Látogatók…ne várd őket

univ3

planetgalax

Egy napon majd megérkeznek a Látogatók, akár a mi galaxisunkból – akár egy másikból, ne várd őket… mert nem lesz benne sok örömünk.

Nézzük  a számokat és az esélyeket röviden ezzel kapcsolatban.  Mindenképp  a mi galaxisunkban maradjunk belül mert a nagyobb – több galaktikus – lépték számunkra már szinte felfoghatatlan (majd teszünk egy kis kitérőt és látni fogjuk hogy miért is az).

És bizony még így nagyon leredukálva, csak a földi élethez hasonló  paraméterekkel is már hatalmas számok jönnek ki. Mai becslések alapján 150-400 milliárd csillag található galaxisunkban. Legújabb ismereteink szerint valószínűleg minden csillag körül kering bolygó. Legalább egy, de inkább több… minden csillag körül.

e3b59-milky252c

Ezen csillagok közt nagyon sok a mi Napunkhoz hasonló égitest van, de még sokkal több ami tőle kisebb. Ezek a vörös törpék és körülöttük keringő bolygókon is lehet élet, de most mi szigorúak vagyunk és csak a földi élethez hasonló helyeket nézzük.

A Nap típusú csillagok egyötöde körül kering a Földhöz hasonló exobolygó, amely a miénkhez hasonló kőzetanyagból áll, és esély van arra, hogy folyékony víz lehet a felszínén. Ez borzasztó nagy szám, nagyon nagy, és ez még csak a Tejútrendszer.

Azt jelenti, hogy csak a mi galaxisunkban legalább néhány milliárd ilyen potenciálisan lakható bolygó létezhet. Nagy részük bizonyára nem lakható, de ha az egymilliárdnak csak egy kis része élhető, az is még mindig sok, több milliós nagyságrendű.

3e26b-plan2

Nagy számok…de még emberi léptékkel felfoghatók, viszont tegyük meg azt  a kis kitérőt. De csak óvatosan, mert a világűr, az univerzum olyan mint az óceán, – húz, vonz befele  a mélybe.

A Földön készített csillagtérképek már nem sokat érnek, például a Marson is más az ottani reális nézet, a Naprendszeren kívül, vagy pláne egy másik galaxisban aztán már végképp hasznavehetetlenek.

De az egy más szintű szupercivilizációs történet és blog, inkább itt most ne menjünk bele mélyebben a gondolat által vezérelt űrhajók, valamint a real time idejű, dinamikusan változó 3D holografikus csillagtérképek témakörbe.

galax1

A Milky Way apró porszem az Ic 1011 galaxishoz képest.

galax2

A fenti képen GALAXISOK láthatók, kint a világűrben nincs lent és fent… ha majd XXII. századi detektáló eszközünk lesz, akkor majd kint a világűrben bármerre nézünk végtelen számú galaxist látunk körülöttünk egy hatalmas gömbszerű kiterjedésben. Lábunk alatt, fejünk felett, tőlünk jobbra-balra, elől- hátul, mindenhol. Ez csak egy kis részlet, de már önmagában ez is jól érzékelteti a dolgokat. Tehát….ezek nem csillagok mint a mi Napunk, hanem GALAXISOK …. mindenhol…. az apró fénypontok is a távoli galaxisok fényei…. döbbenetes.

És mindegyik galaxisban több száz milliárd csillag, közülük pedig több száz millió a mi Napunkhoz hasonló csillag található, amelyek körül több milliárd bolygó, és azok körül a holdjaik keringenek. Ha ismét csak a földi élethez hasonló helyeket vesszük számításba.

De ez még csak egy másik galaxis, nézzünk rá ismét a fenti képre, mindenhol galaxisok, – az apró fényes pontok is azok – amerre csak a mostani technikával rendelkező űrteleszkóp ellát….mindenhol. És persze még úgymond  a látóhatár, az általunk eddig észlelt világon kívül ott van bizony még a többi galaxis. Természetesen nem csak a Földhöz hasonló bolygókon van élet, és nem csak szén alapú rendszerekben kell gondolkozni.

