Földön kívüli élet – Extraterrestrial life

planetgalax

“Láttuk, mi lehet odakint. És tudjuk, hogyan találhatnánk meg. Csak egy dolgunk van hátra. Megkeresni.”

Bemutatunk egy olyan múzeumot, amelyben az univerzumban létező mindenféle életforma megtalálható Ez az élmény végigvezet minket az idegen élet lehetséges formáin, a kísértetiesen ismerőstől a teljesen egzotikusig, a Föld belsejétől az univerzum legellenségesebb zugáig.

planetk

Az új kutatások felforgatják elképzelésünket az életről és arról, hogy hol rejtőzhet: nem csak a Földhöz hasonló bolygókon, ahol a lények utánozhatják azt, amit bolygónkon ismerünk, hanem olyan távoli helyeken is, mint a halott csillagok szíve és a gázóriások gyűrűi, kisbolygók. Sehol az univerzumban nincs korlátozás.

planetd

Csak akkor ismerjük meg igazán önmagunkat, ha tudjuk, mi van még odakint. Ez a gondolatkísérlet bepillantást enged abba, hogy mi lehet odakint, hogyan találhatjuk meg, és milyen messzire nyúlhat a természet képzelete.

planetz

Több billió bolygó, amelynek mind megvan az egyedi vegyi üstje, és mind átestek a saját komplex evolúciójukon.

futurespaces

Gondolkodásunk vezérlésére az idegen élet múzeumát két kiállításra fogjuk osztani:
1. kiállítás – Az általunk ismert élet C+H2O alap. Olyan biokémiájú lények otthona mint a miénk.
2. kiállítás – Az általunk nem ismert élet. Egzotikus biokémia. Olyan lények otthona melyek kihívják a jelenlegi életfelfogásunkat.

life22

(Aki nem tud jól angolul, az a lenti képre kattintva és majd utána a YouTube oldalon külön megnyitva a videót az ottani fogaskerék jelnél tudja a magyar nyelvű feliratot beállítani. Mindenképp érdemes, mert sok hasznos információt tartalmaz ez a film, valamint a 2. kiállítás különösen érdekes dolgokat…finoman fogalmazva.)

Az Idegen Élet Múzeuma The Museum of Alien Life (4K)

galax

Kik a világegyetem urai? Mi vagyunk az egyetlen értelmes élet, vagy valami más lappang odakint?

Immár 60 éve kutatjuk az eget az idegen intelligencia jeleit keresve, a kapcsolatra vágyódva – hiába. De az új ötletek és technológiák kezdik megváltoztatni a játékot.

Büszkén mutatjuk be a Life Beyond trilógia harmadik fejezetét: Óriások nyomában. Ezen az úton látni fogjuk, meddig jutottunk el az intelligens élet keresésében, hogyan kommunikálnak egymással, mennyire lehetnek fejlettek, és mit jelentene, ha valóban kapcsolatba lépnénk.

Több ezer évbe telhet egy felfedezés. De amíg a rejtély tart, az óriások keresése folytatódik. A vérünkben van, hogy tudni akarjuk.

Óriások nyomában. Vadászat az intelligens idegen életre — In Search of Giants. The Hunt for Intelligent Alien Life (4K)

galax

Égő jégvilágok, csillagoknál forróbb bolygók, fémfelhők, holtak hamvaiból született zombivilágok, oázisbolygók stb.

Ha bárhová ellátogathatnál a galaxisban, hova mennél?
Ismerd meg a Navis III-at: egy képzeletbeli hajó, amely elvisz bárhová a Tejútrendszerben. Első útja az emberiség által eddig felfedezett legvadabb bolygók körútjára indít el minket: láthatunk olyan világokat, amelyek dacolnak a hiedelmekkel, a bolygó oázisoktól a perzselő, forró gázóriásokig, fémfelhőkkel, gyémántesővel, pulzár töltött részecskéiből záporok.. fém porviharok, gyémánt, rubin, zafir bolygók stb.

Ahogy egyre messzebb nyomulunk az űrben, magunk mögött hagyjuk az ismerőst, és egy minden emberi felfogást meghaladó világra bukkanunk. A GLIESE 436 B nagyjából annyira különbözik a Földtől amennyire csak lehet.

