Ajándékozzon szeretteinek gyönyörű szép minitigrist!

tigr.

zsww4

Ajándékozzon szeretteinek gyönyörű szép minitigrist!

Maine Coon cicák közvetlenül a tenyésztőtől törzskönyvvel, garanciával, hobby célra eladók!

zsww1

A  Maine Coon egy csodálatosan különleges cica fajta, az USA-beli Maine államból származik. Második nevét – coon, racoon – mosómedvéére emlékeztető farka miatt kapta.

A Maine Coon máig roppant népszerű macska az amerikaiak körében, egyenesen nemzeti macskának számít. Magyarországra ez a fajta 1992-ben érkezett meg, azóta hatalmas népszerűségnek örvend idehaza is. Testileg nagy, impozáns macska: a kandúr hét kilónál is nehezebb, a nőstény 5 kg körüli. Temperamentumos, szívós, jól alkalmazkodó fajta, kedves és ragaszkodó, igazi minitigris!

m45

JELLEM

Barátságos, jó kedélyű és társaságkedvelő, megbízható temperamentummal rendelkező macskák. A jól szocializált Maine Coon kitűnően viszonyul a gyerekekhez, ugyanez vonatkozik más kutyákra és macskákra is. A Maine Coon szeret hancúrozni, mindenre felmászni és játszani, de ha úgy érzi, képes békés és akár lusta macska is lenni, esténként élvezi, ha gazdája ölébe fekhet vagy csak a közelében lehet. Legtöbbjük szereti, ha simogatják és babusgatják, és a heti egyszeri fésülés sem jelent neki problémát. Néha elhangzik, hogy a Maine Coon mindenképpen igényli, hogy szabadon kijárhasson a lakásból, de ez nem igaz.

Ha kölyökkorától a benti léthez szokott, és biztosítják neki a megfelelő mozgásteret és a játszási lehetőséget a lakásban, akkor nagyon boldog lesz. Mivel rendkívül alkalmazkodó fajta, jól érzi magát mind a tanyán, mind a városi lakásban. A Maine Coon nem hangos, de kiereszti hangját, ha valamit el akar érni. Meglepő, de a legtöbb Maine Coon-nak lágy, visszafogott hangja van, ami nem jellemző a hozzá hasonlóan nagy testű macskákra. A Maine Coon későn érő fajta, teljes méretét 3-5 éves kora körül éri csak el, gyermeki természete azonban egész életén át megmarad.

GONDOZÁS

A Maine Coon gondozása nem jelent túl nagy gondot. Struktúrája miatt szőrzete szinte soha nem gubancolódik, ezt a tulajdonságát a tanyasi ősöktől örökölte. Egyes macskák szőrzete lágyabb, főleg azoké, melyek színe fakult árnyalatú, és az ezüst/füstszínű példányoké, ők több gondoskodást igényelnek, de ez közel sem jelent annyi erőfeszítést, mint például a perzsák rendben tartása. Színtől függetlenül a Maine Coont hetente egyszer meg kell fésülni, erre legmegfelelőbb egy műanyag végű sörtés kefe, egyszerű sörtés kefe vagy “juhászkefe” (olyan kefe, amelyet eredetileg a német juhászkutyák számára fejlesztettek ki).

KÜLLEM / TEST

A Maine Coon nagy testű macska, mellkasa széles, teste izmos. Oldalról nézve teste négyszögletes, harmonikus benyomást kelt. Tömzsi lábai általában közepes hosszúságúak. Mancsai nagyok és kerekek, lábujjai között szőrpamacsok látszanak. Farka hosszú. Nyaka közepes hosszúságú. A hímek minden szempontból nagyobbak és impozánsabbak, mint a nőstények, bár némelyik vérvonalnál a nőstények ugyanolyan nagy testűek. Ezek a macskák nagyon lassan fejlődnek, a négyéves kort is elérhetik, mire végleges testméretük kifejlődik.

FEJ

A Maine Coon feje közepesen nagy, széles, pofája szögletes és közepesen hosszúkás. Pofacsontja szembetűnően széles. Az erős áll oldalról nézve egyenes vonalban áll az orral és a felső ajakkal. Az orrvonal közepes hosszúságú. Nagy fülei széles alapúak, végük hegyes, egymástól egy fülszélességnyire állnak. Kívánatos jellemzője a fajtának a hiúzhoz hasonló fülvégi szőrzet. Nagy szemei távol ülnek egymástól, és nagyon kifejezőek. Enyhén dőlnek a szemek, így a külső szemzug a fül felé mutat.

