Kondenzációs minikazán – magyar piacra – magyar munkaerővel – magyar alkatrészekből

kazan

Társasházi lakások fűtéskorszerűsítése kémény nélküli kivitelben.

Cégünk felismerve a gázkészülék piac egy még betöltetlen üres szegmensét, kifejlesztette a MIKA-6EU 6 kW-os fűtőkészüléket. Újabb fejlesztésünk a MIKA-6E KON – kondenzációs mini kazán.

A készülékek nagyobb részt a magyar piacra készültek, magyar munkaerővel, nagyrészt magyar alkatrészekből összeépítve. Mivel más gyártók nem fejlesztenek ilyen kis teljesítményű készüléket, így a gázkészülék piacon – ipari mintaoltalommal támogatva –egyedülállóak vagyunk a termékekkel.

Konvektoros, gyűjtőkéményes és kémény nélküli lakások fűtés használati meleg víz ellátása MIKA-6EU gázkészülékkel

A MIKA-6E 6 kW-os mini gázkészülék család fejlesztése és gyártása 2010-ben indult el, főként konvektoros lakások fűtés és meleg víz ellátására.

Az OTÉK 6 kW teljesítmény felett korlátozza a homlokzati füstgáz kivezetést valamint az EU rendelete gyakorlatilag megszüntette a gyűjtőkémény használatának lehetőségét a NOx kibocsátás értékének limitálásával.

Korszerű fűtés-és meleg víz ellátás tekintetében gázkészülékként egyedül a Mika család felel meg az említett lakásokban az érvényben lévő rendeleteknek. Az elmúlt 9 évben  több mint 13.000 db készülék került felszerelésre pozitív visszajelzések mellett, mára kinőve az összes gyerekbetegségét.

A kezdeti visszajelzések az alacsony füstgáz hőmérsékletből adódó gyújtóláng elalvásról szóltak valamint a rendszerből eredő készülék szennyeződésekről, melyekre megszületett a megoldás.

A már két éve gyártott EU valamint E KON típus mindenben megfelel a mai kor követelményeinek. Ionizációs gyújtás, modulációs lángszabályozás, automatikus fagyvédelem, szivattyú letapadás  gátlás, távvezérelhetőség, külső hőmérséklet korrekciós lehetőség, vízáramlás és nyomás érzékelés biztosítja az automatikus biztonságos működést magas hatásfokon az ERP által megadott értékeken belül „A” kategóriájú energia címke kiállításával garantálva.

kazan

A készülék jelentős előnye a hagyományos konvektor fűtéssel szemben, hogy 3-4 készülék helyett 1 készülék+radiátor rendszerrel történik a lakás egyenletes hőmérsékletének fenntartása fél fokon belül, szoba termosztáttal vezérelve.

Lényeges, hogy az eddig nehezen fűthető helyiségek (fürdőszoba, folyosó) fűthetővé válnak radiátorral ill. törülköző szárítóval.

A készülék fele akkora, mint a konvektor és alacsony felületi hőmérséklete miatt szellőző nyílással ellátott bútorba is beépíthető.

A magas hatásfok, a kimenő füstgáz alacsony hőmérséklete, a falak felfűtése megközelítőleg 30 % energia megtakarítást eredményez a hagyományos rendszerhez képest. Nem elhanyagolható szempont, hogy a széndioxid kibocsátás is ennyivel csökken.

A készülék váltószelepes típusa indirekt tárolóval meleg víz ellátására is alkalmas, így végképp szükségtelenné teszi a kémény használatát, kiiktatva egy komoly veszélyforrást – a levegő hiányával küzdő átfolyó rendszerű víz melegítőt!

Tavaly szeptembere óta a tervköteles készülékcsere egyszerűsítésre került. A tervfelülvizsgálat  valamint a szilárdsági és tömörségvizsgálat a tervező hatáskörébe került, melyről mindössze bejelentési kötelezettséggel tartozik a szolgáltató felé. Így a folyamat a tervezéstől a kivitelezésig max. 2 napot vesz igénybe. A tervező dönt a mérő óra esetleges le-és felszereléséről, amennyiben nem szikra mentes technológiát ír elő.

Az érvényben lévő rendeletekkel kapcsolatban felmerült néhány félreértés, melyre a szolgáltatói engedélyes írásban választ adott:

  • A C11-es típusú készülék helyére felszerelhető a C13-as típus, a szerzett jog nem veszti érvényét
  • A füstgázkivezetéstől mért 10 méteres oldaltávolság csak 6 kW feletti teljesítményű készülékekre vonatkozik.
  • Középmagas és magas épületekbe beépíthető a MIKA készülékcsalád tagjai korlátozás nélkül.

imntumblr

Kondenzációs minikazán – magyar piacra – magyar munkaerővel – magyar alkatrészekből.

Társasházi lakások fűtéskorszerűsítése kémény nélküli kivitelben.

A kiváló minőségen felül a legfőbb erényük:

Megbízhatóság, szavahihetőség (amit akár telefonon is megígérnek arra a megrendelő biztosan számíthat). Vállalt munkájuk mindig gyors, pontos, határidőre kész, profi minőségben.

imntumblr

57338-imnglobal

सोचो वैश्विक स्तर पर  * 放眼全球  * THINK GLOBAL * 思う グローバル *  فكر عالميا

Business Development – Innovations & Future Technology – Investment

https://intercontact.wordpress.com

75d5c-interenergy

Kapcsolódó kép

innova

Business Development – Innovations & Future Technology – Investment

dim,

feminv

Manufacturer Companies & High Quality Products (20 Companies)

fold

energyhusz

Decarbonising long distance shipping 2020 – 2050

fold

network22

Business and Investment Opportunities in EU

fold

clima

Turning the tide on climate change – Enel Open Innovability

fold

terkepshark.

The OCEARCH an collaborative, inclusive and open-sourced project to geared to helping scientists collect previously unattainable data on animal movements from deep in the world’s oceans.
Track sharks, whales, turtles, seals, dolphins, alligators

fold

¡Muchas gracias a todos y respeto!

gömb

cropped-c682a-ship6

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 Thank you for viewing!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s