Csillagához rendkívül közel kering, felszínén perzselő 438 C fok van. Egy ilyen bolygón hatalmas magmatengerekre számíthatunk, de az a Neptumusz méretű világ valami egészen más. Az égő jég világa…..  Hatalmas gravitációja az légkörben levő vízgőzt a jég egzotikus formájába az Ice-VII-be tömöríti. A nyomás itt olyan intenzív, hogy a jég elbírja az égési hőmérsékletet, anélkül hogy elpárologna.

Az univerzum legtöbb bolygója veszélyes lesz az emberi életre. De 39 fényévre egy apró vörös törpecsillag egy potenciális bolygóoázis otthona.

Becslések szerint a Nap-szerű csillagrendszerek közel fele egynél több napot tartalmaz. Ezek olyan világok, amelyek nem csak kettő vagy három, de akár négy csillag körül is keringenek.

Ez a csillagközi utazás bepillantást enged a természet képzeletének mélységébe…. és utat gyújt a jövő úttörőinek, akik egy napon olyan tájakra tűzhetik zászlóikat, amelyeket elképzelni sem tudunk

AZ ŰR LÁTNIVALÓI: Utazás látványos idegen világokba — THE SIGHTS OF SPACE: A Voyage to Spectacular Alien Worlds

galax

Egy ekkora Univerzumben nem tartom valószínűnek a földi élet egyedüliségét, ha teremtés történt vagy csak a véletlenek sokasága játszott közre akkor sem.

Adj egy esélyt magadnak és az emberi kíváncsiságodnak, kirándulj egyet messze a város fényétől, ahol a városi fényszennyezés nem nyomja el ezt a csodát ami az orrod előtt van.

A tiszta fényszennyezés mentes eget bámulva este eléd tárul egy csoda, amely megannyi kérdést tesz fel és az emberi kiváncsiságod által az X ezer éves teremtés, és a biblia nem tud elegendő választ adni a kérdéseidre és pont akkor fogsz rájönni, hogy tévedésben élsz.

Egy ekkora Univerzumban nem tartom valószínűnek a földi élet egyedüliségét. Ha teremtés történt, vagy csak a véletlenek sokasága játszott közre akkor sem.

Az Univerzum eddigi története, Timelapse videó – magyar nyelven

galax

dim4

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ.
Látogasd meg ezt a további néhány oldalt is! 

a0033

Idegen Létformák – Időtlen Galaktikus Szupercivilizációk

Ha a Föld négy és félmilliárd éves létezését 24 órába sűrítenénk, 10.000 év leforgása egyetlen másodperc töredékének felelne meg. Ezt az analógiát követve az idő amit az emberiség eddig a Földön töltött úgy maximum fél percet tenne ki.

Tulajdonképpen ha találkoznánk egy V. típusú civilizációval, lehet, hogy annyira meghaladnák elménket, hogy fel se fognánk, hogy egy másik élőlénnyel állunk szemben. Ha pedig a VI. típusú civilizációt nézzük akkor az már ahhoz hasonló ahogyan az isteneket elképzeljük, már nem csak a tér-idő ura hanem teremteni is tud.

Induljunk el a fenti rövid bevezetés után, és nézzük meg – egyáltalán hogyan lehet elképzelni gondolati síkon – hogy milyenek is lehetnek az olyan ( számunkra időtlen, ősidőktől létező ) idegen létformák amelyek már több százezer, de akár több millió éves szupercivilizációk.

Nem 24 órából fél perc, hanem több óra. Sok-sok óra, akár 4-5, de akár 10 óra is lehetséges a földi analógiához képest.

Fél perc aránylik az 5-10 órához, brutális különbség, főleg ha nem lineáris, hanem exponenciális fejlődésben gondolkozunk, mert egy adott technológiai szint elérése után az utóbbi törvényszerű.

Ha csak a földi robot evolúció – önmagukat fejlesztő és sokszorosító robotok, és a nanotechnológia jövőképét vesszük alapul, már az is megdöbbentő változásokat hoz majd a bolygón még ebben az évszázadban. Amely időtartam a galaktikus idővonalon, mint léptéket tekintve szinte nem is mérhető.

Nem lesz könnyű, még így sem, hogy csak a legminimálisabb, az alapinformációkat adjuk át. Az első kisebb megdöbbenés talán már a 2 galaxisnál indul…. Látható, hogy a Milky Way apró porszem az IC 1011 galaxishoz képest. És ez még csak egy másik galaxis (de már itt sakk – matt / emberiség… és hol van még ettől az univerzumi szint és nagyságrend, mint azt most majd röviden áttekintjük).