A Hubble új adatai valamint egy kutatócsapat elképzelései alapján amíg korábban a tudósok úgy gondolták 100-200 milliárd galaxis van az univerzumban, az új becslés szerint ennél tízszer több, nagyjából 2 billió.

Aki azt állítja hogy csak a Földön van élet azzal nem érdemes vitatkozni, mert nincs értelme. De ebbe a témába most ne menjünk bele mélységében, az egy másik blog. Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds

a0033

A CIVILIZÁCIÓK TECHNOLÓGIAI FEJLETTSÉGE, ALAPVETŐEN HAT FOKOZATBAN

Ez a besorolás az energiahozzáférés mellett a tudás birtoklását is elég jól jelzi. A két szempont az energiatermelés és a technológiai fejlettség, amelyek egymással szoros összefüggésben vannak: minél több felhasználható energiával rendelkezik egy adott civilizáció, annál gyorsabban tud fejlődni a technológia, és minél fejlettebb a technológia, annál hatékonyabban tudják kitermelni az energiát.

I. típus: civilizáció, amely a lakóhelyéül szolgáló bolygóra szórt csillagenergiát hasznosítja.
II. típus: szupercivilizáció, amely saját csillagának energiáját teljes egészében hasznosítja.
III. típus: szupercivilizáció, amely a saját galaxisának teljes energiáját uralja és hasznosítja.
IV. típus: univerzum szintű civilizáció, amely az egész világegyetem energiaforrásai felett rendelkezik.
V. típus: multiverzum civilizáció, amely uralja az egész multiverzumot, az összes létező univerzum minden energiája a rendelkezésére áll.
VI. típus: legfelsőbb szintű civilizáció, amely felette áll az időnek és a térnek, így képes akár új univerzumokat is létrehozni.

A Földön jelenleg az a helyzet hogy ez a civilizáció az energiát még a több millió évvel ezelőtt elpusztult, megkövesedett növényi és állati tetemekből, fosszíliából nyeri, amit nagyon rossz hatásfokkal éget el (kőszén, kőolaj) és a bolygóját sem nagyon tudja elhagyni. Jelenleg sajnos ezen a listán kívüli, 0-s típusú civilizáció, és még nagyon hosszú az út és idő az I. típusú civilizáció eléréséhez is.

ufo

Egy napon majd megérkeznek a Látogatók… nos tehát amikor már itt vannak…

Egyedül vagyunk az Univerzumban? Ha szinte végtelen galaxis van a megfigyelhető univerzumban és legalább 500 milliárd bolygó a Tejútban, nem gondolod, hogy mostanra valamit kellett volna találnunk?

Még ha a bolygók milliárdjainak apró százalékán van csak intelligens élet, akkor is nagyon sok földönkívüli civilizációnak kell lennie. Mégis, nem láttunk eddig semmit. Hol vannak ők? Továbbra is csodálkozunk azon, hogy miért nem vettük észre ilyen sokáig őket, és nem volt kapcsolat felvétel.

De mi van, ha elmondom nektek, hogy az összes földönkívüliek közül a legbarátságosabb is elpusztíthatja az egész civilizációnkat? Az elméleteinket az univerzum többi részére akarjuk alkalmazni. Bízunk benne hogy az idegenek meglátogatnak minket, még akkor is ha mi saját magunk eddig még ki sem mozdultunk bolygónkról a saját csillagrendszerünkön belüli szomszédos bolygókra sem. De  úgy gondoljuk hogy vannak mások tőlünk sokkal fejlettebb civilizációk, és több idejük volt a technológiai fejlődéshez hogy a komolyabb szintű űrutazás számukra lehetséges legyen.

ufo22

Tehát itt vannak, hatalmas, fényes, idegen űrhajójukkal a fejünk felett. Mit csinálnánk? Amennyire tudjuk, ezen a bolygón egyetlen kormány sem rendelkezik „idegen köszöntő minisztériummal”  vagy profi stábbal arra az esetre ha az idegenek hirtelen megjelennek a horizonton. Csak mindenkit próbálnának megnyugtatni az országokban.