SZŐRZET

A Maine Coon szőrfelépítése sűrű és nehéz, de lágy esésű. A vállakon rövidebb, mint a hátsó lábakon vagy a hason. Kívánatos, hogy szép, telt gallérja legyen.

SZÍNEK

A Maine Coonokat csak “természetes” színekben tenyésztik. Ezek: a fekete, a kék, a vörös, a krém, a teknőctarka és a kék krém, cirmos mintázattal vagy anélkül, fehér foltokkal vagy ezüst-fehér aljszőrzettel. A cirmos minta lehet csíkos (makréla), pettyes és foltos (klasszikus). Bármilyen mennyiségű fehér szín megengedett ugyanúgy, mint a hófehér szín. A szemszín is lehet bármilyen – a hófehér vagy sok fehérrel rendelkező macskáknál a szem kék vagy két különböző színű is lehet (felemás szemszín). A fajtánál nem megengedettek a Távol-Keletről származó macskákra jellemző szőrszínek, ilyen a colorpoint, a burma vagy a tonkinéz színezet, a fahéj, az őzbarna, a csokoládé és a lila.

m46

MEGJEGYZÉS

A Maine Coon eredetéről különféle történetek keringenek. Egyes feltételezések szerin ugyanis a fajta felmenői a norvég erdei macskák lehetnek, akik a vikingekkel éltek. Az is elterjedt már, hogy az első Maine Coonokat mosómedvékkel való keresztezéssel állították elő, ezért van a cirmos példányoknak vastag, gyűrűzött farka. Az ilyesfajta keresztezés genetikailag egyáltalán nem lehetséges. Egy másik, jól ismert történet szerint Coon, egy angol hajóskapitány vitte több száz évvel ezelőtt az angóramacskákat  Angliából az Egyesült Államokba, és azok keveredtek elvadult házi macskákkal. A cicák aztán Mainbe-ben alkalmazkodtak a zord körülményekhez, ezért lett nagy bundájuk és termetük. A maine előtaggal kapcsolatban egységes mindenki véleménye, azaz a maine az észak-amerikai Maine államra utal. A fajta egyébként az állam hivatalos macskája is.

Másik magyarázat arra, hogy hogyan kerülhetett Észak-Amerikába ez a típus, az, hogy a Kanadába utazni vágyó francia Marie Antoinette királyné előre küldte ingóságait és egy norvég erdei macskát, amely aztán kanadai macskahölgyekkel ismerkedve létrehozta a Maine Coon változatot. A királyné, már sosem érkezett meg Észak-Amerikába, kedvenc macskája új fajtát alapítva mégis meghódította a kontinenst. Hogy mi igaz a fentiekből, már nem tudjuk kideríteni, de annyi bizonyos, hogy már a kezdetektől szerették ez a cicát kiváló egerészkészségéért és nyugodt, szelíd jelleméért. A Maine Coon hivatalos tenyésztése 1861-ben kezdődött meg, az első siker az 1895-ben a Madison Square Gardenben megrendezett kiállítás volt, ahol is a nagydíjat vitte el egy Maine Coon cica.

A Maine Coont természetes macskafajtaként tartják számon, éppen ezért más fajtákkal való keresztezése tiltott.

A Maine Coonoknak öt lábujjal kell rendelkezniük mellső, és négy lábujjal hátsó lábukon. A több lábujjúság miatt kizárják őket szinte az összes macskaszervezet kiállításáról. Ennek ellenére igen sok Maine Coont tenyésztenek több lábujjai, és vannak tenyésztők, akiknek kifejezetten az a céljuk, hogy ezt a jelenséget előállítsák tenyészetükben.

FORRÁSOK

A fajtaleírásokat több szakkönyv, wikipediás cikk, külföldi honlapok és fórumok összevetése alapján készítettük el. A fajtaszakértő által ellenőrzött cikkeket magyar tenyésztők lektorálták.

dim4

MOST EGY OLYAN MAGYAR TENYÉSZTŐT MUTATUNK BE AHOL A TULAJDONOS SZEMÉLYE GARANCIA A KIVÁLÓ MINŐSÉGRE

Az elmúlt évek során mindvégig a céltudatosság, szakmai elhivatottság, igényesség, nyitott szemlélet, megbízhatóság, versenyképes árak maradt számára a fontos, iránymutató tényező.