Nézzük  a számokat és az esélyeket röviden ezzel kapcsolatban.  Mindenképp  a mi galaxisunkban maradjunk belül mert a nagyobb – több galaktikus – lépték számunkra már szinte felfoghatatlan (majd teszünk egy kis kitérőt és látni fogjuk hogy miért is az).

És bizony még így nagyon leredukálva, csak a földi élethez hasonló  paraméterekkel is már hatalmas számok jönnek ki. Mai becslések alapján 150-400 milliárd csillag található galaxisunkban. Legújabb ismereteink szerint valószínűleg minden csillag körül kering bolygó. Legalább egy, de inkább több… minden csillag körül.

e3b59-milky252c

Ezen csillagok közt nagyon sok a mi Napunkhoz hasonló égitest van, de még sokkal több ami tőle kisebb. Ezek a vörös törpék és körülöttük keringő bolygókon is lehet élet, de most mi szigorúak vagyunk és csak a földi élethez hasonló helyeket nézzük.

A Nap típusú csillagok egyötöde körül kering a Földhöz hasonló exobolygó, amely a miénkhez hasonló kőzetanyagból áll, és esély van arra, hogy folyékony víz lehet a felszínén. Ez borzasztó nagy szám, nagyon nagy, és ez még csak a Tejútrendszer.

Azt jelenti, hogy csak a mi galaxisunkban legalább néhány milliárd ilyen potenciálisan lakható bolygó létezhet. Nagy részük bizonyára nem lakható, de ha az egymilliárdnak csak egy kis része élhető, az is még mindig sok, több milliós nagyságrendű.

3e26b-plan2

Nagy számok…de még emberi léptékkel felfoghatók, viszont tegyük meg azt  a kis kitérőt. De csak óvatosan, mert a világűr, az univerzum olyan mint az óceán, – húz, vonz befele  a mélybe.

A Földön készített csillagtérképek már nem sokat érnek, például a Marson is más az ottani reális nézet, a Naprendszeren kívül, vagy pláne egy másik galaxisban aztán már végképp hasznavehetetlenek.

De az egy más szintű szupercivilizációs történet és blog, inkább itt most ne menjünk bele mélyebben a gondolat által vezérelt űrhajók, valamint a real time idejű, dinamikusan változó 3D holografikus csillagtérképek témakörbe.

galax1

A Milky Way apró porszem az IC 1011 galaxishoz képest.

galax2

A fenti képen GALAXISOK láthatók, kint a világűrben nincs lent és fent… ha majd XXII. századi detektáló eszközünk lesz, akkor majd kint a világűrben bármerre nézünk végtelen számú galaxist látunk körülöttünk egy hatalmas gömbszerű kiterjedésben. Lábunk alatt, fejünk felett, tőlünk jobbra-balra, elől- hátul, mindenhol. Ez csak egy kis részlet, de már önmagában ez is jól érzékelteti a dolgokat. Tehát….ezek nem csillagok mint a mi Napunk, hanem galaxisok…. mindenhol…. az apró fénypontok is a távoli galaxisok fényei…. döbbenetes.

És mindegyik galaxisban több száz milliárd csillag, közülük pedig több száz millió a mi Napunkhoz hasonló csillag található, amelyek körül több milliárd bolygó, és azok körül a holdjaik keringenek. Ha ismét csak a földi élethez hasonló helyeket vesszük számításba.

De ez még csak egy másik galaxis, nézzünk rá ismét a fenti képre, mindenhol galaxisok, – az apró fényes pontok is azok – amerre csak a mostani technikával rendelkező űrteleszkóp ellát….mindenhol. És persze még úgymond  a látóhatár, az általunk eddig észlelt világon kívül ott van bizony még a többi galaxis. Természetesen nem csak a Földhöz hasonló bolygókon van élet, és nem csak szén alapú rendszerekben kell gondolkozni.

A Hubble új adatai valamint egy kutatócsapat elképzelései alapján amíg korábban a tudósok úgy gondolták 100-200 milliárd galaxis van az univerzumban, az új becslés szerint ennél tízszer több, nagyjából 2 billió.

Aki azt állítja hogy csak a Földön van élet azzal nem érdemes vitatkozni, mert nincs értelme. De ebbe a témába most ne menjünk bele mélységében, az egy másik blog.

