ❤️ Mars | We love ❤️ Space 

planets,

We love Earth | We love Mars | We love Space 

gömb

planet5

Save the Planet Earth!  Business Opportunity | Innovations & Future Technology

Renewable Energy – Water Management – Cleantech – Ecosystem – Biogas and Biofuels – Projects – Innovative Technologies

gombhat
cropped-c682a-ship6

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 Thank you for viewing!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s