Tegyük fel, az idegenek nagyon udvariasak voltak, és jelzést küldtek nekünk, mielőtt bolygónk személyes terébe léptek. Nem tudnád azonnal. Mindaddig, amíg a különböző szervezetek által fenntartott megfigyelőközpontok nem ellenőrizték ezt a jelet. Igen, ez a kezdeti helyzet.

Azután… az idegenek itt vannak. Most már tudod. Ezt a sokkoló hírt kaptad a TV  vagy a rádió készülékedről. A NASA hivatalosan megerősíti … A Naprendszerben észlelt idegen hajót… Nem vagyunk egyedül az univerzumban… A Földet megtámadták? A világ minden táján működő ügynökségek és országok együtt dolgoznának. Gyorsan megpróbálják értékelni a fenyegetés szintjét.

A nyelvészet, a pszichológia, a harc és a biológia szakértőit hívják, és megpróbálják megkísérelni az első kapcsolatfelvételt a Látogatókkal. A szakértői csoportok minden kölcsönhatást feljegyeznének az egyszerű idegen gesztusok és a hallási reakciók elemzésére.

Ezek segítenek eldönteni, hogy az idegenek békében jöttek-e, vagy komoly károkat szándékoznak tenni. Vannak akik úgy gondolják, hogy a vallási vezetőknek mindent meg kell beszélniük. De valami azt mondja nekem, hogy az idegenek nem tanultak a nyelvünkön az iskolában, így sok szerencsét mindenkinek aki megpróbálja elérni őket.

Mialatt a világ legintelligensebb emberei és számítógépei elemzik az idegenek szándékait, hogy képesek legyenek a lehető legjobban értelmezni, még azt is tudni kellene hogy milyenek az idegenek, hogy néznek ki fizikailag?

Egyes evolúciós szakemberek egyetértenek abban, hogy a fehérjék és a DNS-ek ugyanazok, függetlenül attól hogy hol vannak az univerzumban. Ha ez igaz, az idegen evolúció közel állna az emberekéhez. Binokuláris látásuk van az agy közelében található szemekkel. Szintén  mint mi, a szárazföldön mozognak, és legalább két lábuk van a mobilitáshoz és három ujjuk, hogy kezelhessék az eszközöket.

Eközben a Földön, miután a kormányok egyeztették a cselekvési tervet, a média tájékoztatni fogja a lakosságot. Javasolják, hogy mindenki az otthonában bent maradjon, és várjon további utasításokat. Nehéz lesz kiszűrni, mi a törvényes hír és mi nem. De próbálj meg nem pánikba esni a hamis hírektől amelyek a Facebookon, vagy máshol terjednek, és maradj nyugodt. Mert majd neked inkább erőfeszítéseket kell tenned hogy összecsomagolj szükséges dolgokat  és a holmival menj fel a hegyekbe.

Ugyanakkor a kormányok és a tudományos szakértők megosztják egymással az idegenektől jövő reagálásokat. Innentől az események majd már többféle módon is kibontakozhatnak. Először is előfordulhat hogy nem kapunk hallható vagy vizuális választ. Semmit sem. Ez bármit is jelenthet: a felderítő űrhajó nem rendelkezik személyzettel a fedélzeten, vagy pedig az idegenek erősítésre várnak hogy legyőzzenek minket.

Egy másik lehetőség az, hogy az idegenek válaszoltak és megpróbáltak kommunikálni  fegyver nélkül.  Nem tudok beszélni a lehetséges szándékukról. Minden lehetséges, lehet hogy szeretnének megszabadulni tőlünk és megszerezni maguknak a Földet. A nyelvi akadálynak köszönhetően interakcióink nem fognak jól működni. A feszültségek emelkedni fognak.

Figyelembe véve hogy ezeknek a lényeknek van technológiájuk a Földre való utazáshoz, valószínűleg képesek voltak nagyon erős fegyverek kifejlesztésére is. A polgárok a lehető legerősebben nyomják már a pánikgombot. Eközben a kormányok készenléti állapotba helyeznék a nukleáris fegyvereiket. Ez lenne a legjobb és leginkább romboló fegyverünk ellenük.