A galaxisok Hubble-féle osztályozása. Jobbra fent a közönséges spirálisok, lent a küllős spirálisok, balra az elliptikusok láthatók.

planetdim3

A mi galaxisunkban ennyi csillagot látunk este ha felnézünk az égre.

1f366-galaxy11

Naprendszerünk 225 millió évente tesz meg egy fordulatot Tejút galaxis központja körül. Amikor legutóbb volt a jelenlegi helyzetében, a dinoszauruszok éppen csak elkezdtek kóborolni a Földön.

Bemelegítés 3000 km. Azután START – Térben is Időben határok nélkül.

galaxy12

Információ: Idegen Létformák – Időtlen Galaktikus Szupercivilizációk

galax

civ12

A Föld ősi civilizációs történelme – Egy földönkívüli szemszögéből
— Lásd / Kilencedik fejezet / Az események időrendje —

Több száz millió ember hallott már róla – azonban közülük csak páran tudják a konkrét igazságot.
Nem rövid és könnyű pár soros olvasmány, de mindenképpen érdemes végigolvasni figyelmesen és türelmesen. Majd azután elgondolkozni a dolgokon — lesz pár dolog…

Azonban, mint minden más témakörben, úgy most sem foglalunk állást – sem pro –sem kontra. Itt is – ez esetben is mindenkinek saját maga kell eldöntenie, hogy mit gondol róla.

Minden nyitott gondolkozású, és a világ dolgai iránt érdeklődő embernek a szíves figyelmébe ajánljuk tehát ezt a nagyon figyelemfelkeltő és elgondolkoztató témát.

Információ:  A Föld ősi civilizációs történelme – Egy földönkívüli szemszögéből

galax

viz2

EURÓPA – TRITON – ENCELADUS – GANYMEDE – CALLISTO – TITÁN
TÁVOLI, IDEGEN VILÁGOK TENGEREI, ÓCEÁNJAI AMELYEK MÉLYSÉGE TITKOKAT REJT, ÉS FELFEDEZÉSRE VÁR

Víz és jégbolygók, holdak ahol szintén lehet földön kívüli élet

Ideje átértékelni az eddigi lakható bolygókról és holdakról alkotott múlt századi elméleteket.
Tudjuk, hogy a Föld a saját jégkorszakainak során is lakható maradt, mert az élet még a fagyott epizódok előtt kezdődött és jóval utána is létezik. Minden életforma azonban az óceánokban létezett akkoriban.

Az élet lehetséges előfordulási helyeként a kőzetbolygókon kívül egy másik kategóriát is figyelembe kell tehát venni. Ez pedig konkrétan a fagyott jégbolygók  – jégholdak világa, melyek felszínét folyadék, vagy fagyott jégréteg borítja, amely alatt mély óceánok találhatók.

A jég alatti vizet az ottani vulkánok, és a bolygó – vagy hold belső magjának hője melegítheti és ezáltal a körülmények hasonlóak lehetnek a földi óceánok életfeltételeihez. Tehát hasonló hőmérséklet, nyomás és folyékony víz esetén az élet ugyanúgy kialakulhatott és létezhet ezekben az óceánokban, víz alatti világokban. mint a Föld bolygón.

Információ:  Víz és jégbolygók, holdak ahol szintén lehet földön kívüli élet

galax

bd656-intel

simu1

Szimulált világok

A Mátrix alapkérdése – ha a tudomány és a virtuális valóság egyre inkább képes arra hogy átverje az emberi agyat, akkor hogyan lehetünk biztosak abban, hogy az agyunk éppen most nincs átverve?

Ha egy civilizáció (akármilyen, akárhol) túl tud haladni önmagán, azaz el tudja érni azt a fejlettségi állapotot, amit mi emberek poszthumánnak nevezünk, képessé válik univerzum szintű és méretű szimulációk létrehozására és futtatására. Ha ezt elfogadjuk, és hozzáadjuk az univerzumunk méretét – galaxisok milliárdjaiban csillagok milliárdjai körül keringő milliárdszor milliárd bolygó – , akkor igen valószínű, hogy ez már meg is történt.

Olyannyira valószínű hogy akár azt is jelentheti, hogy egy olyan nagy és kiterjedt láncolatban vagyunk egy láncszem, amely szimulációkban létező szimulációkban létrehozott szimulációkból áll.