A Maine Coon cicák fenti rövid ismertetője után következzék tehát most a közvetlenül a tenyésztőtől megvásárolható cicusok rövid bemutatása. Már amennyiben ez pár képben lehetséges….hiszen ezek az aranyos “cukorfalatok”… “mozgó puha gombolyagok”… élőben szenzációsan gyönyörűek….mindegyikük tüneményes….meglátni és megszeretni őket, csupán egy pillanat is elég hozzá.

mc7

mc6

mc5

mc3

mc2

mc1

Barátságos, jó kedélyű és társaságkedvelő, megbízható temperamentummal rendelkező macskák. Várható élettartamuk 12-15 év.

További fotók, szeretettel várjuk az új Maine Coon cica gazdikat.

( A képekre kattintva mindegyik cica nagy méretben is megtekinthető egyenként. )

Mindegyik cica 2x oltott, féreghajtott, szobatiszta. A szülők HCM, SMA, PKDef negatív genetikai tesztekkel rendelkeznek, ezekre garanciát vállalok, ami azt jelenti, hogy ha a kiscica ezen betegségek miatt meghalna térítésmentesen másik cicát adok. A cicák Budapesten tekinthetők meg, előzetes időpont egyeztetés után. Telefon: +36 20 331 8694  Zsuzsanna.

zsuzsanna

Kapcsolódó kép

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ.
Látogasd meg ezt a további néhány oldalt is! 

fold

Legkülönlegesebb Növények a bolygón

giants

ISMERD MEG AZ ÉLET FÁJÁT !
Legkülönlegesebb növények a bolygón. A világ legrégebbi, legmagasabb, legnagyobb és legfenségesebb fái.
Matuzsálem valójában olyan öreg, hogy a bronzkor óta létezik. Még a nagy piramisokat is megelőzi! Látta az utolsó mamutokat is kipusztulni.
Ismerd meg a legendás „Életfa” másnéven „az Égboltba vezető létra” történetét!

Információ és videók: Legkülönlegesebb növények a bolygón

fold

Avatar – ne keresd, már régóta itt van a szemed előtt ezen a bolygón is!

ava

Egy komplex, csodálatosan működő rendszert fogunk most megismerni. A blog elolvasása, és a videók megtekintése után remélhetőleg sokan fognak másként tekinteni a környezetükben lévő növényekre, – akár a benti szobanövényekre, de főleg a kinti erdők világára –  ezen a Föld nevű bolygón.

A természetes állapotú erdők olyan szuperorganizmusoknak tekintendők, amelyekben  az azonos fajú fák kapcsolódnak egymáshoz, és közös ellátó, illetve hírközlő rendszert hoznak létre. Gyakorlatilag egy internet hálózat van a föld felszíne alatt, de ez több attól ez már egy élő avatar rendszerszinten, mint azt majd látni fogjuk.

Alapvetően sokféle kommunikáció létezik  a növényeknél:  – föld alatt  – föld felett (hangok, illatok, rezgések) – morfogenetikus mező. A fák nem csak kommunikálnak egymással, de a gyökereiken keresztül tápanyagot is el tudnak juttatni egy másik fajtársukhoz. 

Egy talpalatnyi föld alatt több száz kilométernyi gombafonalhálózat lapul. Ahol az apró, láthatatlan gyökérsejtek és a szintén mikroszkopikus nagyságú fonalak találkoznak, ott megy végbe az információcsere. Ez gyakorlatilag egy erdei föld alatti internet, sőt sokkal több attól, egy avatar.

Sosem gondoltuk volna, de a fák úgy kommunikálnak egymással, mint az emberek:
– ezeken az érzékeny összekötő fonalakon keresztül jelezni tudják a másik számára, ha veszély közeleg,
-tápanyagot tudnak küldeni, ha épp az adott növényt a kiszáradás fenyegeti
-de érzékelni tudják a rokoni kapcsolatokat is egymás között.

A fák beszélgetnek – gyakran óriási távolságokból is. Tudjunk meg többet a fák harmonikus, mégis bonyolult társadalmi életéről, és kezdjük más szemmel nézni a természet világát

További érdekes információk és szenzációs videók a blogban!

Információ és videók: Avatar – ne keresd, már régóta itt van a szemed előtt ezen a bolygón is!

fold

cropped-c682a-ship6

NATURE IS BEAUTY
BEAUTY IS NATURE
WE ARE ENGINEERS
BUT WHO ENGINEERED US?

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 THANK YOU FOR VIEWING!

Leave a comment