Vagy úgy gondoljuk… Kiderülhet, hogy az idegenekre nézve káros mellékhatással vannak a Földön lévő dolgok, amelyekhez mi itt már hozzászoktunk. Például a bőrük megolvadt a vízzel való érintkezéskor, akkor egyszerű lenne megvédeni magunkat. Nem mondom, hogy az idegenek feltétlenül  a végzetet hozzák a Földre. Lehet hogy egyáltalán nem jelentenek nekünk semmilyen kárt, és nem akarnak rosszat, nem ellenségesek. De ha világűrből származó veszélyes mikroorganizmusok utaztak velük, és behozták azokat a mi világunkba, az emberiségnek nem lehet természetes immunitása a földönkívüli mikrobák ellen. És ezek lassan eltörölhetik a fajunkat a bolygóról.

Másrészről, ha az idegenek úgy döntenek nem azért jöttek hogy barátok legyenek, akkor régen elpusztítanának minket, mielőtt egy esélyt kapnánk arra, hogy mint az intelligens lények között békét ajánljunk fel nekik.

Mindenesetre nem állunk készen az interplanetáris utazók látogatására. Jobban tesszük ha felkészülünk az első kapcsolatfelvételre.

Egy napon majd megérkeznek a Látogatók, akár a mi galaxisunkból – akár egy másikból, ne várd őket… mert nem lesz benne sok örömünk ha nem készülünk fel.

a5658-galaxy

3b252-g25c325b6mbgömb

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ. Látogasd meg ezt a további néhány oldalt is! 

future2

Idegen Létformák – Időtlen Galaktikus Szupercivilizációk

fold

space.

civ12

— Lásd / Kilencedik fejezet / Az események időrendje —

A Föld ősi civilizációs történelme – Egy földönkívüli szemszögéből

fold

troodon5

Ha 22 másodperccel előbb vagy később érkezik az a bizonyos aszteroida, akkor talán ma is a dinoszauruszok uralnák a Földet. Mivel a dinoszauruszok vesztét hozó aszteroida mérete úgy viszonyult a Földéhez, mint egy homokszem egy tekegolyóhoz, úgy vélik, hogy ha az égi bomba pár pillanattal előbb vagy később (pár száz kilométerrel arrébb, az Atlanti- vagy a Csendes-óceánban) landol, akkor jóval kisebb pusztítást okozott volna. Lettek volna hatalmas földrengések és szökőárak, ám az őshüllők aligha pusztultak volna ki.

TROODON — Alternatív történelem – Haladóknak

fold

maja17

A maják titkai

fold

meg2

Egy biztos: ezt ember nem építhette – vagy mégis?

fold

p30

Az Időkapszulák Nyomában

fold

0c4b5-zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ahol megállt az idő – Kőkorszak a XXI. században

fold

atlantis

A Föld elveszett kontinensei, eltűnt civilizációk

fold

robotf

Technológiai Szingularitás – Mesterséges Intelligencia

Kapcsolódó kép

5062d-k25c325a9k1

planet5

We love ❤️ Earth | We love ❤️ Mars | We love ❤️ Space  

futurespaces

Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds

5d194-planet3

Intergalaktikus Utazás | Intergalactic Travel – Alien Worlds | Welcome to ITAW

fold

galaxy9

Kőkorszak vagy űrhajó

fold

planets,

We love Earth | We love Mars | We love Space

dim4

futurenegy

ufoido

Időkapu | Múlt – Jövő

fold

gombhat

cropped-c682a-ship6

NATURE IS BEAUTY
BEAUTY IS NATURE
WE ARE ENGINEERS
BUT WHO ENGINEERED US?

再見 * Goodbye  *  Adiós * Au revoir  * Adeus * Auf Wiedersehen * До свидания * Arrivederci  * さようなら * Güle güle * Selamat tinggal *  नमस्ते  * Totsiens * Αντίο *  معالسلامة  * Tot ziens * Adiaŭ * Kwaheri * Do widzenia * Viszontlátásra *

 THANK YOU FOR VIEWING!

Köszönjük szépen a figyelmet, reméljük érdekes volt számodra pár információ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s