Ez pedig akármennyire is riasztónak vagy degradálónak is hangzik, sokkal valószínűbb, mint az hogy a világegyetemben létező első civilizáció vagyunk mi, emberek.

Információ: Szimulált Világok

galax

ngs

Hold – Mars – 2122

NÉZZÜNK SZÉT A HOLDON – MARSON – ÉS A VILÁGŰRBEN 2122-BEN
De indulásunk előtt még tekintsünk vissza egy kicsit a múltba, és nézzük meg milyen is volt a helyzet a Földön, ezelőtt 100 évvel a 2010-es, 20-as években, az első űrtelepesek megindulása előtt.

Üdvözlet a Jövőből

A Stanford Torust ezelőtt 100 évvel, a 2000-es évek elején gondolhatták akár az idegen civilizációk űrhajójának is. A Stanford Torus az akkori tudomány vélekedése szerint egy Unidentified Flying Objects (UFO) beépített időgéppel. Lényegében majdnem jól gondolták, ha megnézik ezt visszaküldött videot, talán kapnak majd pár dologra választ.

Az IDŐ…. Földön  / nap —- Marson / sol —- Milky Way / Galaktikus Idő / 203-209X

Ajánljuk szíves figyelmetekbe a 204X korszakot…

Információ: Hold – Mars – 2122

galax

We love ❤️ Milky Way | We love ❤️ Pleiades | We love ❤️ Laniakea 

5d194-planet3

Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW

Az intergalaktikus utazás a galaxisok közötti hipotetikus, ember nélküli vagy pilóta nélküli utazás. Saját galaxisunk, a Tejút és még a legközelebbi szomszédaink pld. az Androméda (2,5 M fényév) között is a hatalmas távolságok miatt minden ilyen vállalkozás technikailag sokkal igényesebb lenne, mint a csillagközi utazás. Az intergalaktikus távolságok nagyjából százezrekkel (öt nagyságrenddel) nagyobbak, mint a csillagközi társaik.

A Föld bolygón lakva mi magunk is komplett Naprendszerestül egy galaxisban vagyunk amelyet Tejútrendszernek nevezünk. Galaxisunk fizikailag semmiben sem különbözik a többi spirálgalaxistól, pusztán a Földről észlelt látványa más a megfigyelői pozíciónk miatt.

A Nap ugyanis a Tejútrendszer lapos, nagyjából néhány ezer fényév vastag korongjában található nagyjából félúton – kb. 25.000 fényévre – a látható korong középpontja és annak széle között. A korong átmérője 100.000 fényév méretű.

Tejútrendszer ábrázolása felülnézetben, a Naprendszer becsült pozíciója sárga pont, amely azonban közel sem a méretét mutatja. (NASA)

Ha ezekkel a méretekkel összehasonlítjuk Naprendszerünk méretét, pld. a Nap és a Kuiper-öv két fényórás távolságát, egyszerűen megállapítható hogy bolygórendszerünk milyen apró, pontszerű kis helyet foglal el ebből a korongból. Tehát 100.000 fényév aránylik a 2 fényórához! Belátható hogy a mostani rakéta technológiával még a saját galaxisunk elhagyására sincs esély, ezért más működési elven alapuló technológiákat kell kidolgozni.

Ezeket az intergalaktikus utazásra javasolt módszereket fogjuk majd röviden áttekinteni.

Fénynél lassabb utazás:
Személyzet nélküli utazás / Emberi tudattal rendelkező gépek.
Személyzettel történő utazás / Hibernáció. Fúziós torlósugár-hajtómű.

Fénysebességű utazás:
Teleportáció.

Fénynél gyorsabb utazás: Warp drive, térbuborék, helyi tér-idő, féregjárat, hipertér, térugrás, dimenzió váltás.

Információ:  Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW

gombh

We love ❤️ Earth | We love ❤️ Mars | We love ❤️ Space 

planets,

We love Earth | We love Mars | We love Space 

gömb

planet5

Save the Planet Earth!  Business Opportunity | Innovations & Future Technology

Renewable Energy – Water Management – Cleantech – Ecosystem – Biogas and Biofuels – Projects – Innovative Technologies

gombhat
cropped-c682a-ship6

NATURE IS BEAUTY
BEAUTY IS NATURE
WE ARE ENGINEERS
BUT WHO ENGINEERED US?

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 Thank you for viewing!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s